Connect with us

Victor Negrescu

Victor Negrescu: Atacul terorist comis la Bruxelles trebuie să fie un semnal de alarmă pentru UE, pentru a lua măsuri clare de combatere a extremismului religios, antisemitismului și discursului care incită la ură

Published

on

© European Union 2023- Source : EP

Atacul terorist comis la Bruxelles trebuie să fie un semnal de alarmă pentru UE, pentru a lua măsuri clare de combatere a extremismului religios, antisemitismului și discursului care incită la ură, a afirmat luni seara eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu, în intervenția sa din plenul Parlamentului European, de la Strasbourg.

„În această seară, în timp ce eram în plenul Parlamentului European, ascultând cum fiecare își rostea discursul scris înainte, am hotărât să-mi schimb intervenția, pentru a reacționa la atacul terorist comis la Bruxelles, chiar în timpul dezbaterii care tocmai se desfășura, de un simpatizant al islamismului radical, care și-a revendicat apartenența la Statul Islamic. Acest tragic eveniment, care a cauzat conform datelor publice, moartea a două persoane, trebuie să fie un semnal de alarmă pentru Uniunea Europeană pentru a lua măsuri clare de combatere a extremismului religios, antisemitismului și discursului care incită la ură”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu. 

 

Acesta a insistat că astfel de evenimente nu pot fi ignorate și lipsa de acțiune va fi sancționată de cetățenii europeni. „Nu putem sta aici, în această clădire, și pur si simplu să ignorăm ce se întâmplă în afara Parlamentului European. Transmitem condoleanțe familiilor și sper să realizăm chiar și în această seară nevoia de a acționa coerent și de a veni cu măsuri rapide pentru că, indiferent că ne apropiem de alegerile pentru Parlamentul European, dacă nu facem nimic, cetățenii ne vor pedepsi la sfârșitul zilei prin votul lor”.

Doi cetăţeni suedezi au fost ucişi luni seară la Bruxelles într-un atac cu armă descris drept un “atac laş” de către premierul belgian Alexander De Croo şi al cărui autor, care a fugit cu un scuter, a fost căutat în mod activ în timpul nopţii de luni spre marţi, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Un mesaj video de revendicare a fost postat pe reţelele de socializare de către un bărbat “prezentându-se ca atacator şi pretinzând că este inspirat de Statul Islamic”, a subliniat parchetul federal, responsabil de cazurile de terorism.

Citiți și Două persoane ucise după un atac armat la Bruxelles. Ursula von der Leyen și Roberta Metsola denunță “teroarea și extremismul”: Suntem uniți împotriva terorii

Potrivit mai multor mass-media belgiene, suspectul, Abdesalem L., este un bărbat de 45 de ani, de origine tunisiană, care locuieşte în comuna Schaerbeek din Bruxelles.

Nivelul de ameninţare teroristă a fost ridicat luni seară la patru, considerat “foarte grav”, în regiunea Bruxelles.

Atacul a avut loc la scurt timp după ora 19,00 (17,00 GMT) în apropiere de Place Sainctelette din Bruxelles, cu câteva ore înaintea meciului de fotbal de calificare la Euro 2024 dintre Belgia şi Suedia de pe stadionul Roi Baudouin.

Între timp, conform relatărilor Politico Europe, poliția din Bruxelles a împușcat marți dimineață un bărbat suspectat că a ucis doi suporteri suedezi de fotbal într-un atac terorist islamist luni seară, potrivit ministrului belgian de interne Annelies Verlinden, care a vorbit la un post de radio local.

Într-o conferință de presă susținută marți dimineață la ora 5.00, premierul belgian Alexander De Croo a declarat că suspectul este “un bărbat de origine tunisiană” care “stătea ilegal în țara noastră”.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Victor Negrescu

Victor Negrescu pledează pentru finanțarea adecvată a bugetului UE în 2025: Cu o rată de absorbție de 96%, România demonstrează utilitatea și necesitatea instrumentelor europene de finanțare

Published

on

© European Union 2024 - Source : EP

Avem nevoie de fonduri europene pentru a face față actualelor provocări, dar trebuie să fim, totodată, abili în a le utiliza în mod eficient, a declarat marți, în plenul Parlamentului European, eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu, negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul UE pentru 2025. 

