Uniunea Europeană îi oferă Marii Britanii un ajutor de 60 de milioane de euro, în pofida votului favorabil Brexitului

Comisia Europeană a propus acordarea unei asistențe financiare de 60 de milioane de euro pentru Marea Britanie pentru reconstrucția după intemperiile din decembrie 2015 – ianuarie 2016, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene.

Inundațiile au afectat infrastructura esențială, mai ales pentru transport, dar și clădiri, locuințe, afaceri și terenuri cultivate în Anglia, Irlanda de Nord, Scoția și Țara Galilor.

„Fondul UE pentru solidaritate oferă  ajutor populațiilor afectate de dezastre naturale. Acest ajutor financiar va contribui la acoperirea costurilor pentru măsurile de urgență, operațiunile de curățare și reparații ale infrastructurii vitale”, a declarat comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu.

Propunerea comisiei trebuie să fie aprobată de Parlamentul European și Consiliu.

Fondul de Solidaritate al UE a fost creat după inundațiile severe din Europa Centrala în 2002, pentru a acorda asistență statelor membre și celor în curs de aderare în urma unor dezastre naturale. În 2017, Fondului de Solidaritate i-au fost alocate 563 de milioane de euro, însă împreună cu banii rămași necheltuiți în 2016, fondurile disponibile se ridică la peste un miliard de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.