Secretarul american al Justiției Jeff Sessions a dispus înființarea unei unități speciale pentru contracararea activităților cibernetice ostile în scop electoral

Secretarul american al Justiției, Jeff Sessions a dispus înființarea unei unități speciale pentru prevenirea și contracararea activităților cibernetice ostile în scop electoral, anunță Adevărul.ro.

Măsura adoptată de Departamentul american al Justiției survine în contextul în care secretarul de stat american Rex Tillerson a atras atenția Rusiei, precizând că Moscova va fi nevoită să suporte consecințele dacă intervine în alegerile legislative care vor avea loc în noiembrie în SUA.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News, Tillerson a declarat că există numeroase modalităţi pentru ruşi de a se implica în alegeri, numeroase instrumente pe care ei le pot utiliza.

”Şi noi remarcăm anumite comportamente. O serie de alegeri importante au loc în această emisferă a lumii în acest an, serie care se încheie cu alegerile din SUA”, a continuat secretarul de stat american, conform sursei citate.

Internetul ne-a adus noi instrumente uimitoare, care ne ajută să muncim, să comunicăm, să participăm la economia noastră, dar aceste instrumente pot fi folosite, de asemenea, de infractori, de terorişti şi de guverne inamice“, explică Jeff Sessions.

În cadrul unei note semnate vineri, dar care a fost făcută publică marți, secretarul american al Justiției cere acestei ”task force” să studieze îndeaproape atât modul în care este folosit internetul în scopul difuzării unor ideologii extremiste și recrutării de susținători, dar și modalitatea în care procedează hackerii pentru a sustrage informații de la întreprinderi, persoane particulare și guverne.

Directorul CIA Mike Pompeo, care a avut recent o întrevedere directorul Serviciului rus de informații, a avertizat că se aşteaptă ca Rusia să încerce să se amestece în alegerile din 2018 din SUA aşa cum a făcut, potrivit serviciilor de informaţii americane, în alegerile prezidenţiale din 2016 câştigate de Donald Trump.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.