Connect with us

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Ramona Mănescu, eurodeputat PPE, înaintea summit-ului UE-Turcia: Ankara, un actor cheie în combaterea terorismului și migrației. Colaborarea cu aceasta trebuie revizuită

Published

on

ramona-manescu-agerpres-26“Multiculturalismul a eșuat, iar această situație este o consecință a unei politici ipocrite. Uniunea Europeană este o construcție politică, economică și de securitate care poate oferi enorm celor 500 de milioane de cetățeni aflați în interiorul granițelor sale. Aceasta este o realitate incontestabilă, pentru care merită luptat”, este de părere Ramona Mănescu, eurodeputat PNL/PPE. 

Într-o amplă analiză publicată pe DC News, eurodeputatul român, membru în Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European menționează că ”La criza complexă actuală nu există un răspuns unic sau simplu, iar el implică o multitudine de paliere, de la o clarificare a propriei identități europene și a valorilor care ne definesc, până la o nouă politică de securitate care să pornească din interiorul propriilor granițe și să meargă mult în exteriorul acestora”.

epp group logoRamona Mănescu subliniază faptul că forțele de stânga sunt vinovate, deoarece ele ”au girat privind procesul de integrare a migranților, care este încă în derulare, departe de a fi ajuns la succesul sperat. Nereușitele acestui proces se văd astăzi în comunitățile care s-au auto-izolat, creând faimoasele ”no-go zones”, copleșite de probleme economice, infracționalitate și alienare”.

Lor li s-a adăugat slăbiciunea liderilor în a lua măsuri corecte. S-a ajuns la confuzie apoi la tensiuni sociale cu reacții extremiste și xenofobe. Iar efectul lor a fost un dispreț, împins la extrem, a unei importante părți a societății, față de lege și valorile democratice pe care le împărtășesc toate statele democratice. Din nefericire, extremiștii și teroriștii sunt cetățeni europeni și asta ridică mari semne de întrebare asupra politicilor migratorii și de integrare de până acum”, mai spune eurodeputatul.

Ramona Mănescu vede în Turcia un actor cheie. ”Colaborarea cu aceasta trebuie revizuită în problemele de contra-terorism, combatere a finanțării terorismului și control al granițelor, pe baza unui plan de acțiune. Protecția pe care UE o oferă propriilor cetățeni trebuie să aibă o componentă care să se adreseze și celor din vecinătățile teritoriului european, unde sunt situații în care oamenii ajung să fie prinși în zone de conflict, iar viața lor să fie pusă în pericol”.

Aceasta a precizat și eforturile pe care Partidul Popular European le întreprinde în identificarea unui răspuns care să cuprindă cinci direcții principale de acțiune, fiecare cuprinzând măsuri concrete, concepute în așa fel încât efectul lor să fie unul conjugat: finalizarea de urgență a legislației referitoare la colectarea, comunicarea și protecția datelor și informațiilor, reconsolidarea agențiilor de profil ale UE (Frontex, Europol), îmbunătățirea legislației pentru combaterea radicalizării și a terorismului, controlul și managementul granițelor și o mai bună colaborare în domeniul informațiilor cu partenerii din cadrul NATO și cu SUA.

Mesajul pe care UE îl dă trebuie construit cu grijă pentru a evita generalizările. Până nu de mult, erau destui politicieni care considerau că noilor veniți li se poate accepta orice comportament, inclusiv un dispreț total față de țara gazdă. Acum ne apropiem de situația complet opusă, în care există un pericol real ca o întreagă comunitate – cea musulmană, să ajungă a fi condamnată. Nu pot fi de acord cu o astfel de atitudine. Am crescut într-o comunitate definită de multiculturalism și multi-etnicitate. Eu, personal, am mulți prieteni musulmani și consider a fi o mare greșeală să generalizăm și să impunem stereotipuri. Atâta timp cât un cetățean, indiferent de religia sau etnia sa, respectă legile și țara în care trăiește, are dreptul de a fi respectat la rândul său”, a conchis eurodeputatul.

