MAE avertizează cetățenii români cu privire la călătoriile în Qatar

MAE a emis o alertă de călătorie în Qatar. Cetățenii români care doresc să călătorească în această țară sunt avertizați că, momentan, frontierele terestre, aeriene sau navale cu Regatul Arabiei Saudite sunt închise, urmând ca măsuri similare să fie luate și de Emiratele Arabe Unite (începând cu data de 6 iunie 2017) și Regatul Bahrain (sau alte state care vor decide întreruperea relațiilor diplomatice cu Statul Qatar). De asemenea, legăturile aeriene către și dinspre Republica Arabă Egipt și Yemen sunt întrerupte.

Instituția recomandă celor interesați să se informeze cu privire la condițiile specifice punctului de frontieră de pe traseu și să ȋși rezerve timp suplimentar de așteptare sau să ȋși anuleze călătoria spre aceste țări.

Cetăţenii români afectaţi de situaţie pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Doha: +97470445254. şi +97444934848, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Doha: +97455876606. Ambasada României în Qatar şi Ministerul Afacerilor Externe vor continua să urmărească cu atenţie situaţia şi vor informa prompt cetăţenii români cu privire la ultimele evoluţii.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://doha.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ şi ‘Google Play’), care oferă informaţii utile si sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare ‘Un SMS îţi poate salva viaţa!’

Citiți și:  Arabia Saudită, Bahrain şi Egipt au rupt relaţiile diplomatice cu Statul Qatar, acuzând Doha de sprijinirea terorismului

Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite şi Egiptul au rupt legăturile diplomatice cu Qatar.  Aceste state acuză autorităţile de la Doha că sponsorizează terorismul şi extremismul. Această decizie a creat haos pe aeroportul din Doha. 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.