Peste un sfert dintre rușii acreditați în Elveția ca diplomați ar fi spioni (media)

Peste un sfert dintre cetățenii ruși acreditați în Elveția în calitate de diplomați ar fi de fapt spioni, conform unei evaluări confidențiale a guvernului elvețian la care două publicații elvețiene susțin că au avut acces, anunță EFE, citat de Agerpres.

Cotidianele Le Matin Dimanche şi Sonntag Zeitung scriu că Rusia este ţara la care se refereau autorităţile elveţiene în ultimul raport privind securitatea şi în care avertizau în legătură cu posibila prezenţă a unor spioni în legaţiile diplomatice, fără a face însă nicio referire la vreun stat anume.

Conform celor două publicații, Serviciul de Informații al Confederației Elvețiene a detectat agenți ai serviciilor de informații ruse cu pașaport diplomatic care sunt repartizați între ambasada Rusiei la Berna şi consulatele din Zurich, Lausanne şi Geneva. Totuşi, potrivit surselor citate, cea mai mare parte a activităţii de spionaj ar avea loc la Geneva, unde se concentrează un număr mai mare de emisari, şi în special la Misiunea Diplomatică rusă pe lângă ONU şi la alte organizaţii internaţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.