Premierul Japoniei reacționează după noul tir de rachetă al Phenianului: Dacă va continua pe această cale, Coreea de Nord nu va avea un viitor luminos

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a anunțat că statul nipon “nu va tolera niciodată actele provocatoare ale Coreei de Nord care amenință pacea în lume”, după ce Phenianul a testat un nou tir cu rachetă, informează AFP, citat de Digi24.

“Nu vom admite niciodată ca Phenianul să încalce dorința de pace a comunității internaționale, dorință pe care o arată rezoluțiile ONU, și să își continue acțiunile sale scandaloase”, le-a declarat jurnaliștilor Shinzo Abe la scurt timp după revenirea din India.

Dacă Coreea de Nord continuă pe această cale, nu va avea un viitor luminos. Vom face în așa fel ca regimul nord-coreean să înțeleagă asta“, a adăugat el.

Premierul nipon a lansat un apel pentru o întrunire de unrgență a Consiliului de Securitate al ONU și a punctat că “a sosit timpul ca întreaga comunitate internațională să fie unită”.

Coreea de Nord a lansat vineri dimineața (ora Tokyo) o rachetă din cartierul Sunan al capitalei Phenian, care a survolat Japonia, a precizat guvernul nipon.

Dispozitivul a survolat insula japoneză Hokkaido (nord) la orele 07.26 (joi, 22.06 GMT), au precizat autoritățile de la Tokyo, subliniind că sistemul de avertizare J-Alert a fost declanșat în mai multe regiuni din nordul arhipelagului.

A fost a doua oară în mai puțin de o lună când o rachetă nord-coreeană a survolat arhipelagul nipon. Precedentul dispozitiv a trecut peste nordul Japoniei la 29 august.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.