Zvonurile cu care sunt speriati moldovenii: Daca R. Moldova va semna Acordul de Asociere, moldovenii nu vor mai putea sa puna cruci in cimitir

iurie leanca gov.md

Daca Republica Moldova va semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana, atunci moldovenii vor fi obligati sa devina catolici si nu vor mai putea sa puna cruci in cimitir”, este potrivit premierului moldovean Iurie Leanca, citat de Unimedia.info, unul dintre zvonurile raspandite de un preot moldovean intr-un sat din tara.

De asemenea, a mai relatat Leanca, in Taraclia se vehicula ca Acordul de Asociere obliga autoritatile “sa inchida locurile de munca si sa micsoreze salariile”.

Leanca si-a exprimat regretul ca oponentii politici ai coalitiei de guvernare, care se pronunta impotriva integrarii europene si opteaza pentru apropierea de Est, recurg la diverse tertipuri si dezinformeaza populatia cu zvonuri si speculatii privind eventualele “pericole” ca urmare a semnarii Acordului de Asociere si nu fac uz de argumente valide pentru a-si sustine pozitia, relateaza sursa citata, potrivit HotNews.

In context, premierul moldovean a vorbit despre campania de informare a populatiei lansata atat la nivel de coalitie de guvernare, cat si la nivel de Guvern. “Intr-adevar, trebuie sa lansam aceasta campanie de informare despre beneficiile integrarii europene a Republicii Moldova. Motivul principal este campania de dezinformare, lansata cu ceva timp in urma. Se investesc bani enormi in diverse campanii de intoxicare a societatii moldovenesti. Asta putem constata si la nivelul autonomiei Gagauziei, dar, din pacate, o constatam si in alte regiuni ale tarii. Este datoria noastra sa prezentam argumente. Noi nu trebuie sa spalam creierele si mintile oamenilor”, a precizat Iurie Leanca in cadrul unei emisiuni de la postul national de radio.

“Aud prin tara atatea zvonuri, intentionat lansate in societate pentru a speria oamenii. Ieri am auzit ultima dezinformare. Din pacate trebuie sa spun ca un preot intr-un sat spunea ca in momentul cand Republica Moldova va semna Acordul de Asociere cu UE si Acordul de Liber Schimb vom fi obligati cu totii sa trecem la catolicism si nu se vor mai pune cruci la cimitir. Cei care lucreaza cu astfel de chestii primitive vor sa sperie oamenii care, din pacate, nu au acces la altfel de informatii”, a adaugat seful Guvernului moldovean.

“Imi spunea cineva la Taraclia ca Acordul de Asociere ne obliga sa inchidem locurile de munca si sa micsoram salariile. Ca sa va dati seama cu ce opereaza oponentii nostri. Sper doar sa avem un dialog mai constructiv, mai civilizat si daca vine cu alte obiective, cel putin sa vina cu argumente si nu cu speculatii”, a mai spus Leanca.

Unimedia.info mentioneaza ca deputatii comunisti declara ca, odata cu semnarea Acordului de Asociere, Republica Moldova va pierde din “independenta”, piata va fi invadata de produse straine, iar economia tarii va fi grav afectata. Totodata, opozitia mai sustine ca, odata cu aderarea la Zona de Liber de Schimb a Uniunii Europene, relatiile economice si comerciale ale Republicii Moldova cu Federatia Rusa se vor inrautati.

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.