Ponta, după reuniunea PES: Schulz are şansa să câştige preşedinţia CE, îl voi susţine în campanie

Martin Schulz, candidat al PES la postul de preşedinte al Comisiei Europene, are o şansă importantă să câştige, fiind susţinut de 12 prim-miniştri şi 7 vicepremieri, a declarat liderul PSD, Victor Ponta, după ce a participat la Congresul Partidului Socialiştilor şi Social-Democraţilor Europeni (PES), scrie Mediafax. victor ponta martin schulz

“Este prima dată când cetăţenii europeni îşi vor alege preşedintele Comisiei Europene, nu va mai fi ales doar de un grup de oameni politici sau de tehnocraţi, iar pentru România este important că cel care este candidat, Martin Schulz, a fost de atâtea ori în România, cunoaşte ţara, a fost la mine în colegiu, în Târgu-Jiu, şi evident că îl voi susţine în campanie. Având 12 prim-miniştri şi încă 7 guverne în care sunt viceprim-miniştri din familia noastră politică, este evident că Martin Schulz are o şansă importantă de a fi viitorul preşedinte şi, alături de noi, de a schimba Europa în bine”, a spus liderul PSD, premierul Ponta, aflat la Roma.

Unul dintre principalele subiecte de discuţie la reuniunea PES, organizată la Roma, a fost nominalizarea preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene (CE), în locul lui Jose Manuel Barroso, al cărui mandat urmează să expire.

Mandatul actual al lui Barroso ca şef al Executivului european se încheie la sfârşitul lui octombrie 2014, după două mandate succesive de cinci ani.

Actualul preşedinte al Parlamentului European, social-democratul german Martin Schulz, a anunţat deja că este pregătit să îi urmeze fostului premier portughez la conducerea CE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.