Ministrul german de externe, sceptic cu privire la armistițiul din Siria: „Este nevoie de mai mult decât absența confruntărilor militare”

Ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, este sceptic cu privire la șansele unui armistițiu de durată în conflictul din Siria, în ciuda prezentului acord de încetare a focului, notează Agerpres citând DPA.

„Ca să existe perspective pentru pace e nevoie de mai mult decât de absența confruntărilor militare”, a spus oficialul german în interviul publicat luni de Rheinische Post. Steinmeier nu crede că o soluție de durată e posibilă dacă nu au loc negocieri politice serioase care să includă toate părțile relevante.

„Faptul că acordul de încetare a focului ține, cât de cât, este pozitiv pentru poporul sirian. Rămâne să vedem în zilele și săptămânile ce urmează rămâne de văzut în ce măsură se va stabiliza”, este de părere ministrul german de Externe.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a aprobat sâmbătă seara rezoluţia înaintată de ambasadorul rus Vitali Ciurkin privind susţinerea internaţională a armistiţiului negociat de diplomaţii ruşi şi turci în Siria.

Diplomaţii ruşi şi turci speră că acest acord de încetare a focului va rezista şi va conduce la o soluţie politică pentru lungul război civil, care a izbucnit în urmă cu aproape şase ani în Siria. Dacă armistiţiul va rezista, atunci primele negocieri de pace vor începe într-o lună în Kazahstan.

Citiți și Vladimir Putin: Guvernul sirian și rebelii au ajuns la un acord privind încetarea focului
Peste 300.000 de persoane şi-au pierdut viaţa de la izbucnirea războiului civil din Siria. Alte 4 milioane de persoane s-au refugiat în statele vecine, în special Turcia, Liban şi Iordania, dar şi în ţările din Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.