.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

Victor Negrescu

Victor Negrescu: Transformarea digitală a României trebuie să reușească pentru a reduce cheltuielile bugetare și pentru a ușura viața oamenilor

Published

on

© Victor Negrescu/Facebook

Transformarea digitală a României trebuie să reușească pentru a reduce cheltuielile bugetare și pentru a ușura viața oamenilor, transmite eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Transformarea digitală a României trebuie să reușească pentru a reduce cheltuielile bugetare și pentru a face viața oamenilor mult mai ușoară. De aceea, am susținut, la nivel european, alocarea consistentă de fonduri europene pentru reducerea inegalităților și educația digitală”, mai scrie eurodeputatul român.

În cadrul întâlnirii avute cu patronatul companiilor din domeniul digital (ANIS), care astăzi reprezintă aproape 10% din PIB-ul României, Victor Negrescu a prezentat perspectiva mea asupra modului în care România poate deveni un lider regional în domeniu.

„Pilonii transformării digitale trebuie să cuprindă o reglementare constructivă, sprijin pentru dezvoltarea de produse și servicii digitale autohtone, investiția în educație și bună informare, precum și afirmarea României ca actor activ și relevant în dezbaterile europene și internaționale privind evoluțiile tehnologice”, precizează acesta.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

De Ziua Europei, Victor Negrescu anunță organizarea unei ample consultări publice privind modul în care UE poate să vină în sprijinul comunităților locale: Apartenența României la UE a adus beneficii consistente

Published

on

© Victor Negrescu/ Facebook

Ne dorim o Uniune Europeană mai apropiată de cetățeni, unită și puternică, România putând contribui la acest deziderat prin a deveni mai influentă în Europa, a subliniat eurodeputatul Victor Negrescu în mesajul său publicat cu ocazia celebrării Zilei Europei.

”De Ziua Europei ne dorim o Uniune Europeană mai apropiată de cetățeni, deschisă, unită și puternică. Pentru a realiza acest deziderat sunt absolut convins că România trebuie să devină mai influentă în Europa, să-și asume un rol activ în procesul decizional european și să se afirme prin profesionalism în structurile europene”, a precizat acesta într-o postare publicată pe Facebook.

El a amintit că ”aderarea României la Uniunea Europeană a reprezentat un pas important pentru securitatea, stabilitatea și dezvoltarea țării noastre”.

”Apartenența noastră la Europa unită a adus beneficii consistente României, atât din punct de vedere financiar cât și al drepturilor și oportunităților, reprezentând o garanție pentru un viitor mai bun pentru români”, a explicat el.

Acesta este unul dintre motivele pentru care Victor Negrescu, împreună cu PSD și PES activists România, a anunțat că astăzi, de Ziua Europei, organizează ”la nivel național o amplă consultare publică privind modul în care Uniunea Europeană a venit și poate să vină în sprijinul comunităților locale”.

”Arătăm și faptul că aleșii locali PSD au excelat în atragerea banilor europeni și că prin implementarea programelor europene vom putea asigura un nivel de trai mai bun pentru oameni. De altfel, majoritatea școlilor, spitalelor și lucrărilor de reabilitare și infrastructură din localitățile noastre s-au făcut cu bani europeni”, a mai spus Negrescu.

El i-a invitat pe cetățeni să transmită mesajul lor ”despre ce putem face mai bine și mai mult pentru România și comunitățile noastre locale în Uniunea Europeană”.

Continue Reading

Dan Motreanu

Dan Motreanu prezintă un bilanț al mandatului de europarlamentar: Am promovat proiecte în interesul României și voi continua să fac acest lucru

Published

on

© Dan Motreanu/Facebook

Dan Motreanu realizează un bilanț al mandatului său de eurodeputat, la finalul ultimei sesiuni plenare a actualului legislativ european, înainte de alegerile din 6-9 iunie care vor reorganiza distribuția puterii a forțelor politice din Parlamentul European.

