Un nou eurodeputat propus prim-ministru după Viorica Dăncilă: Traian Băsescu îl desemnează pe Siegfried Mureșan, fost negociator-șef al bugetului UE

Partidul Mișcarea Populară, condus de fostul președintele al României Traian Băsescu, a lansat miercuri două propuneri pentru funcția de prim-ministru după consultările cu președintele Klaus Iohannis

La finalul consultărilor cu șeful statului, Traian Băsescu a precizat că propunerile PMP vizează atât o posibilă respingere a primului guvern în Parlament, cât și negocierile pentru al doilea guvern.

Cele două propuneri sunt eurodeputatul Siegfried Mureșan și deputatul Eugen Tomac.

”Siegfried Mureșan este negociator-șef al bugetului UE pentru anul 2018, vorbește mai multe limbi străine și este foarte bine văzut în Partidul Popular European, unde este purtător de cuvânt (…) A doua propunere, fiind Anul centenarului, se referă la un unionist convins, domnul Eugen Tomac”, a spus Băsescu.

Mureșan, deputat european din anul 2014 și fost negociator-șef din partea Parlamentului European pentru Bugetul UE pentru anul 2018, a fost propunerea PMP și după destituirea guvernului Grindeanu.

Propunerea PMP survine după ce eurodeputatul Viorica Dăncilă, liderul delegației PSD în Parlamentul European, a fost nominalizată de Comitetul Executiv al PSD pentru funcţia de premier.

Începând din 2009, Viorica Dăncilă este europarlamentar PSD, fiind la al doilea său mandat și este vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din PE și membru al Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.