SUA, despre interceptarea Victoriei Nuland: ”O nouă josnicie a spionajului rus”

victoria-nuland-state.govAutoritățile americane suspectează că în spatele scurgerilor de informații ce vizează înregistrarea audio a convorbirii telefonice între două voci, care seamănă cu cele ale ambasadorului SUA în Ucraina, Geoffrey Pyatt și asistentul secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, ar putea sta reprezentanții ruși.

Asta pentru că prima trimitere spre înregistrare a apărut pe contul de Twitter al consilierului vicepremierului rus Dmitri Rogozin, Dmitri Loskutov, informează Associated Press citat de UNIMEDIA si Cotidianul.ro.

În tweetul postat aproximativ cu șapte ore înainte ca înregistrarea să devină cunoscută, Dmitri Loskutov, a scris: „O opinie controversată a Asistentului Secretarului de Stat, Victoria Nuland, vorbind despre UE”.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jen Psaki, nu a contestat autenticitatea înregistrării și a declarat că Nuland și-a cerut scuze de la oficialii Uniunii Europene pentru remarcile sale. Potrivit lui Psaki, rolul aparent al Moscovei în publicarea înregistrării nu este altceva decât „o nouă josnicie în spionajul rusesc”.

De cealaltă parte Dmitri Loskutov neagă orice acuzații. „A fost prietenul meu care a distribuit secvența pe o rețea de socializare. Cred că aceasta a apărut pe cinci februarie”, a replicat consilierul lui Rogozin pe Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.