Român despăgubit de CEDO după ce a fost bătut de poliție

Un român agresat în 2007 de trei polițiști de la Secția 22 din București, unde a intrat să facă o plângere contra taximetristului care îl dusese până acolo după ce refuzase să îi dea restul, va fi despăgubit de statul român cu 7.500 de euro, conform unei decizii de marți a CEDO.

cedoCurtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marți România pentru încă un cetățean bătut de poliție. Cazul Șerban Marinescu vs. România a ajuns la CEDO în 2013, după ce în țară plângerea celui agresat de poliție a fost pasată de patru ori între parchet și tribunale, anunță Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului din România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) într-un comunicat.

La 2 iunie 2007, Șerban Marinescu, născut în 1979, a avut o altercație cu un șofer de taxi care refuza să-i dea restul pentru o cursă, seara târziu, în fața casei. Ca să-l intimideze, taximetristul a condus până la Secţia 22 de Poliţie din Bucureşti, fără a-i permite să coboare.

La secție, unde Marinescu a vrut să facă plângere împotriva taximetristului, a fost insultat și bătut de trei polițiști, potrivit plângerii sale.

Reprezentantul Guvernului României la CEDO a susținuit că Marinescu era băut și agresiv și că avea deja o vânătaie sub ochi când a ajuns la Poliție. Polițiștii l-au încătușat, însă nu l-au lovit, a mai spus acesta.

Certificatul medico-legal, emis în dimineața imediat următoare vizitei la Poliție, confirmă că Marinescu a fost victima unei agresiuni care necesită șapte – opt zile de îngrijiri medicale, arată APADOR-CH.

 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.