Connect with us

PARLAMENTUL EUROPEAN

Lupta împotriva terorismului. Eurodeputatul Ramona Mănescu (PPE): Statele europene care au decis să își deschidă larg ușile fără a le explica celor care solicită azil care sunt regulile au înrăutățit situația

Published

on

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE), membră în comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European atrage atenția asupra fenomenului extremismului și xenofobiei în comunitățile europene, o problemă ce ia tot mai multă amploare. „Fenomenul nu este singular, periferiile multor orașe din țări precum Franța, Marea Britanie sau Belgia, suferă de acest flagel”, notează eurodeputatul român, o cauză fiind lipsa de realism a autorităților care au acceptat imigranți fără a le explica că ”orice beneficiu și privilegiu vine însoțit de obligații”.

”Europa de Vest a trecut printr-un val migrațional destul de recent, în perioada anilor ’70, ’80 și ’90. Atunci, un important număr de refugiați și emigranți economici au venit din Asia de Sud, Magreb și țările sub-sahariene. Acesta a fost practic primul val major migrațional din istoria modernă a Europei, format din cetățeni aparținând altor culturi, diferite de cea europeană. Procesul de integrare a lor este încă în derulare, departe de a fi ajuns la succesul sperat. Nereușitele acestui proces se văd astăzi în comunitățile care s-au auto-izolat, creând faimoasele ”no-go zones”, copleșite de probleme economice, infracționalitate și alienare. Fenomenul nu este singular, periferiile multor orașe din țări precum Franța, Marea Britanie sau Belgia, suferind de acest flagel. În paralel, țările Uniunii Europene au fost martorele unui alt fenomen, cel al recrudescenței extremismului și xenofobiei în propriile comunități. Amploarea acestui fenomen nu este de loc de neglijat, el înregistrând procente semnificative în mult mai multe țări europene.”, scrie eurodeputatul român pe pagina sa de Facebook.

„Pe acest fond de probleme mai vechi sau mai noi, nerezolvate, s-au adăugat alte crize și probleme. Dintre acestea, terorismul și noul val migrațional au fost cele care au interferat cu vechile probleme, ducând la o acutizare a situației. Este punctul în care putem spune că a existat o mare lipsă de viziune și realism din partea autorităților acelor state europene care au decis să își deschidă larg ușile pentru noii veniți, fără însă a le explica, ferm, care sunt regulile ce trebuie respectate odată ce solicită azil. Aceasta s-a întâmplat în timp ce restul cetățenilor europeni știu și acceptă că orice beneficiu și privilegiu vine însoțit de obligații.”, argumentează Mănescu.

„Aceste decizii au fost girate de forțele politice de stânga. Lor li s-a adăugat slăbiciunea liderilor în a lua măsuri corecte. S-a ajuns la confuzie apoi la tensiuni sociale cu reacții extremiste și xenofobe. Iar efectul lor a fost un dispreț, împins la extrem, a unei importante părți a societății, față de lege și valorile democratice pe care le împărtășesc toate statele democratice. Din nefericire, extremiștii și teroriștii sunt cetățeni europeni și asta ridică mari semne de întrebare asupra politicilor migratorii și de integrare de până acum.”, conchide eurodeputatul român.

 

.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: Președinția română a Consiliului UE a făcut o mare eroare prin faptul că s-a abținut la votul pentru Pachetul Mobilitate

Published

on

Foto: European Parliament

Președinția română a Consiliului a făcut o mare eroare prin faptul că s-a abținut la votul pentru Pachetul Mobilitate. Exista o minoritate de blocaj și România putea să obțină un tratament egal pentru toți transportatorii, menționează eurodeputatul Marian-Jean Marinescu.

Președinția nu poate sa fie un „mediator onest”, ea reprezintă o țară, trebuie să continue eforturile de a apăra interesele țării respective, este mai mult decât evident și nu înțeleg de ce toți miniștrii acestui guvern vorbesc despre rolul de „honest broker” al președinției române a Consiliului.


,,Doresc să avem condiții egale pentru toți transportatorii”

Marian-Jean Marinescu, Europarlamentar


Reamintim faptul că, la data de 2 februarie, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) împreună cu asociaţiile transportatorilor rutieri din Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi Ungaria au transmis o scrisoare comună, solicitând ca Pachetul Mobilitate 1 să fie lăsat pentru următoarea legislatură parlamentară.

Cele șapte asociații au făcut apel la președintele Parlamentului European și la președinții grupurilor parlamentare să acorde atenție cazului transportatorilor rutieri din statele periferice și din alte state membre ale UE, în luarea deciziei în cadrul următoarei Conferințe a Președinților cu privire la Pachetul Mobilitate 1, care ar afecta toți transportatorii rutieri în mod disproporționat negativ.