 

Din această poziție, eurodeputatul a propus „investiții masive în dezvoltarea industriilor noastre, în agricultură sau în sectoarele inovative, în securitatea și reziliența societăților noastre sau în formarea adecvată a cetățenilor pe tot parcursul vieţii”.

Marți seară, Victor Negrescu anunța pe pagina sa de Facebook că a purtat ultimele discuții cu grupurile politice cu privire la orientările Parlamentului European pentru bugetul european de anul viitor. 

„Sunt onorat pentru că din această postură importantă am reușit să includem multe din prioritățile bugetare ale României, să avem sprijinul Parlamentului European pentru aderarea completă a României la spațiul Schengen, dar și să fim fermi în a susține creșterea fondurilor pentru agricultură și mediu rural, zonele de inovare și educație, sănătate sau transporturi”, a afirmat negociatorul-șef. 

Totodată, el a arătat că „România a devenit astăzi, prin eforturile Guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu, un exemplu de succes în absorbția banilor europeni”. Cu o rată de absorbție de 96% pentru perioada de finanțare anterioară și peste 20 miliarde de euro deja angajate din cadrul bugetului multianual actual, țara noastră demonstrează utilitatea și necesitatea instrumentelor europene de finanțare”, a subliniat Victor Negrescu.

Reprezentantul României în Parlamentul European a precizat, în încheierea intervenției sale, că viitorul nostru comun depinde de bugetul european, explicând necesitatea de a continua ajutorul financiar pentru Ucraina. 

 „Trebuie să alocăm fondurile necesare pentru ca Ucraina să nu piardă acest război. Dacă Rusia ajunge la frontierele României, situația o să fie tot mai dificilă. Dacă noi nu vom demonstra unitate, costurile actuale o să pară infime comparativ cu prețul pe care o să-l plătim dacă Putin este lăsat să învingă, încălcând legile internaționale și drepturile omului. Fără să folosesc cuvinte mari, de bugetul european depinde viitorul nostru comun”, a conchis Victor Negrescu.

 

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

”Living Better with Europe”. Chestorul PE Victor Negrescu: În cei 17 ani de apartenență la UE, România a înregistrat un sold pozitiv de 62 de miliarde de euro comparativ cu obligațiile financiare de țară membră

Published

on

© Guvernul României

Apartenența la Uniunea Europeană a adus foarte multe beneficii României, permițând țării noastre să se dezvolte, să-și dezvolte comunitățile și să ofere un trai mai bun românilor, a subliniat eurodeputatul Victor Negrescu, chestor al Parlamentului European.

Acesta a participat luni la evenimentul ”Living Better with Europe”, desfășurat la Palatul Parlamentului, unde au fost prezente figuri marcante din familia social-democrată europeană precum Iratxe García Pérez, președinta Grupului S&D din Parlamentul European, sau vicepreședinta acestui grup, Gabriele Bischoff.

”Acest eveniment organizat de Partidul Social Democrat cu sprijinul grupului social democrat din Parlamentul European și al colegilor mei din PES activists România are ca menire să sublinieze încă o dată faptul că PSD a luptat pentru o Românie puternică în Uniunea Europeană, dar și pentru acest parcurs european al țării noastre. Acest lucru ne-a adus foarte multe beneficii. Este suficient să ne uităm la soldul pozitiv înregistrat în relația noastră cu Uniunea Europeană. Vedem în total peste 62 de miliarde de euro – reprezintă soldul pozitiv a tot ce înseamnă intrări versus contribuția noastră la UE. Acest lucru ne-a permis să ne dezvoltăm, să dezvoltăm comunitățile noastre, să oferim un trai mai bun românilor și asta ne propunem în continuare”, a subliniat Negrescu în debutul evenimentului.

