Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte: Am ucis personal infractori pentru a da un exemplu poliției

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a recunoscut că a ucis personal presupuşi infractori pe când era primar la Davao, relatează BBC News.

Într-un discurs rostit luni seara în fața unui grup de oameni de afaceri, el a evocat campania sa împotriva drogurilor, soldată cu peste 5.000 de morți de la preluarea oficială a mandatului prezidențial la 30 iunie.

”La Davao, eu personal am făcut aceasta doar pentru a arăta băieților (din poliție) că dacă eu pot s-o fac, de ce ei nu ar putea să o facă?”, a declarat Rodrigo Duterte, referindu-se la orașul pe care l-a condus timp de peste 20 de ani, potrivit Agerpres.ro.

”Mergeam în Davao cu o motocicletă și patrulam pe străzi în căutarea problemelor. Eu căutam într-adevăr confruntarea pentru a putea ucide”, a adăugat el.

Rodrigo Duterte este acuzat că a orchestrat escadroane ale morții la Davao, responsabile de moartea a peste 1.000 de persoane, potrivit militanților pentru drepturile omului.

Ca răspuns la criticile din partea comunității internaționale, el a reiterat faptul că nu are nicio intenție de a pune capăt politicii sale, care nu încalcă nicio lege, în opinia sa, întrucât poliția acționează în legitimă apărare, explicând că multe decese au la origine reglări de conturi între bandele criminale.

Statele Unite ale Americii, Națiunile Unite și Uniunea Europeană au condamnat cu fermitate această campanie în cadrul căreia Duterte a încurajat cetățenii obișnuiți să ucidă sau să rețină suspecți.

Citiți și:

Președintele filipinez, Rodrigo Duterte, îi recomandă Uniunii Europene „să aleagă purgatoriul pentru că iadul este deja ocupat” de SUA

Președintele filipinez se compară cu Hitler și dorește să ucidă 3 milioane de toxicomani

Președintele filipinez recidivează: UE are tupeul să mă condamne. La naiba cu voi

Barack Obama și-a anulat întâlnirea cu președintele filipinez după ce acesta i-a adresat injurii

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.