Preşedintele Băsescu: Niciodată nu am avut cu fratele meu vreo discuţie cu privire la sprijinirea lui Sandu Anghel în procese. Între fratele meu şi justiţie, aleg consolidarea justiţiei

rp_traian-basescu-otopeni-300x199.jpgPreşedintele Traian Băsescu face o declaraţie de presă, astăzi, la ora 13.30, la Palatul Cotroceni, cel mai probabil despre intreceptările din cazul Bercea Mondial şi Mircea Băsescu.

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, a spus joi dimineaţă, când a ieşit din curtea casei sale, că preşedintele ştia despre cazul lui Bercea Mondial, aşa cum “ştia toată ţara” şi că nu s-a intervenit la el pentru eliberarea acestuia.

Întrebat dacă a vorbit cu fratele său de când a început acest scandal, Mircea Băsescu a spus: “Am vorbit, bineînţeles că este supărat, este foarte supărat. Este extraordinar de urât din partea postului Antena 3 că nu ne-a răspuns la telefon în timpul emisiunii şi că încercară să arunce, să amestece în mocirla asta creată de ei preşedintele ţării”.

Principalele declaraţii ale preşedintelui:

Niciodată nu am avut cu fratele meu vreo discuţie cu privire la sprijinirea domnului Sandu Anghel în procesele pe care le avea. Există suspiciunea intervenţiei mele în derularea justiţiei în acest caz sau cel puţin aşa a fost lansată public aseară. De aceea fac un apel public la orice poliţist, orice procuror şi orice judecător care a fost implicat în cazul lui Anghel Sandu: dacă a existat vreo intervenţie a mea pe această scară a anchetei, să o facă publică.

-Proba că nu a existat o astfel de intervenţie este chiar condamnarea lui Anghel

Nu mă voi transforma într-un avocat al fraelui meu, mai ales că s-a implicat într-o zonă cu oameni cu care nu ar fi trebuit să se implice. Dacă a făcut ceva ilegal, va trebui să răspundă în faţa legii.

-În faţa justiţiei, toţi suntem egali, iar faptul că eşti fratele preşedintelui nu te scuteşte în faţa legii.

– Între reflexul firesc de a-ţi apăra fratele şi consolidarea justiţiei, aleg consolidarea justiţiei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.