El a punctat că ”împreună putem să identificăm cele mai bune soluții în perspectiva alegerilor pentru PE în așa fel încât, pe mai departe, împreună cu Grupul S&D să reușim să ghidăm Europa în această direcție corectă de construcție a unui trai mai bun pentru toți cetățenii europeni și, automat, pentru cetățenii României”.

”Suntem cu toții cetățeni europeni și avem tot dreptul să participăm la construcția și dezvoltarea Uniunii Europene”, a continuat eurodeputatul.

Conform bilanțului prezentat de Comisia Europeană în România la mijlocul lunii decembrie, în cei 17 ani de apartenență la UE, România a primit de trei ori mai mulți bani decât contribuțiile la bugetul european.

În contextul vocilor partidelor extremiste și pentru că României îi este mai bine în interiorul Uniunii Europene și nu în afara acestei familii, fapt reflect și prin cifre, europarlamentarul Victor Negrescu a lansat în anul alegerilor europarlamentare o companie pentru introducerea în Constituție a apartenenței României la UE și NATO. 

Continue Reading

Victor Negrescu

Victor Negrescu pledează pentru introducerea în Constituție a apartenenței României la UE și NATO pentru a evita un potențial RoEXIT determinat de partidele extremiste

Published

on

© European Union 2023 - Source : EP

Eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu, chestor al Parlamentului European, pledează pentru introducerea în Constituție a apartenenței României la UE și NATO pentru a evita un potențial RoEXIT determinat de partidele extremiste.

„La 17 ani de la aderarea la Uniunea Europeană și la 20 de ani de la aderarea la NATO este timpul ca România să își asume cu maturitate apartenența la cele două organizații (…) Trebuie să apărăm suveranitatea românilor prin introducerea în Constituția României a apartenenței la UE și NATO deoarece doar așa putem evita ca partidele extremiste să manipuleze în viitor Parlamentul în a adopta o decizie de ieșire din cele două structuri, catastrofală din punct de vedere economic și social. Izolarea, de fapt, înseamnă sărăcie”, afirmă eurodeputatul Victor Negrescu, într-un mesaj pe Facebook.

El explică că, prin aderarea la UE și NATO, populația României este protejată împotriva amenințărilor reprezentate de Federația Rusă, a avut acces la miliarde de euro pentru dezvoltarea țării și a beneficiat de mai multe drepturi și oportunități.

„Poporul român trebuie să își apere acest drept câștigat cu greu, în fața liderilor extremiști de la AUR și SOS, care ar face orice să ne scoată din UE și NATO”, insista reprezentantul României în Parlamentul European.

Astfel, Victor Negrescu subliniază că soluția este „să întărim, cu profesionalism, profilul României în UE și în NATO, pentru a le face mai eficiente și mai apropiate de nevoile românilor”. „Spun cu fermitate – mă opun extremismului, sunt Anti-RoEXIT!”, adaugă eurodeputatul social-democrat.

Apelul acestuia vine atât pe fondul precedentului creat de ieșirea Regatului Unit din UE, un proces pe care populiștii eurosceptici britanici l-au susținut de pe o platformă suveranistă și anti-imigrație cu priză puternică la publicul britanic nemulțumit de condițiile de pe piața muncii și economie în general, dar și pe fondul declarațiilor recente ale liderilor extremei drepte din Germania de a susține un program electoral axat pe organizarea unui referndum pentru”Dexit” în virtutea alegerilor europene din luna iunie.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE26 mins ago

Ministerul Finanțelor a primit primul Aviz Formal în procesul de aderare la OCDE, anunță Marcel Boloș: Aderarea este un pas vital pentru România în călătoria către dezvoltare și stabilitate economică

U.E.12 hours ago

Donald Tusk face apel la trezirea capitalelor din UE după discursul lui Putin: Europa trebuie să egaleze potențialul militar al Rusiei

