VIDEO INTERVIU | Mara Mareș, liderul TNL și vicepreședinte al Tineretului PPE: Faptul că tinerii nu au ieșit la vot nu a creat o Europă mai unită, ci una mai dezbinată

Faptul că tinerii nu au ieșit la vot și în cazul Brexit și în cazul alegerilor europarlamentare de rândul trecut nu au creat o Europă mai unită, a creat o Europă și mai dezbinată, a declarat, într-un interviu pentru CaleaEuropeană.ro, Mara Mareș, președintele Tineretului Național Liberal, acordat în marja lucrărilor Congresului Partidului Popular de la Helsinki.

”Viitorul Europei depinde de generația tânără. Încrederea în Uniunea Europeană în tot mai multe state este din ce în ce mai scăzută. Așadar, este marea noastră responsabilitate să arătăm că vocea tinerilor este importantă”, a spus Mara Mareș, proaspăt aleasă vicepreședinte al Tineretului PPE – YEPP la congresul tinerilor popularilor europeni de la Atena de săptămâna trecută.

Tânăra liberală a vorbit și despre importanța stimulării participării tinerilor la vot, mai ales în contextul alegerilor europene de anul viitor, scrutin pentru care PPE își va desemna joi la Helsinki candidatul cap de listă (Spitzenkandidat) pentru șefia Comisiei Europene, în cursă aflându-se liderul Grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber, și Alexander Stubb, fost prim-ministru al Finlandei.

”Statul acasă al tinerilor ne costă pe toți. Faptul că tinerii nu au ieșit la vot și în cazul Brexit și în cazul alegerilor europarlamentare de rândul trecut nu a creat o Europă mai unită, a creat o Europă și mai dezbinată. Asta trebuie să corectăm la viitoarele alegeri europene. Pentru ca tinerii să iasă la vot trebuie să le vorbești despre ei, despre nevoile lor, despre ceea ei își doresc. Poate că generația tânără nu se va regăsi atunci când vom vorbi despre politica comună de agricultură, despre viitorul buget european, dar atunci când le vorbești despre digitalizare, despre o Europă mai sigură, despre o migrație controlată, poate că acestea sunt subiecte care vor reuși să îi scoată de acasă”, a mai spus Mara Mareș.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.