Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

Viceprim-ministrul Ana Birchall, mesaj de promovare a egalității de gen la Formul Global al Femeilor Lideri Politici: Echilibrul între bărbați și femei este o trăsătură esențială a tuturor democrațiilor stabile și transparente

Published

on

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, în perioada 26-27 noiembrie a.c., la Forumul Global al Femeilor Lideri Politici (WPL), prestigioasă rețea globală a femeilor-politician din întreaga lume, eveniment care a avut loc la Reykjavík, în Islanda. Ediția din acest an a Forumului și-a propus să abordeze rolul și implicarea femeilor într-o societate digitalizată și interconectată.

La eveniment au participat peste 400 de femei lideri politici din peste 100 de țări: șefi de stat și de guvern, miniștri, parlamentari, primari, precum și a numeroși experți, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și lideri de opinie din mediul academic, de afaceri și din societatea civilă.

În intervenția susținută, viceprim-ministrul Ana Birchall a transmis mesajul prim-ministrului Guvernului României, Viorica Dăncilă, referitor la prioritățile pe tema politicilor de gen pe care țara noastră și le va asuma la momentul preluării Președinției rotative a Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019.

România va acorda o atenție deosebită dimensiunii sociale în exercitarea Președinției Consiliului UE și principiilor care o alcătuiesc: egalitatea de gen, incluziunea socială, siguranța la locul de muncă, echilibrul între carieră și viața privată. Egalitatea de gen ne privește pe toți și este importantă pentru noi ca indivizi. Este, de asemenea, esențială pentru bunăstarea societăților noastre. Comunitățile puternice sunt cele care promovează și susțin că fiecare cetățean poate face diferența. Echilibrul între bărbați și femei este o trăsătură esențială a tuturor democrațiilor stabile și transparente. Nu numai că încurajează dezvoltarea economică, dar promovează bunăstarea generală și conduce la o Europă mai incluzivă și mai echitabilă atât pentru femei, cât și pentru bărbați”, se arată în mesajul prezentat de Ana Birchall.

Vicepremierul României a declarat că un important obiectiv al Președinției române la Consiliul UE va fi „asigurarea egalității de șanse între femei și bărbați pe piața muncii prin reducerea decalajelor de remunerare între femei și bărbați și prin implementarea unor măsuri pentru asigurarea unui echilibru între viața de familie și muncă”, subliniind, totodată, că ”principiul egalității de remunerare pentru munca de valoare egală este o politică de gen care trebuie aplicată cu prioritate”.

Ana Birchall a participat la cina oficială oferită invitaților la forum de către Președintele Islandei, Gudni Thorlacius Johannesson. Totodată, vicepremierul român a avut întrevederi cu Katrín Jakobsdóttir (foto dreapta), prim-ministrul Islandei, precum și cu Gudlaugur Thor Thordarson (foto stânga), ministrul afacerilor externe islandez, fiind abordate teme de interes de pe agenda europeană, inclusiv prioritățile Președinției române a Consiliului UE. De asemenea, au fost discutate aspecte legate de cooperarea în cadrul NATO și în diverse formate multilaterale, precum și de rolul deosebit de important al unei relații transatlantice solide.  

În marja Forumului, viceprim-ministrul român a avut o întrevedere cu Mari Kiviniemi, secretar general adjunct al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), în cadrul căreia Ana Birchall a subliniat că aderarea la OCDE reprezintă „unul dintre obiectivele prioritare ale României”.

Întrevederea cu doamna Jewel Howard-Taylor, vice-președinte al Republicii Liberia, președinte al Senatului și al Comitetului pentru gen, sănătate, asistență socială, afaceri pentru femei și copii, din cadrul Senatului din Liberia, a prilejuit un schimb de opinii asupra stadiului relațiilor bilaterale, oficialul român prezentând dorința Guvernului României de a relansa relațiile tradiționale cu statele din Africa sub-sahariană, precum și promovarea candidaturii României pentru un loc nepermanent în cadrul CS ONU.

Elemente suplimentare:

Forumul Global al Femeilor Lideri Politici (WPL Global Forum) este o prestigioasă rețea globală a femeilor-politician. Membrele forumului sunt femei aflate în funcții publice de conducere care urmăresc ca, prin activitățile lor, să evidențieze rolul și viziunea de lider a femeilor în stat și în societate. Președintele și fondatorul forumului este Silvana Koch-Mehrin. Prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, este membru al Consiliului Femeilor Lideri Globali începând din februarie 2018.

