Rusia avertizează Norvegia cu privire la trupele americane staționate în Scandinavia: Tensiunile ar putea escalada

Decizia autorităţilor de la Oslo de a prelungi misiunea unor trupe americane în Norvegia va afecta relaţiile ruso-norvegiene, avertizează Moscova, relatează The Associated Press.

Acest lucru ar putea să escaladeze tensiunile şi să conducă la destabilizarea situaţiei în regiunea nordică”, a avertizat într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook Ambasada Rusiei în Norvegia, potrivit Digi24.ro.

„Această măsură contrazice politica norvegiană de a nu desfăşura militari străini” pe teritoriul său, subliniază ambasada.

Autorităţile de la Oslo au anunţat săptămâna aceasta că 330 de puşcaşi marini americani vor rămâne în ţară până la sfârşitul lui 2018, cu un an mai mult decât se prevedea iniţial.

Acest contingent american a sosit în Norvegia în ianuarie şi îşi are baza în apropiere de oraşul Trondheim (vest), situat la aproximativ 1.450 de kilometri de frontiera rusă.

Rusia şi statele membre NATO se acuză reciproc de o alimentare a tensiunilor, în ultimii ani, printr-o amplificare a activităţii militare în ambele tabere.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.