Ministrul Mariana Campeanu in The Times: Britanicii sa fie recunoscatori. Romanii muncesc, britanicii iau ajutoare sociale

mariana campeanuMarea Britanie ar trebui sa fie recunoscutoare ca romanii si bulgarii accepta locuri de munca evitate de britanicii care traiesc din ajutoare sociale, a declarat ministrul roman al Muncii, Mariana Campeanu, pentru presa din Regat, potrivit Ziare.com.

Ministrul a precizat pentru publicatia britanica The Times, declaratiile sale fiind preluate de Daily Mail, ca imigrantii “contribuie mult” la cresterea economiei si ar trebuie sa fie felicitati pentru ca ocupa locurile de munca vacante din agricultura si servicii, domenii respinse de britanicii care traiesc din ajutoare sociale.

Mariana Campeanu a sustinut ca cea mai mare parte a romanilor sunt imigranti din motive economice, nu pentru a beneficia de ajutoare.

“Nu cunosc in profunzime sistemul britanic in ceea ce priveste ajutoarele sociale, acesta este un aspect intern al guvernul britanic cu privire la cat de generos poate fi acest sistem cu cetatenii sai.  Acesta ar putea constitui un motiv pentru care multi britanici nu ocupa locurile de munca vacante de pe piata, pe care cetatenii romani, de exemplu, le vor solicita. Daca exista locuri vacante, cineva le va ocupa, fie ca sunt persoane din Romania, Italia, Spania sau de oriunde altundeva”, a spus ministrul.

“Avand in vedere faptul ca cetatenii romani din Marea Britanie contribuie mult la PIB si ca multi dintre acestia sunt tineri si calificati, Marea Britanie ar trebui sa fie recunoscatoare ca acesti oameni vin sa locuiasca aici“, a sustinut Mariana Campeanu.

Sursa: Ziare.com
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.