Pentagon: SUA nu a observat o retragere semnificativă a forțelor ruse din Siria

SUA nu au observat nicio retragere semnificativă a forțelor ruse din Siria, în pofida unui anunț în acest sens făcut luni de președintele Vladimir Putin, a transmis marți Pentagonul, relatează Agerpres, citând agenția Reuters.

”Nu au existat reduceri semnificative ale efectivelor forțelor ruse după anunțurile anterioare privind planificata retragere din Siria”, a declarat maiorul Adrian Rankine-Galloway, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Președintele Vladimir Putin a ordonat luni, cu prilejul unei vizite surpriză la baza aeriană rusă de la Hmeimim, în Siria, retragerea unei „părți semnificative” a forțelor ruse din această țară. Decizia sa a survenit la câteva zile după ce Moscova a anunțat „eliberarea totală” a Siriei de sub gruparea Statul Islamic.

Rusia a fost implicată în campania militară din Siria începând cu octombrie 2015, când forţele sale aeriene au demarat o campanie de bombardamente aeriene în sprijinul regimului sirian al Preşedintelui Bashar al Assad.

În urma discuţiilor din capitala Kazahstanului la 4 mai, Rusia, Turcia şi Iran au semnat un acord pentru crearea unor zone de siguranţă în în provincia siriană Idlib (nord-vest), în nordul oraşului Homs, în Ghouta de Est şi în sudul Siriei.

Bilanţul conflictului din Siria din 2011 depăşeşte 270.000 de morţi.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.