Referendum 2012. Curtea Constituțională s-a reunit în ședință extraordinară. Augustin Zegrean: Astăzi vom lămuri toate nelămuririle pe care le aveți

UPDATE:  Un judecător CCR a anunţat că a primit listele actualizate de la Parchet. Cu toate acestea, reprezentanţii Parchetului general au declarat că nu au rimit nicio solicitarea din partea Curţii în ceea ce priveşte listele electorale, arată Realitatea.net.

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a declarat că a primit în această dimineaţă listele actualitzate de la Parchet.

În acelaşi timp, Parchetul general a anunţat că nu a primit nicio solicitare din partea CCR în ceea ce priveşte listele electorale şi, prin urmare, nu le-a trimis către judecătorii Curţii.

Curtea ar putea decide în şedinţa de marţi dacă referendumul va fi validat sau nu.

 

Cei nouă judecători ai Curţii Constituţionale s-au reunit în acestă dimineaţă pentru a clarifica unele aspecte legate validarea sau invalidarea referendumului. Un judecător CCR a declarat, luni, pentru Gândul că la finalul şedinţei de astăzi am putea asista la un verdict privind validarea/invalidarea referendumului, dar că acest aspect va fi decis în cadrul şedinţei. Altfel spus, CCR ar putea scurta perioada pe care şi-a fixat-o pentru pronunţarea unui verdict în privinţa reîntoarcerii lui Traian Băsescu la Cotroceni.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, marţi dimineaţă, înaintea şedinţei plenului Curţii, că rectificarea transmisă la Monitorul Oficial în cazul motivării privind referendumul din 29 iulie a fost emisă “în condiţii strict legale”. “Astăzi vom lămuri toate nelămuririle pe care le aveţi“, a mai declarat preşedintele CCR

Mai multe detalii AICI.

 

Surse: Gandul.info, Realitatea.net
Foto:  ccr.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.