Merkel respinge ideea lui Cameron privind restricțiile pentru imigranți

rp_Angela-Merkel-300x157.jpgSperantele lui David Cameron privind o renegociere a libertatii de miscare in interiorul Uniunii Europene pentru muncitorii imigranti au primit o lovitura, dupa ce Angela Merkel si-a exprimat opozitia fata de aceasta masura.

“Germania nu se va atinge de acest principiu fundamental privind circulatia libera in Uniunea Europeana”, a declarat cancelarul german Angela Merkel, arata The Guardian, potrivit Ziare.com.

David Cameron, ca raspuns la preocuparile electoratului britanic in privinta imigrantilor, dorea sa impuna o limita pentru numarul de muncitori fara specializari profesionale care vin in Marea Britanie. Masura avea potentialul de a opri cresterea electorala a partidului radical de dreapta UKIP, care isi doreste oprirea drastica a accesului imigrantilor in Marea Britanie.

Merkel insa a insistat ca nu sprijina un astfel de plan, care ar necesita o schimbare fundamentala a legislatiei Uniunii Europene.

“Acestea sunt subiecte controversate, care sunt dezbatute si in tara noastra. Sunt de parere ca acestea trebuie rezolvate intr-o maniera care respinge abuzul”, a spus Merkel.

 

 

.

.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.