Președintele Mexicului, reacție după anunțul lui Donald Trump: Națiunea noastră nu crede în ziduri. Mexicanii nu vor plăti pentru construcție

Președintele Mexicului a reacționat după ce Donald Trump a semnat un ordin executiv privind operațiunea de ridicare a unui zid la granița sudică a SUA. Enrique Pena Nieto a afirmat că “națiunea sa nu crede în ziduri, ci în punți” și a reiterat că este exclusă posibilitatea ca țara sa să plătească pentru această construcție, informează BBC.

”Eu regret şi condamn decizia administraţiei americane de a continua cu ridicarea zidului la graniţa care ne-a divizat ani de-a rândul mai mult decât ne-a unit vreodată. Am spus asta în nenumărate rânduri: mexicanii nu vor plăti pentru acest zid. Mexic dă dovadă de respect şi se aşteaptă să primească respectul cuvenit unei naţiuni suverane”, a declarat preşedinetele Nieto”, a reacționat acesta, într-un video publicat pe Twitter.

Președintele Pena Nieto a anunțat, în replică la ordinul semnat de Trump, că a cerut celor 50 de consulate mexicane din SUA să se transforme în “adevărați apărători ai drepturilor migranților mexicani”.

Deși opoziția i-a cerut miercuri să își anuleze întâlnirea programată cu Trump, la Washington, președintele mexican nu a făcut un anunț în acest sens. Donald Trump îl va primi pe președintele mexican la Casa Albă pe 31 ianuarie

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.