VIDEO INTERVIU Primarul din Saint-Josse, Emir Kir, răspunde atacurilor rasiste din campania electorală din Bruxelles. Mesajul său pentru români

Primarul comunei Saint Josse din Bruxelles consideră că numai lucrând cu oamenii din comunitate, ei pot fi ajutați cu adevărat, căci probleme pot fi cunoscute doar ascultându-le. Într-un interviu pentru Calea Europeană, Emir Kir a precizat  că s-au înregistrat numeroase atacuri rasiste la adresa sa și a echipei din care face parte și singurul consilier local român, Gabriela Mara.

 

“Avem relații foarte bune cu oamenii. Mulți dintre ei sunt mulțumiți de serviciile oferite de municipalitate, dar avem și probleme din cauza atacurilor opoziției împotriva mea și a echipei mele și nu propun acțiuni sau proiecte“, a precizat primarul comuniei Saint Josse.

Primarul s-a declarat împotriva limbajului urii: “Când nu aduci în discuție niciun program, niciun argument, nu ești lângă oameni, nu trăiești lângă ei, și ataci echipa mea, nu este bine. Ei vor să dea un mesaj radical pentru femei, sunt rasiști și vor să câștige ușor. Nu aș spune că au o afiliere rasistă, dar unele declarații sunt rasiste. Nu poți face politică împotriva cuiva, ci trebuie să faci pentru oameni, să lucrezi pentru ei. Eu și echipa mea lucrăm cu oamenii, cu asociațiile, cu actorii culturali, sociali. Abordarea mea și a echipei mele este de a veni cu soluții pentru problemele cetățenilor.”

El a lăudat activitatea și implicarea Gabrielei Marea în comunitățile locale: 

“Sunt mândru de Gabriela Mara și de faptul că face parte din echipa mea. Cred că diversitatea este importantă și trebuie să lucrăm cu fiecare cetățean, fără să ne gândim la originea sa. Vom lucra cu fiecare comunitate pentru a avea o municipalitate frumoasă.

Avem un bun candidat pe lista noastră, Gabriela Mara,  are multă energie, este inteligentă, vreau să o sprijin. Cu integrarea politicienilor în municipalitate putem face mai multe pentru românii care trăiesc în Saint Josse. Gabriela Mara este un model, un exemplu pentru români dar și pentru ceilalți care trăiesc aici deoarece a făcut multe eforturi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.