VIDEO.Traian Basescu s-a intalnit, la Bruxelles, cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy: Am propus sa incepem din acest an procesul de intrare in Schengen

traian-basescu-van-rompuy-bruxellesPresedintele Traian Basescu a discutat joi, la Bruxelles, cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, despre necesitatea ca procesul de aderare al Romaniei la Schengen sa inceapa in acest an, transmite Agerpres.

Traian Basescu a declarat dupa intrevederea cu Herman Van Rompuy ca a discutat cu acesta “problema sprijinului pentru Moldova, cu semnarea cat mai rapid a Acordului de asociere cu UE si ratificarea in timp util inainte de alegeri”. “Am atentionat asupra riscurilor din Gagauzia si Transnistria”, a adaugat seful statului.

“De asemenea, un subiect extrem de important a fost legat de Schengen, propunand ca obiectiv ca anul asta sa se intample ceva. Adica sa incepem procesul de intrare in Schengen, chiar asa in etape, asa cum a fost stabilit”, a spus Basescu pentru corespondentii romani de la Bruxelles.

Intrebat daca pozitia presedintelui Consiliului European lasa sa se intrevada progrese in chestiunea aderarii la Schengen, Traian Basescu a raspuns: “Stiti ca nu dansul este problema. Dar sa facem o politica impreuna pentru ca pana la sfarsitul anului sa se intample ceva. Nu putem sa ne impiedicam de fiecare data ori de declaratii, ori de idei ale grupurilor din parlament”.

Nu in ultimul rand, a mai mentionat Basescu, pe agenda discutiilor s-a aflat “problematica legata de energie si de frustrarea noastra ca Nabucco, un proiect european, a fost abandonat”.

Administratia Prezidentiala a anuntat, miercuri, ca intalnirea lui Traian Basescu cu presedintele Consiliului European are loc la solicitarea presedintelui Romaniei.

Sursa: Agerpres
Foto: presidency.ro

One Response to VIDEO.Traian Basescu s-a intalnit, la Bruxelles, cu presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy: Am propus sa incepem din acest an procesul de intrare in Schengen

  1. Pingback: Traian Băsescu, declaraţii de presă la Cotroceni | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.