 

.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

COMUNICATE DE PRESĂ

Parteneriat TAROM-Blue Air. Care sunt noile servicii pentru pasagerii care aleg să zboare cu cele două companii aeriene românești

Published

on

Operatorii aerieni TAROM și Blue Air au semnat două parteneriate privind protecția pasagerilor în caz de întârzieri și eliminarea formalităților de check-in a bagajelor de cală pentru zborurile cu escală operate de ambele companii, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Primul parteneriat între TAROM și Blue Air face referire la protecția pasagerilor în caz de întârziere a cursei.

Astfel, pe rutele comune și în limita locurilor disponibile la bord, fiecare companie se angajează să accepte biletele de călătorie ale pasagerilor partenerului și transportul acestora la destinația aleasă. Acest acord are la bază rezoluția IATA 735 attachment A, B, C. Parteneriatul transmite un mesaj suplimentar de siguranță către toți pasagerii Blue Air și TAROM, în cazul unor întârzieri neprevăzute.

Totodată, cele două companii vor pune în aplicare și acordul ”Through check-in”, prin care se asigură o experiență fluentă de călătorie. Astfel, cu un singur bilet de călătorie, pasagerii vor beneficia de transferul automat al bagajelor de cală, fără a mai fi necesare alte formalități suplimentare. Acest acord se bazează pe rezoluția IATA 780 Attachment A, Article 3.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb: Salut aprobarea de către Comisia Europeană a proiectului pentru construcția liniei de metrou M6 București – Aeroportul Henri Coandă

Published

on

Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb a salutat miercuri aprobarea de către Comisia Europeană a finanțării Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Aeroportul Henri Coandă, după ce comisarul Corina Crețu a aprobat acordarea de fonduri europene de peste jumătate miliard de euro pentru construcția magistralei de metrou până la Aeroportul Otopeni.

”Salut aprobarea de către Comisia Europeană a proiectului pentru construcția liniei de metrou M6 București – Aeroportul Henri Coandă, atât de așteptat de bucureșteni. Este încununarea unei munci de peste 2 ani a colegilor mei care gestionează Programul Operațional Infrastructură Mare, a experților Metrorex și Ministerului Transporturilor, precum și a partenerilor noștri de la Comisia Europeană, cărora le mulțumesc. Așteptăm de la Metrorex demararea lucrărilor pentru acest proiect de mare importanță pentru creșterea mobilității la nivelul municipiului București și județului Ilfov. Magistrala 6 de metrou este un prim pas pentru dezvoltarea infrastructurii Aeroportului Henri Coandă”, a declarat Plumb, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Proiectul, în valoare totală de 1,391 miliarde euro (inclusiv TVA), vizează lucrările aferente secțiunii dintre stațiile 1 Mai și Aeroportul Henri Coandă, în lungime de 14,2 km. Vor fi finanțate, de asemenea, lucrările pentru 12 stații de metrou și 12 trenuri de călători.

Finanțarea aprobată din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 este de 608,97 milioane euro (fără TVA).

Contribuția Comisiei Europene, prin Fondul de Coeziune, reprezintă 517,63 milioane euro.

 

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Cu TAROM ,,LOVE is in the air”. Călătorii în Atena, Istanbul sau Roma, cu numai 99 de euro

Published

on

Ia-ți jumătatea mai bună și oferă-i o călătorie romantică în Atena, Istanbul sau Roma, cu numai 99 de euro!. Oferta  durează trei zile.

În perioada 12 Februarie-15 Februarie 2019 Compania Tarom oferă bilete de avion reduse:

  • Pentru doar 99 Euro, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru bilete achiziţionate între Bucureşti şi Atena, Istanbul, Roma;
  • Pentru doar 119 Euro, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru bilete achiziţionate între Bucureşti şi Budapesta, Munchen, Sofia, Praga, Belgrad, Chisinau, Frankfurt, Tel Aviv;
  • Pentru doar 139 Euro, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru bilete achiziţionate între Bucureşti şi Amman, Beirut, Stockholm, Barcelona, Londra, Nice, Madrid;

Pentru o rezervare rapidă click pe următorul link: https://www.tarom.ro/dragostea-e-nepretuita-doar-biletele-sunt-la-reducere

Toţi pasagerii beneficiază gratuit de transport al bagajului de cală, catering la bord, respectiv check-in.

Biletele pot fi achiziţionate în perioada 12 Februarie-15 Februarie 2019 şi sunt disponibile pentru vânzare atât pe site-ul www.tarom.ro, cât şi prin agenţiile proprii şi cele autorizate din ţară şi de peste hotare.

Oferta este valabilă pentru cursele externe, dinspre şi înspre România, operate TAROM în perioada 01 martie 2019 – 31 martie 2019 (data ultimului retur), este supusă unor termene şi condiţii speciale, iar locurile la aceste tarife sunt limitate.

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Trending