Washington Post: Președintele Donald Trump, investigat pentru posibilă obstrucţionare a justiţiei

Preşedintele SUA Donald Trump este investigat de consilierul special Robert Mueller pentru o posibilă obstrucţionare a justiţiei, informează Washington Post, citând surse oficiale.

Surse oficiale au declarat pentru Washington Post că preşedintele Statelor Unite ale Americii Donald Trump este investigat pentru o posibilă obstrucţioare a justiţiei.

Preşedintele american are dreptul de a-l concedia pe consilierul special Robert Mueller, ce investighează presupusele ingerinţe ale Rusiei în alegerile din SUA şi posibile legături cu oficiali ai campaniei lui Donald Trump, dar nu are în plan să întreprindă acest lucru, a transmis miercuri Casa Albă.

Acuzaţiile au la bază şi mărturia lui James Comey, fostul director FBI care a declarat că Trump i-ar fi cerut să renunţe la o investigaţie asupra lui Micheal Flynn, fostul consilier pe probleme de securitate naţională. Comey a vorbit săptămâna trecută sub jurământ, în faţa Congresului, unde a precizat că Trump i-a zis într-o întâlnire privată că „sper că ai să vezi cum poţi să laşi asta să treacă. Flynn e un om bun. Sper să leşi subiectul ăsta în pace”. Ulterior, preşedintele a declarat că tot ce a spus Comey nu e adevărat şi că e „dispus 100%” să depună o mărturie în faţa Congresului.

Citiți și: Cine este Robert Mueller, procurorul special care va ancheta presupusa implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.