Consiliul Europei a îndemnat Rusia să îl elibereze pe Navalnîi

thorbjorn jaglandSecretarul general al Consiliului Europei (CoE), Thorbjorn Jagland, a îndemnat joi seara la eliberarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, până la pronunţarea unei hotărâri definitive împotriva acestuia.

El s-a declarat “preocupat” de faptul că hotărârea pronunţată de Tribunalul din Kirov împotriva lui Aleksei Navalnîi şi a lui Piotr Ofiţerov, acuzat alături de acesta de corupţie, “se traduce prin încarcerarea imediată, înainte ca hotărârea să fie definitivă”, se arată într-un comunicat al secretarului general al organizaţiei paneuropene, din care Rusia face parte începând din 1996 şi care are sediul la Strasbourg, în estul Franţei, potrivit Mediafax.ro.

“Am îndemnat autorităţile să îl elibereze pe domnul Navalnîi până la pronunţarea unei hotărâri definitive. Navalnîi nu reprezintă nicio ameninţare aparentă pentru societate şi nu a dovedit că ar intenţiona să se sustragă justiţiei. El ar trebui să beneficieze de o procedură în apel echitabilă”, a conchis Jagland.

Navalnîi, considerat inamicul public numărul unu al preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost condamnat joi la cinci ani de închisoare pentru deturnare de fonduri.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.