O navă americană de război vine la Constanţa pentru exerciţii militare cu România

nava uss truxtunAmbasada SUA la Bucuresti a anuntat pe contul sau de Facebook ca “in perioada 8-11 martie, nava USS Truxtun se va afla in portul Constanta pentru o vizita de rutina si exercitii comune cu Romania si Bulgaria”.

“Cat timp va fi in Marea Neagra, vasul va face o vizita de port si exercitii de rutina cu aliatii si partenerii SUA in regiune. Operatiunile USS Truxtun in Marea Neagra au fost programate cu mult timp inainte de a parasi Statele Unite”, anunta Flota a 6-a americana, flota care opereaza in zona Europeano-Africana, informează  HotNews.ro
Potrivit acesteia, USS Truxtun are un echipaj de 300 de marinari si face parte din grupul de nave care insoteste portavionul USS George H.W. Bush ce a ancorat recent in portul Pireu din Marea Egee.Despre USS Truxtun

USS Truxtun este un distrugator lansator de rachete din clasa Arleigh Burke. A fost lansat in anul 2007 si a intrat in serviciul marinei americane in anul 2009.

Distrugatorul este inarmat cu mai multe tipuri de rachete printre care cele de tip sol-aer, anti-balistice (de tip SM-3), antisubmarin si rachete de croazieraTomawahk.

De asemenea, distrugatorul poate gazdui si doua elicoptere de lupta de tipSH-60 Seahawk.

 

 

.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.