Connect with us

ROMÂNIA

Președintele CJ Ilfov prezintă planurile de dezvoltare a județului pentru 2020, cu accent pe proiectele de transport în comun și de apă canal, infrastructura educațională, investiții și dotarea spitalelor

Published

on

Preșdintele Consiliului Județean (CJ) Ilfov, Marian Petrache, le mulțumește cetățenilor pentru ieșirea la vot și le prezintă planurile de dezvoltare a județului pentru 2020, potrivit unui mesaj publicat pe Facebook.

,,Aș vrea să vă mulțumesc pentru că ați ieșit la vot atât de mulți. Din nou Ilfovul este pe primul loc. Vă mulțumesc pentru că asta arată implicare din partea dumneavoastră și spirit civic. Și arată de fapt că vreți să trăiți mai bine în comunitățile dumneavoastră. Să ieșiți pe stradă și să zâmbiți, să vă bucurați de aer curat, să vă duceți copiii la școli modernizate, să beneficiați de condiții bune de tratament la spital. Asta îmi doresc și eu”, scrie președintele CJ Ilfov. 

În acest sens, Marian Petrache a subliniat că mesajul său nu este unul electoral, ci este o recunoaștere atât a faptului că ,,implicarea dumneavoastră pune presiune pe mine, mă obligă, mă responsabilizează” să îndeplinească în continuare așteptările ilfovenilor. Astfel, președintele CJ a punctat acțiunile pe care autoritățile locale se vor concentra anul viitor pentru dezvoltarea județului Ilfov.  

Acesta a enumerat proiectele de apă-canal și transport în comun, care vor fi implementate cu fonduri europene. În cazul primelor, este vorba despre 300 milioane de euro, care ,,ar soluționa problema în tot județul”, dar pentru care se așteaptă aprobarea Comisiei Europene: ,,Pentru asta mă întâlnesc la începutul lunii decembrie cu reprezentantul Comisiei în a cărui decizie stă proiectul nostru”, a precizat Marian Petrache.

© Consiliul Județean Ilfov

Mai departe, în ceea ce privește proiectele de transport, ele vor fi implementate din fonduri europene: ,,vom implementa un sistem de stații smart, ca-n occident, prin care să știm ce autobuz vine, la ce oră, pe ce rută se deplasează. Pentru că am reabilitat 75% din drumurile județene, pot pune și acest proiect pe masa Comisiei. Dar sunteți de acord cu mine că avem nevoie în același timp de infrastructură rutieră. Din fericire acum avem și un partener la Ministerul Transporturilor”, a explicat președintele CJ Ilfov. 

De asemenea, autoritățile locale vor prioritiza proiectele privind infrastructura de educație, cu accent pe extinderea în tot județul a unui ,,mod de învățare bazat pe high-tech și digital”, precum și 
pe construirea unui parc științific ,,care va însemna transfer tehnologic în viața noastră de zi cu zi”, pe fondul succesului Laserului de la Măgurele. 

© Consiliul Județean Ilfov

Nu în ultimul rând, CJ Ilfov dorește să încurajeze mediul de business prin intermediul unui incubator de afaceri (Ilfov Business Hub și Nodul Intermodal), care va fi o platformă în care investitorii din Ilfov vor putea să-și organizeze mărfurile și să și le transporte interconectat pe calea ferată, pe șosea, autostradă și spre aeroport.

,,Chiar de săptămâna viitoare aici vor veni tineri cu idei deștepte, iar mentorii, antreprenori de succes, îi vor învăța cum să le pună în practică. Ei primesc sediu și asistență timp de trei ani și vor ieși oameni de afaceri de acolo”, a anunțat președintele CJ Ilfov. 

© Consiliul Județean Ilfov

În cele din urmă, CJ Ilfov așteaptă  proiecte din partea primarilor ,,pentru că pot să finanțez, prin asocieri și cu acordul consilierilor locali, investiții în localitățile lor”, a precizat Marian Petrache.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

ROMÂNIA

Ministerul Fondurilor Europene investește în cercetarea din România: Au fost semnate trei contracte în valoare totală de 38,7 milioane de euro

Published

on

© Ministerul Fondurilor Europene

Ministerul Fondurilor Europene a semnat trei contracte, în valoare totală de 38,7 milioane de euro prin care ”România face încă un pas spre securitatea energetică necesară”.