Aceasta este doar una dintre ideile pe care europarlamentarul român le va  transmite transportatorilor in cadrul conferinței- International Road Transport Union – IRUIRU / UNTRR – Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din RomâniaRomânia) – “Pachetul Mobilitate și Viziunea UE de decarbonizare a transportului rutier – Provocări și soluții pentru transportatorii rutieri”, care va avea loc marți 19 februarie 2019, la București.

Europarlamentarul român și-a exprimat poziția în privința deciziei Comisiei Europene ,,Eu nu susțin decizia Comisiei Europene de a oferi o protecție mai mare companiilor din Europa Centrală.”

Eurodeputatul atenționează faptul că prin eliminarea competiției corecte, vor crește prețurile transportatorilor și ulterior prețurile produselor transportate și în final, tot cetățeanul va avea probleme.

,,Îmi doresc un acord și pentru a scăpa transportatorii și șoferii de schimbările din legislația națională din Germania, din Franța sau alte state, care sunt foarte dure.”, adaugă Marian-Jean Marinescu.

Citiți și:

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu în viitoarea ședință privind Pachetul de Mobilitate: Fac toate eforturile să găsim o soluţie echitabilă pentru toate statele membre

 

Continue Reading

INTERNAȚIONAL

Politico: Parlamentul European își plănuiește extinderea în afara granițelor UE prin noi birouri în Indonezia, Etiopia și New York

Published

on

Foto: Calea Europeană © Zaim Diana

Parlamentul European intenționează să se extindă în Indonezia, Etiopia, New York. Această propunerea are scopul de a ,,consolida activitatea Parlamentului și prezența diplomatică în lume”.

Parlamentul European planifică să își lase o ,,amprentă” mai mare în întreaga lume.

Oficialii Parlamentului European au declarat  pentru POLITICO, faptul că au discutat săptămâna aceasta, într-o ședință cu ușile închise, despre aprobarea planurilor de a trimite personal permanent în Indonezia, Etiopia și New York.

Personalul Parlamentului European va lucra în cadrul delegației UE din Jakarta, în sediul central al Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (de asemenea, în Jakarta), în sediul Uniunii Africane, din Addis Abeba, precum și în delegația UE la Națiunile Unite în New York.

Parlamentul European a discutat, de asemenea, despre trimiterea de personal în Brazilia și India.

Miscarea ,,ar presupune costuri suplimentare limitate”, a spus nota, iar ,,numărul de personal permanent ar varia de la 2 la 4 persoane.”, potrivit POLITICO.

Decizia de a trimite personalul dincolo de frontierele UE face parte dintr-un plan al secretarului general al Parlamentului European, Klaus Welle de a ,,consolida activitatea Parlamentului European și prezența diplomatică în lume“, potrivit unei note interne scrisă de Welle și obținută de POLITICO.

În ceea ce privește Londra, Parlamentul European confirmă că va păstra un birou acolo.

,,Biroul de la Londra va rămâne și după plecarea din Regatului Unit din UE”, a spus un purtător de cuvânt al Parlamentului European. ,,Se așteaptă ca legăturile dintre UE și Regatul Unit să rămână strânse, având în vedere că în Marea Britanie există 3,6 milioane de cetățeni din UE”

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu în viitoarea ședință privind Pachetul de Mobilitate: Fac toate eforturile să găsim o soluţie echitabilă pentru toate statele membre

Published

on

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE) a menționat ultimele evoluții privind Pachetul de Mobilitate, într-o postare pe pagina sa de Facebook. ,,pe data de 7 martie voi reprezenta grupul PPE la şedinţa Conferinţei Preşedinţilor a Parlamentului European, când se va lua o decizie cu privire la Pachetul Mobilitate. Îi asigur pe transportatori că fac toate eforturile pentru a ajunge la un compromis cu grupurile politice, astfel încât să găsim o soluţie echitabilă pentru toate statele membre.”

Amintim faptul căla data de 2 februarie, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) împreună cu asociaţiile transportatorilor rutieri din Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi Ungaria au transmis o scrisoare comună, solicitând ca Pachetul Mobilitate 1 să fie lăsat pentru următoarea legislatură parlamentară.

Cele șapte asociații au făcut apel la președintele Parlamentului European și la președinții grupurilor parlamentare să acorde atenție cazului transportatorilor rutieri din statele periferice și din alte state membre ale UE, în luarea deciziei în cadrul următoarei Conferințe a Președinților cu privire la Pachetul Mobilitate 1, care ar afecta toți transportatorii rutieri în mod disproporționat negativ.

,,Acest pachet de mobilitate nu reprezintă concurența dintre Est și Vest, este o decizie a Comisiei Europene pentru a oferi o protecție mai mare companiilor din Europe Centrală. Vreau să avem condiții egale pentru toți transportatorii.”a declarat Marinescu într-un interviu oferit pentru Calea Europeană.

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Trending