UE nu va anunţa sancţiuni împotriva Rusiei: “Sancţiunile nu vor veni decât dacă lucrurile nu se mişcă în direcţia bună”

EU FlagPremierul francez, Jean-Marc Ayrault, a confirmat că liderii europeni nu vor anunţa sancţiuni împotriva Rusiei, joi, la Bruxelles, unde se vor întâlni pentru a discuta pe tema Ucrainei.

“Sancţiunile nu vor veni decât dacă lucrurile nu se mişcă în direcţia bună”, a declarat Jean-Marc Ayrault pentru postul de radio RMC şi pentru BFMTV, potrivit Mediafax.

“Ucrainenii cer să trăiască în democraţie. Preşedintele ucrainean care a fost ales a părăsit ţara. Există un Guvern provizoriu, vor fi alegeri la 25 mai pentru că trebuie alegeri cât mai repede posibil. Iar europenii şi Franţa în special au un obiectiv, acela de a păstra integritatea teritorială a Ucrainei şi suveranitatea sa”, a declarat Jean-Marc Ayrault.

“Trebuie să existe o suveranitate şi o integritate totală a acestei ţări care nu trebuie bucăţită. În acelaşi timp, Ucraina trebuie să aibă relaţii bune cu Rusia, deoarece Rusia nu este inamicul nostru, Rusia nu este adversarul nostru”, a continuat premierul.

“Trebuie să avem o politică de schimb de opinii cu Rusia, dar vorbind sincer, pentru că nu este acceptabil de exemplu ca grupuri ruseşti să intervină în Crimeea. Crimeea face parte din Ucraina”, a conchis el.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a convocat o reuniune extraordinara la Bruxelles pe tema situației din Ucraina, unde şefi de stat şi de guverne europeni vor căuta solutii pentru rezolvarea crizei din Ucraina.

Joi, la ora 12:05 (ora Romaniei), Traian Băsescu va participa la reuniunea informală a şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema situaţiei din Ucraina.

La ora 12:30, va fi prezent la reuniunea Consiliului European cu prim-ministrul Ucrainei, Arseniy Iatsenyuk, iar la 14:15 va participa la dejunul de lucru separat al şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

În jurul orei 16:00 (ora Romaniei), Traian Basescu va sustine si o declaraţie de presă.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.