”România pe harta europeană a cercetării: la sediul Ministerului Fondurilor Europene s-au semnat astăzi în format digital 3 contracte de finanțare în valoare totală de 38,7 milioane de euro prin care #RomâniaDeMâine face încă un pas spre securitatea energetică necesară”, se arată într-o postare a MFE pe pagina de Facebook.

Potrivit ministrului Marcel Boloș, ”inițiativa concretizată astăzi, finanțată prin POC, este în linie cu politica europeană de dezvoltare durabilă și securitate energetică și de mediu.”

De asemenea, Boloș subliniază ca finanțarea în domeniul cercetării crează locuri de muncă pentru tinerii absolvenți români: ”Efectul multiplicator al investirii banilor europeni în cercetare se vede atât în crearea de peste 2.000 de locuri de muncă pentru tinerii absolvenți români, cât și în protejarea resurselor naturale de uraniu care se prelungesc cu până la 1.000 de ani”.

”Un alt punct esențial este menținerea României în linia întâi a cercetărilor avansate în domeniul tritriului și hidrogenului.
Beneficiarii contractelor semnate astăzi sunt Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară și INCT Criogenice și Izotopice Râmnicu-Vâlcea. Banii europeni trebuie investiți, nu cheltuiți”, a mai menționat MFE.

Continue Reading

ROMÂNIA

MAE: Autorităţile din Grecia pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional

Published

on

ministerul afacerilor externe MAE logo

Ministerul Afacerilor Externe urmăreşte îndeaproape evoluţiile cu privire la tranzitul cetăţenilor români prin punctul de trecere a frontierei Kulata – Promachonas şi continuă dialogul cu autorităţile elene pentru identificarea de soluţii necesare reducerii timpului de aşteptare şi prevenirea unor astfel de situaţii în perioada următoare, potrivit Agerpres.

Totodată, MAE menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Potrivit informaţiilor comunicate de reprezentantul Consulatului General al României la Salonic, aflat la faţa locului, coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde, la acest moment, pe o lungime de sub 3 kilometri, timpul de aşteptare fiind de aproximativ 1 oră şi 30 de minute. Accesul autoturismelor se realizează pe patru benzi, fiind operaţionale şi trei puncte de testare pentru infecţia cu COVID-19. Durata procedurilor efective de verificare a documentelor şi efectuarea testării este de aproximativ 3 – 4 minute.

MAE precizează că a transmis și transmite informațiile relevante în acest caz în strictă conformitate cu elementele comunicate la rândul lor de autoritățile grecești.

În context, Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://www.mae.ro/node/51914http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro și www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Continue Reading

ROMÂNIA

Ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a primit decoraţia Crucea Casei Regale a României din partea Custodelui Coroanei Majestatea Sa Margareta

Published

on

© Familia Regala a Romaniei

Ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, a primit, luni, decoraţia Crucea Casei Regale a României, din partea Custodelui Coroanei, Margareta, în cadrul unei ceremonii restrânse, la Palatul Elisabeta, relatează Agerpres.

Decoraţia i-a fost acordată ambasadoarei “pentru a onora munca diplomatică şi de reprezentare a statului francez, pentru contribuţia sa semnificativă la aprofundarea bunelor relaţii dintre România şi Republica Franceză, două naţiuni prietene, pentru sublinierea legăturilor Casei Regale a României cu statul francez şi rememorarea acţiunilor suveranilor români în Franţa după Primul Război Mondial, pentru încurajarea culturii şi economiei prin programe bilaterale care întăresc legăturile societăţii civile, legăturile educaţionale şi industriale” pe care cele două state le au în cadrul Uniunii Europene.

Ceremoniile regale de decorare denumite și investituri pot avea loc de trei sau patru ori pe an. Ele sunt oficiate în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române. O parte dintre ceremonii au loc în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu, care reprezintă pe Majestatea Sa.

Ceremoniile au loc la Palatul Regal din București, Castelul Peleș sau la Palatul Elisabeta. În anumite ocazii, ele pot avea loc la Castelele Pelișor sau Săvârșin. Uneori, ceremoniile de decorare au loc și în afara reședințelor regale, cu ocazia vizitelor efectuate de Majestatea Sa în țară sau în străinătate.

Investiturile sunt zile speciale pentru persoanele cărora le-a fost conferit un ordin sau o decorație regală.

 

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending