Connect with us

COMISIA EUROPEANA

Securitatea Europei și cea a Asiei de Est sunt interconectate, subliniază Ursula von der Leyen într-o discuție cu președintele sud-coreean: Desfășurarea de trupe nord-coreene în Rusia, o amenințare la adresa păcii globale

Published

on

© Ursula von der Leyen/ Twitter

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut o discuție telefonică cu președintele sud-coreean, în cadrul căreia a subliniat ”faptul că securitatea Europei și cea a Asiei de Est sunt interconectate”, în contextul în care, pentru prima dată ”soldați nord-coreeni sunt desfășurați în sprijinul războiului de agresiune al Rusiei”.

Potrivit unui comunicat al executivului european, cei doi președinți au abordat ”progresele înregistrate în ceea ce privește Parteneriatul pentru securitate și apărare, anunțat la summitul UE-Coreea din mai 2023 de la Seul”, a cărui lansare este ”oportună” și a cărui ”justificare este mai valabilă ca niciodată”.

”Coreea de Nord oferă, de asemenea, din ce în ce mai multă asistență letală Rusiei. Aceasta reprezintă o escaladare semnificativă a războiului împotriva Ucrainei și amenință pacea globală. Aprofundarea cooperării militare dintre Rusia și Coreea de Nord ar putea încuraja Phenianul să crească în continuare tensiunile în peninsula coreeană”, a subliniat von der Leyen.

Președinta Comisiei Europene l-a asigurat pe liderul sud-coreean că ”răspunsul UE la această evoluție se va axa pe cooperarea cu Republica Coreea și cu alți parteneri care gândesc la fel”.

Secretarul general al NATO, Mark Rutte, a confirmat luni că trupe nord-coreene au fost trimise în Rusia și că unități militare nord-coreene au fost desfășurat în regiunea Kursk, informații transmite cu o săptămână în urmă de serviciul militar de informații al Ucrainei.

Citiți și: NATO confirmă prezența trupelor nord-coreene în Rusia: Cooperarea militară dintre Moscova și Phenian, o amenințare pentru securitatea euro-atlantică și indo-pacifică

”Aprofundarea cooperării militare dintre Rusia și Coreea de Nord reprezintă o amenințare atât pentru securitatea indo-pacifică, cât și pentru cea euro-atlantică”, a fost mesajul central al secretarului general al NATO.

Conform președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, este o chestiune de ”câteva zile” până când trupele nord-coreene vor lupta alături de cele ruse. 

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

COMISIA EUROPEANA

Pregătirea europenilor, locuri de muncă de calitate și echitatea socială – cei trei piloni ai Roxanei Mînzatu ca vicepreședinte al Comisiei Europene

Published

on

Corespondență din Bruxelles

Mandatul de vicepreședinte executiv al Comisiei Europene pentru oameni, competențe și pregătire pentru situații de criză va fi axat pe trei piloni, respectiv pregătire, locuri de muncă de calitate și echitate socială, a anunțat marți Roxana Mînzatu, vicepreședinte desemnat al Comisiei Europene pentru aceste domenii, în cadrul audierii de confirmare în Parlamentul European.

Ea a declarat că dorește să demareze un dialog privind politica socială la nivelul UE pe tema “Europa în acțiune pentru oameni”, de îndată ce va fi în funcție.

La audierea Roxanei Mînzatu participă eurodeputaţi din două comisii de specialitate, Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale (EMPL) şi Comisia pentru cultură şi educaţie (CULT). Alte două comisii – Comisia pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen (FEMM) şi Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) – au statutul de invitate la audierea Roxanei Mînzatu.

Ea promite să se întâlnească cu o varietate de persoane pe parcursul primului său an, “angajându-se cu toate părțile interesate relevante – cetățeni, parteneri sociali, guverne, parlamente naționale, grupuri de tineri, societatea civilă”.

“Europenii vor experimenta și mai multe schimbări în următorii ani – de aceea trebuie să construim o cultură a pregătirii pentru viitor pentru a face față cu succes tuturor schimbărilor și riscurilor. Pregătirea începe cu școala obligatorie, dar depinde de învățarea pe tot parcursul vieții, pe care noi, ca adulți, trebuie să o integrăm în rutina noastră.” Cu toate acestea, acest lucru ar putea fi o sarcină dificilă în unele țări membre”, a spus Mînzatu, referindu-se la pilonul pregătirii.

Pentru Mînzatu este de asemenea important ca oamenii să poată circula în UE cu competențele lor, precizând că va propune o “portabilitate a competențelor” și dorește ca UE să recunoască formarea profesională și educațională.

Vicepreședinta executivă desemnată le-a precizat eurodeputaților că va pregăti o “Foaie de parcurs pentru locuri de muncă de calitate”, care va fi o “prioritate pentru primele luni ale mandatului meu”, punctând astfel cel de-al doilea pilon al mandatului său.

Ea va urmări, de asemenea, să consolideze Autoritatea Europeană a Muncii.

Vorbind limba franceză, Mînzatu a expus cel de-al treilea pilon, cel al echității sociale, precizând că vrea “să îi ajute pe cei care au cea mai mare nevoie, pe toți, indiferent de vârstă, sex, religie sau locul în care trăiesc”.

“Un sfert dintre copiii europeni trăiesc în pragul sărăciei extreme”, în timp ce UE numără 100 de milioane de persoane cu handicap, “dintre care multe ar putea și ar dori să lucreze, dar nu pot”, și aproape 1 milion de persoane fără adăpost.

Mînzatu a precizat că dorește să lupte și pentru egalitatea de gen. “Voi consolida garanția europeană pentru copii. Și mă voi asigura că primul plan european de locuințe accesibile include soluții solide și durabile pentru cei mai vulnerabili”, a promis ea.

Mobilitatea persoanelor este, cred eu, în centrul proiectului privind locurile de muncă de calitate și în centrul competitivității noastre”, a mai precizat Roxana Mînzatu.


Citiți și
Premieră de la aderarea României la UE: Roxana Mînzatu va fi vicepreședinte executiv al Comisiei Europene și va fi responsabilă pentru domeniul “oameni, competențe și pregătire pentru situații de criză”
Ursula von der Leyen dezvăluie componența Comisiei Europene 2024-2029: Cum arată arhitectura primei Comisii care va avea România în conducerea ei
“Europa este un atlet într-o competiție foarte complexă”, afirmă Roxana Mînzatu, vicepreședinte executiv desemnat al Comisiei Europene, în cadrul audierilor din Parlamentul European

Pentru prima dată de la aderarea la UE, România va avea un comisar european în poziții de conducere la nivelul Comisiei Europene, după ce Ursula von der Leyen a desemnat-o pe Roxana Mînzatu în poziția de vicepreședinte executiv al Comisiei Europene care va fi responsabilă pentru domeniul “oameni, competențe și pregătire pentru situații de criză”.

Mînzatu este audiată marți în Parlamentul European, în ultima zi a audierilor de confirmare ce au debutat pe 4 noiembrie pentru cei 26 de comisari europeni din următoarea Comisie. Alături de Mînzatu, marți sunt audiați și ceilalți 5 vicepreședinți executivi ai viitoarei Comisii Europene.

Potrivit scrisorii de misiune transmise de Ursula von der Leyen, Roxana Mînzatu va lucra pentru “competitivitatea modelului social european”. Mai mult decât atât, între momentul negocierii portofoliilor și cel al audierilor comisarilor europeni au fost publicate două documente cheie pentru viitorul UE, raportul Draghi privind competitivitatea economiei europene și raportul Niinisto privind pregătirea UE pentru situații de criză, ambele abordând domenii conectate la portofoliul comisarului european din partea României. Totodată, Declarația de la Budapesta a liderilor europeni privind un nou pact al competitivității europene cuprinde 12 puncte, din care al zecelea se referă la valorificarea talentelor europene și investițiile în competențe pentru a promova locuri de muncă de înaltă calitate în întreaga Uniune.

Audierea de trei ore a lui Mînzatu va fi urmată de o reuniune a președinților Comisiilor EMPL și CULT cu coordonatorii grupurilor politice din comisiile de resort pentru a evalua performanța și calificarea comisarului desemnat. Conform procedurii, pe baza recomandărilor comisiilor, Conferința președinților (președintele PE, Roberta Metsola, și președinții grupurilor politice) urmează să efectueze evaluarea finală și să declare audierile încheiate la 21 noiembrie. După ce Conferința președinților va declara închise toate audierile, vor fi publicate scrisorile de evaluare. Alegerea de către eurodeputați a colegiului complet de comisari, cu o majoritate a voturilor exprimate, este în prezent programată să aibă loc în timpul sesiunii plenare din 25-28 noiembrie de la Strasbourg.

Marți au loc ultimele audieri pentru Comisia von der Leyen 2.0 în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. După audierea a 20 de comisari desemnați, procedurile se încheie cu audierile de confirmare pentru cei șase vicepreședinți executivi propuși de Ursula von der Leyen în viitorul său mandat: Teresa Ribeira (vicepreședinte executiv al unei tranziții curate, echitabile și competitive), Henna Virkkunen (vicepreședinte executiv pentru suveranitate tehnologică, securitate și democrație), Stéphane Séjourné (vicepreședinte executiv pentru prosperitate și strategie industrială), Kaja Kallas (vicepreședinte executiv, Înalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate), Roxana Mînzatu (vicepreședinte executiv pentru oameni, competențe și pregătire pentru situații de criză), Raffaele Fitto (vicepreședinte executiv pentru coeziune și reforme).

Parte a procedurii democratice de instalare a noii Comisii, audierile reprezintă și un teren pentru jocuri și negocieri de culise. Dintre cei 20 de comisari europeni audiați, Hadja Lahbib (Belgia), comisar european pentru gestionarea crizelor, și Jessika Roswall (Suedia), comisar pentru mediu, nu au oferit prestații satisfăcătoare, în vreme ce comisarul european desemnat pentru sănătate propus de Ungaria, Oliver Varhelyi, încă nu a primit evaluarea după audiere și după întrebări suplimentare în scris. Totodată, coordonatorii grupurilor politice din Comisiile AFET și REGI au decis să amâne evaluările pentru Kaja Kallas și Raffaele Fitto.

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

“Europa este un atlet într-o competiție foarte complexă”, afirmă Roxana Mînzatu, vicepreședinte executiv desemnat al Comisiei Europene, în cadrul audierilor din Parlamentul European

Published

on

Corespondență din Bruxelles

Europa trebuie să își intensifice “pregătirea, formarea și să-și clădească rezistența” pentru “a-și responsabiliza și proteja cetățenii”, a declarat marți Roxana Mînzatu, vicepreședinte desemnat al Comisiei Europene pentru oameni, competențe și pregătire pentru situații de criză, în cadrul audierii de confirmare în Parlamentul European.

Europa este un atlet într-o competiție foarte complexă“, a afirmat ea, în aplauzele sălii, în cadrul unei prezentări de 15 minute în limbile engleză, română și franceză, urmată de întrebări din partea deputaților europeni.

La audierea Roxanei Mînzatu participă eurodeputaţi din două comisii de specialitate, Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale (EMPL) şi Comisia pentru cultură şi educaţie (CULT). Alte două comisii – Comisia pentru drepturile femeii şi egalitatea de gen (FEMM) şi Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) – au statutul de invitate la audierea Roxanei Mînzatu.

“Europenii și toate sectoarele societăților noastre au lucrat împreună, au dat dovadă de rezistență și și-au făcut datoria până acum”, dar există așteptări mai mari “cu privire la ceea ce mai trebuie făcut în viitor pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi”, a adăugat ea.

Mînzatu și-a început declarația inițială solicitând încrederea deputaților, înainte de a începe să vorbească despre ea și despre locul din care provine – orașul Brașov din centrul României. Ea l-a descris ca fiind un “oraș al muncitorilor” în care nici măcar oamenii care muncesc nu au suficienți bani, vorbind despre “sărăcia în muncă”.

Mă inspir de la oamenii obișnuiți. De înțelepciunea, reziliența, suferința, speranțele și visele lor”, a spus ea, cu referire la faptul că a fost rugată să numească scriitori sau luptători celebri din care se inspiră. “Acesta va fi punctul de plecare al activității mele”, a punctat ea.

 


Citiți și
Premieră de la aderarea României la UE: Roxana Mînzatu va fi vicepreședinte executiv al Comisiei Europene și va fi responsabilă pentru domeniul “oameni, competențe și pregătire pentru situații de criză”
Ursula von der Leyen dezvăluie componența Comisiei Europene 2024-2029: Cum arată arhitectura primei Comisii care va avea România în conducerea ei

Pentru prima dată de la aderarea la UE, România va avea un comisar european în poziții de conducere la nivelul Comisiei Europene, după ce Ursula von der Leyen a desemnat-o pe Roxana Mînzatu în poziția de vicepreședinte executiv al Comisiei Europene care va fi responsabilă pentru domeniul “oameni, competențe și pregătire pentru situații de criză”.

Mînzatu este audiată marți în Parlamentul European, în ultima zi a audierilor de confirmare ce au debutat pe 4 noiembrie pentru cei 26 de comisari europeni din următoarea Comisie. Alături de Mînzatu, marți sunt audiați și ceilalți 5 vicepreședinți executivi ai viitoarei Comisii Europene.

Potrivit scrisorii de misiune transmise de Ursula von der Leyen, Roxana Mînzatu va lucra pentru “competitivitatea modelului social european”. Mai mult decât atât, între momentul negocierii portofoliilor și cel al audierilor comisarilor europeni au fost publicate două documente cheie pentru viitorul UE, raportul Draghi privind competitivitatea economiei europene și raportul Niinisto privind pregătirea UE pentru situații de criză, ambele abordând domenii conectate la portofoliul comisarului european din partea României. Totodată, Declarația de la Budapesta a liderilor europeni privind un nou pact al competitivității europene cuprinde 12 puncte, din care al zecelea se referă la valorificarea talentelor europene și investițiile în competențe pentru a promova locuri de muncă de înaltă calitate în întreaga Uniune.

Audierea de trei ore a lui Mînzatu va fi urmată de o reuniune a președinților Comisiilor EMPL și CULT cu coordonatorii grupurilor politice din comisiile de resort pentru a evalua performanța și calificarea comisarului desemnat. Conform procedurii, pe baza recomandărilor comisiilor, Conferința președinților (președintele PE, Roberta Metsola, și președinții grupurilor politice) urmează să efectueze evaluarea finală și să declare audierile încheiate la 21 noiembrie. După ce Conferința președinților va declara închise toate audierile, vor fi publicate scrisorile de evaluare. Alegerea de către eurodeputați a colegiului complet de comisari, cu o majoritate a voturilor exprimate, este în prezent programată să aibă loc în timpul sesiunii plenare din 25-28 noiembrie de la Strasbourg.

Marți au loc ultimele audieri pentru Comisia von der Leyen 2.0 în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. După audierea a 20 de comisari desemnați, procedurile se încheie cu audierile de confirmare pentru cei șase vicepreședinți executivi propuși de Ursula von der Leyen în viitorul său mandat: Teresa Ribeira (vicepreședinte executiv al unei tranziții curate, echitabile și competitive), Henna Virkkunen (vicepreședinte executiv pentru suveranitate tehnologică, securitate și democrație), Stéphane Séjourné (vicepreședinte executiv pentru prosperitate și strategie industrială), Kaja Kallas (vicepreședinte executiv, Înalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate), Roxana Mînzatu (vicepreședinte executiv pentru oameni, competențe și pregătire pentru situații de criză), Raffaele Fitto (vicepreședinte executiv pentru coeziune și reforme).

Parte a procedurii democratice de instalare a noii Comisii, audierile reprezintă și un teren pentru jocuri și negocieri de culise. Dintre cei 20 de comisari europeni audiați, Hadja Lahbib (Belgia), comisar european pentru gestionarea crizelor, și Jessika Roswall (Suedia), comisar pentru mediu, nu au oferit prestații satisfăcătoare, în vreme ce comisarul european desemnat pentru sănătate propus de Ungaria, Oliver Varhelyi, încă nu a primit evaluarea după audiere și după întrebări suplimentare în scris. Totodată, coordonatorii grupurilor politice din Comisiile AFET și REGI au decis să amâne evaluările pentru Kaja Kallas și Raffaele Fitto.

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Kaja Kallas exclude ca UE să aibă “puteri militare separate de NATO”, dar cere capacități de apărare pentru a descuraja un atac al Rusiei: “Nu avem nevoie ca mingea să cadă între scaune”

Published

on

© European Union, 2024 Source: EP

Corespondență din Bruxelles

Viitoarea șefă a diplomației Uniunii Europene, Kaja Kallas, a respins marți ideea ca Uniunea Europeană să aibă “puteri militare separate de NATO”, în timp ce a atenționat Washington-ul să nu își concentreze atenția exclusiv pe China și a reafirmat că Europa va sprijini Ucraina atât timp cât va fi necesar împotriva războiului declanșat de Rusia.

Kallas, fost prim-ministru al Estoniei, a fost confirmată în funcția de Înalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate de către liderii europeni la reuniunea Consiliului European din 27 iunie, alături de Antonio Costa pentru funcția de președinte al Consiliului European și de Ursula von der Leyen pentru poziția de președintă a Comisiei Europene.

Potrivit tratatelor europene în vigoare, persoana care deține funcția de Înalt Reprezentant este deopotrivă și vicepreședinte al Comisiei Europene. Astfel, Kallas a fost desemnată vicepreședinte executiv, context în care marți a fost audiată în Comisia pentru afaceri externe (AFET) a Parlamentului European, ca parte a procedurilor de confirmare a comisarilor europeni pentru mandatul 2024-2029.

Nu cred că Uniunea Europeană are nevoie de puteri militare separate de NATO”, a afirmat Kallas, al cărei rol de vicepreședinte va presupune și coordonarea în anumite aspecte cu comisarul european pentru apărare, un post nou înființat, dar și cu comisarul pentru extindere.

În cadrul audierilor, Kallas a afirmat că rolul UE este de a stimula industria de apărare și de a crește producția de muniție, în timp ce NATO este organizația militară.

Ea a precizat că, dacă UE începe să aibă propriile puteri militare, aceasta ar putea duce la o defalcare a lanțului de comandă în Europa. “Dacă avem două structuri paralele, mingea ar putea cădea între aceste scaune și nu avem nevoie de asta”, a precizat viitoarea șefă a diplomației europene.

În același timp, Kallas s-a pronunțat neiertătoare cu privire la ceea ce ea a descris ca fiind “subinvestiția semnificativă” a Europei în apărare. Referindu-se la eșecul unor țări UE de a îndeplini obiectivul NATO de a cheltui cel puțin 2% din PIB-ul lor pentru apărare, Kallas a avertizat că “problema cu apărarea este că, atunci când ai nevoie de ea, este de fapt prea târziu pentru a lua decizii”.

Sporirea capacităților de apărare în Europa ar acționa ca un factor de descurajare, a susținut ea, un demers care ar transmite Rusiei că “nici să nu te gândești la asta (n.r.- a ataca Europa), pentru că putem riposta”.

În viziunea ei, Uniunea Europeană trebuie să sprijine Ucraina “atât timp cât este necesar”. “Trebuie să continuăm să lucrăm în fiecare zi. Astăzi, mâine şi atât timp cât este necesar şi cu cât de mult ajutor militar, financiar şi umanitar este necesar”, a declarat fostul prim-ministru al Estoniei, poziție în care s-a remarcat pentru susținerea acordată Ucrainei și pentru vehemența față de Rusia.

În cadrul audierilor, ea a mai spus totodată că China trebuie să simtă un “cost mai mare” pentru sprijinul său pentru Rusia. “Fără sprijinul Chinei, Rusia nu ar putea să-şi continue războiul cu aceeaşi forţă. China trebuie să simtă şi ea un cost mai mare”, a punctat ea.

Totodată, ea a avertizat că Statele Unite nu își pot permite să se concentreze exclusiv pe China și să abandoneze Ucraina. “Dacă Statele Unite sunt îngrijorate de China și de alți actori, ar trebui să fie îngrijorate și de modul în care răspundem Rusiei împotriva Ucrainei”, a spus ea, adăugând că acest conflict amenință “securitatea lumii”.

Acest mesaj pare adaptat pentru cei de la Washington care susțin că SUA trebuie să pivoteze complet spre Marea Chinei de Sud și să lase Europa să se descurce singură împotriva Rusiei. Kallas a menționat la începutul audierii sale că a fost în contact cu JD Vance și cu alți membri ai anturajului lui Trump. Mesajul ei în Parlamentul European – că războiul din Ucraina pune în pericol interesele SUA – pare o prelungire a ceea ce și secretarul general al NATO, Mark Rutte, a susținut înainte și după realegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA.

După ce a ezitat să pronunțe numele lui Trump în timpul audierilor, Kaja Kallas a cedat în cele din urmă.

Întrebat succesiv de eurodeputați despre  presupusa retragere a sprijinului lui Trump din Ucraina ea a spus că “nu cred că cineva știe ce face președintele ales”, a spus ea. „Cu siguranță, în primul rând trebuie să obținem aceste informații de la SUA…. Dar dacă ne uităm la istorie, izolaționismul nu a funcționat niciodată bine pentru America”, a adăugat Kallas.

Audierea de trei ore a lui Kallas va fi urmată de o reuniune a președintelui Comisiei AFET cu coordonatorii grupurilor politice din comisia de resort pentru a evalua performanța și calificarea comisarului desemnat. Conform procedurii, pe baza recomandărilor comisiilor, Conferința președinților (președintele PE, Roberta Metsola, și președinții grupurilor politice) urmează să efectueze evaluarea finală și să declare audierile încheiate la 21 noiembrie. După ce Conferința președinților va declara închise toate audierile, vor fi publicate scrisorile de evaluare. Alegerea de către eurodeputați a colegiului complet de comisari, cu o majoritate a voturilor exprimate, este în prezent programată să aibă loc în timpul sesiunii plenare din 25-28 noiembrie de la Strasbourg.

Citiți și Ursula von der Leyen dezvăluie componența Comisiei Europene 2024-2029: Cum arată arhitectura primei Comisii care va avea România în conducerea ei

Marți au loc ultimele audieri pentru Comisia von der Leyen 2.0 în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. După audierea a 20 de comisari desemnați, procedurile se încheie cu audierile de confirmare pentru cei șase vicepreședinți executivi propuși de Ursula von der Leyen în viitorul său mandat:  Teresa Ribeira (vicepreședinte executiv al unei tranziții curate, echitabile și competitive), Henna Virkkunen (vicepreședinte executiv pentru suveranitate tehnologică, securitate și democrație), Stéphane Séjourné (vicepreședinte executiv pentru prosperitate și strategie industrială), Kaja Kallas (vicepreședinte executiv, Înalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate), Roxana Mînzatu (vicepreședinte executiv pentru oameni, competențe și pregătire pentru situații de criză), Raffaele Fitto (vicepreședinte executiv pentru coeziune și reforme).

Parte a procedurii democratice de instalare a noii Comisii, audierile reprezintă și un teren pentru jocuri și negocieri de culise. Dintre cei 20 de comisari europeni audiați, Hadja Lahbib (Belgia), comisar european pentru gestionarea crizelor, și Jessika Roswall (Suedia), comisar pentru mediu, nu au oferit prestații satisfăcătoare, în vreme ce comisarul european desemnat pentru sănătate propus de Ungaria, Oliver Varhelyi, încă nu a primit evaluarea după audiere și după întrebări suplimentare în scris.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

ROMÂNIA DIGITALĂ1 hour ago

ICI București și Agenția Națională de Presă lansează proiectul “Aplicație AI – Știrile Agerpres”

COMITETUL EUROPEAN AL REGIUNILOR2 hours ago

“Europa în acțiune pentru oameni”: Roxana Mînzatu anunță că va demara un dialog la nivelul UE privind politica socială și va elabora o foaie de parcurs pentru locuri de muncă de calitate

COMISIA EUROPEANA2 hours ago

Pregătirea europenilor, locuri de muncă de calitate și echitatea socială – cei trei piloni ai Roxanei Mînzatu ca vicepreședinte al Comisiei Europene

ROMÂNIA2 hours ago

Secretariatul General al Guvernului și Institutul Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu” au încheiat un parteneriat strategic care va contribui la o abordare inovativă a politicilor publice economico-sociale și demografice

ROMÂNIA2 hours ago

ICI București a fost prezent la Forumul Gazelor Naturale

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI3 hours ago

Decarbonarea Europei nu va putea fi realizată fără o componentă de energie nucleară, subliniază eurodeputatul Virgil Popescu

ROMÂNIA3 hours ago

ICI București participă la Conferința BSDA 2024 Homeland Security, Safety & Protection

COMISIA EUROPEANA3 hours ago

“Europa este un atlet într-o competiție foarte complexă”, afirmă Roxana Mînzatu, vicepreședinte executiv desemnat al Comisiei Europene, în cadrul audierilor din Parlamentul European

ROMÂNIA3 hours ago

România va solicita finanțare europeană din Fondul pentru Modernizare pentru investiții în producția de biocombustibili avansați

U.E.3 hours ago

Donald Trump ”nu va dori să îi facă un cadou” lui Putin, permițând Rusiei să realizeze în Ucraina ”cea mai mare anexare teritorială din ultimii 75 de ani” în Europa, subliniază ministrul francez de externe

COMISIA EUROPEANA3 hours ago

“Europa este un atlet într-o competiție foarte complexă”, afirmă Roxana Mînzatu, vicepreședinte executiv desemnat al Comisiei Europene, în cadrul audierilor din Parlamentul European

ROMÂNIA1 day ago

Luminița Odobescu evidențiază importanța finalizării cât mai rapide a procesului de aderare a României la Schengen: Discuțiile evoluează. Suntem optimiști

REPUBLICA MOLDOVA1 day ago

Nicolae Ciucă, vizită la Chișinău după ce Maia Sandu a fost reconfirmată în funcția de președintă: Ținta noastră este ca planul de creștere pentru R. Moldova să fie aprobat de PE nu mai târziu de februarie

INTERNAȚIONAL5 days ago

Joe Biden face apel la unitate după victoria lui Trump: “Într-o democrație, voința poporului prevalează întotdeauna. Nu-ţi poţi iubi ţara doar atunci când câştigi”

ROMÂNIA1 week ago

INTERVIU Larisa Mezinu-Bălan, vicepreședinte al CNAS, anunță pentru 2025 noi mecanisme financiare care să extindă lista medicamentelor inovative

ROMÂNIA1 week ago

Iulius Firczak, deputat în cadrul Comisiei pentru buget: Trebuie să învățăm cum să atragem capital privat în cercetarea medicală. Este un joc pe care SUA și China l-au învățat deja

ROMÂNIA1 week ago

Fondurile din PNRR și Politica de Coeziune reprezintă ”ancore solide” pentru ”a construi o Românie și o Europă în care accesul la sănătate este egal pentru toți cetățenii”, subliniază Ramona Chiriac

ROMÂNIA1 week ago

Senatoarea Nicoleta Pauliuc: Una dintre problemele grave cu care se confruntă sistemul sanitar românesc este adoptarea foarte greoaie a unor tratamente aprobate și folosite la nivelul UE

ROMÂNIA1 week ago

Marcel Ciolacu, la Salonul Euronaval din Paris: Prioritatea este dezvoltarea industriei de apărare din România. Modernizarea Armatei înseamnă noi locuri de muncă pentru români

PARLAMENTUL EUROPEAN1 week ago

Vicepreședintele PE Victor Negrescu punctează pilonii strategiei în domeniul industriei farmaceutice: Dezvoltarea inovației, securitatea medicală a Europei și protecția proprietății intelectuale

Advertisement

Trending