U.E.12 hours ago

UE îl compară pe Putin cu Stalin după ce dictatorul rus a amenințat NATO și Europa cu arme nucleare: Putin este responsabil de toate consecințele războiului din Ucraina

ROMÂNIA14 hours ago

Klaus Iohannis a aprobat numirea a patru noi ambasadori: Ovidiu Raețchi – Japonia, Daniela Gîtman – Portugalia, Daniela Cămărășan – Croația și Sebastian Mitrache – Arabia Saudită

ROMÂNIA16 hours ago

Consilierul prezidențial Cosmin Marinescu subliniază rolul cheie al investițiilor din fonduri europene, dar și al unei piețe de capital mature și competitive pentru creșterea economică

PARLAMENTUL EUROPEAN17 hours ago

Vladimir Putin trebuie tras la răspundere pentru uciderea lui Navalnîi, reclamă Parlamentul European într-o rezoluție în care cere UE să sprijine active opoziția democratică a Rusiei

NATO17 hours ago

Grupul de luptă NATO din România condus de Franța va fi ridicat, în 2025, la nivel de brigadă, de la 1.500 la 4.000 de militari aliați

ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE19 hours ago

În plin proces de aderare la OCDE, Guvernul României face toate eforturile de a implementa cu succes reformele și țintele pe care și le-a asumat la nivel de țară și prin PNRR, subliniază Mircea Abrudean

ROMÂNIA19 hours ago

Bogdan Ivan, la Gala Cercetării Românești 2024: Inovarea trebuie să iasă din laboratoare și să fie pusă în valoare

PARLAMENTUL EUROPEAN20 hours ago

Parlamentul European solicită UE să furnizeze Ucrainei tot ce are nevoie pentru a învinge Rusia: Aliații UE și NATO ar trebui să sprijine militar Ucraina cu nu mai puțin de 0,25% din PIB-ul lor anual

ROMÂNIA19 hours ago

Bogdan Ivan, la Gala Cercetării Românești 2024: Inovarea trebuie să iasă din laboratoare și să fie pusă în valoare

RUSIA2 days ago

Din PE, Iulia Navalnaia transmite Occidentului: Dacă vreți să-l învingeți pe Putin, trebuie să deveniți inovatori. Încetați să mai fiți plictisitori

ROMÂNIA2 days ago

Au fost semnate contractele de execuție pentru construcția spitalelor regionale de urgență din Iași și Cluj. Marcel Ciolacu: Îndeplinim o promisiune făcută românilor de clasa politică de mai bine de 15 ani

ROMÂNIA2 days ago

Nicolae Ciucă susține o coaliție transpartinică pentru promovarea egalității de gen: Există o legătură directă între o democrație solidă și respectarea drepturilor femeilor

ROMÂNIA3 days ago

Marcel Ciolacu, la AmCham CEO Business Forum: Dorim ca SUA să devină partenerul principal non-UE al României. În contextul provocărilor de securitate atât de mari, nu mai avem ” timp de proiecte mici”

NATO6 days ago

La doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina, Jens Stoltenberg afirmă clar că țara asediată „va adera la NATO”: „Nu este o chestiune de dacă, ci de când”

U.E.7 days ago

Bruxelles-ul va debloca fonduri europene de 137 miliarde de euro pentru Polonia în contextul reformelor privind statul de drept

ROMÂNIA1 week ago

Coaliția de guvernare a decis comasarea alegerilor locale cu cele europene pentru 9 iunie. Românii vor mai vota pentru prezidențiale în septembrie și pentru parlamentare în decembrie

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 week ago

”Living Better with Europe”. Chestorul PE Victor Negrescu: În cei 17 ani de apartenență la UE, România a înregistrat un sold pozitiv de 62 de miliarde de euro comparativ cu obligațiile financiare de țară membră

ROMÂNIA1 week ago

Marcel Ciolacu subliniază importanța alegerilor europene din 9 iunie: Vreau să trăiesc într-o Românie și într-o Europă liberă. Aceste alegeri vor fi despre principii, pentru apărarea valorilor, a statului de drept

Trending