Manfred Weber anunță creșterea bugetului penru proiectul Discover EU. 20.000 de tineri din UE vor putea descoperi Uniunea Europeană într-o călătorie cu trenul

Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European, anunță că legislativul european a votat pentru creșterea bugetului din cadrul programului Discover EU care le permite tinerilor să viziteze Europa.

“Astăzi, Parlamentul European a votat pentru sporirea sprijinului acordat biletelor Interrail pentru tinerii din UE. Am fost copleșiți de reacțiile pozitive. Sper că cel puțin încă 10.000 de bilete  pot fi puse la dispoziție pentru restul anului”, a declarat Manfred Weber.

Bugetul a fost sporit până la 16 milioane de euro și aproximativ 10.000 de tineri se vor putea bucura de călătorii anul acesta.Bugetul inițial a fost de 12 milioane de euro și era prevăzut pentru a acoperi costurile a 10.000 de tineri.

Derularea acestui program este posibilă ca urmare a inițiativei Grupului PPE din Parlamentul European care a vrut ca fiecare cetățean european de peste 18 ani să simtă într-adevăr ce înseamnă să faci parte din marea familie europeană și să te bucuri de libertatea de mișcare.

Cu InterRail se poate călători în 28 de țări europene, prețul scăzând în funcție de traseu și de numărul țărilor cuprinse. Un bilet va fi valabil o lună, costul în prezent pentru acesta fiind de 479 €. Prețul lor scade în funcție de traseul ales și numărul de țări cuprinse.

Citiți și DiscoverEU. 15.000 de tineri europeni de peste 18 ani pot călători gratis în întreaga Europă începând cu luna iunie

Cetățenilor statelor membre care nu fac parte din conexiunea InterRail, cum ar fi Estonia, Letonia, Lituania, Cipru și Malta, li se va permite să utilizeze alte moduri de transport în mod gratuit în cadrul sistemului, cum ar fi autobuzele sau feribotul. România face parte din rețeaua InterRail.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.