”În calitate de europarlamentar, am promovat proiecte în interesul României, adoptarea acestora fiind posibilă datorită apartenenței PNL la grupul PPE, cel mai numeros din Parlamentul European”, a subliniat Motreanu, prezentând o serie de realizări obținute în cei cinci ani de mandat:

  • Împreună cu colegii din Grupul PPE, acesta o obținut fonduri în valoare de 40 de milioane de euro pentru fermierii români afectați de afluxul de cereale ieftine din Ucraina.
  • Dan Motreanu a obținut votul Parlamentului European pentru subvenții mai mari pentru agricultorii români, pe baza unui amendament depus împreună cu mai mulți europarlamentari români. De altfel, acesta a solicitat Consiliului UE să accelereze procesul de convergență al plăților directe din cadrul Politicii Agricole Comune
  • În calitate de responsabil din partea Comisiei pentru agricultură, eurodeputatul s-a asigurat că Parlamentul European sprijină utilizarea pe scară mai largă a etichetării digitale, dar fermierii obțin în format fizic toate informațiile de care au nevoie.
  • În calitate de responsabil al Grupului PPE pentru Platforma Tehnologii Strategice pentru Europa (STEP), acesta introdus amendamente favorabile țării noastre în raportul referitor la acest dosar
  • Eurodeputatul a obținut votul Parlamentului European pentru sprijinirea regiunilor care se confruntă cu scăderea forței de muncă, plecarea tinerilor și cu o pondere scăzută a persoanelor cu studii superioare. A fost aprobat „Mecanismul de stimulare a talentelor”, pentru care a fost responsabil din partea Grupului PPE.
  • ”De-a lungul procedurii legislative din cadrul Comisiei ENVI din Parlamentul European, principala prioritate a fost sa mă asigur de dublarea finanțării alocate României din Fondul de Modernizare. Astfel, bugetul total alocat tarii noastre se va ridica aproximativ la 15 miliarde de euro”, a amintit Dan Motreanu
  • Acesta fost printre inițiatorii rezoluției prin care Parlamentul European solicită Federației Ruse să returneze complet tezaurul României.
  • A fost raportor PPE pe Raportul privind zonele urbane, solicitând Comisiei Europene să elaboreze recomandări pentru organizarea și reforma administrativ-teritorială în UE, considerându-le esențiale pentru dezvoltarea și reziliența urbană.
  • Raportul privind Noua strategie industrială a UE a fost votat în plenul Parlamentului European, pentru care eurodeputatul a fost responsabil din partea Grupului PPE. Pentru fiecare nouă sarcină administrativă impusă IMM-urilor, va fi eliminată una existentă.

Dan Motreanu candidează pentru un nou mandat în Parlamentul European și a dat asigurări că va  ”continua să promoveze interesele României în Parlamentul European”.

Amintim că listele candidaţilor Alianţei electorale PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie şi au fost depuse la 5 aprilie la Biroul Electoral Central.

La 21 martie, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a prezenta lista liberalilor la alegerile europene, primii zece candidați fiind: Rareș Bogdan, actualul lider al delegației eurodeputaților români din PPE, Dan Motreanu, membru al Parlamentului European, Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură din PE, Siegfried Mureșan, vicepreședinte al grupului PPE din PE, negociator-șef al bugetului UE 2024 și co-negociator al Parlamentului European pentru Mecanismul de redresare și reziliență, Mircea Hava, europarlamentar, Gheorghe Falcă, europarlamentar, Virgil Popescu, fost ministru al energiei, Alexandru Muraru, deputat și președinte PNL Iași, și Mara Mareș, președinte al Tineretului Național Liberal.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
COMISIA EUROPEANA5 hours ago

Comisia Europeană salută decizia țărilor membre de a interzice activitățile de difuzare în UE a patru noi canale mass-media asociate Rusiei: Măsurile ar trebui menținute până când vor înceta să mai dezinformeze

U.E.6 hours ago

”Scutul estic”. Polonia anunță o investiție de peste 2 miliarde de euro pentru întărirea frontierei sale estice: ”Va fi un element de descurajare”

REPUBLICA MOLDOVA7 hours ago

Cel de-al optulea Consiliu de asociere UE-R. Moldova ce va avea loc în 21 mai se va axa pe procesul de aderare a acestei țări la Uniunea Europeană și pe reformele pe care trebuie să le implementeze Chișinăul

U.E.9 hours ago

Cel puțin opt țări din UE susțin o repatriere a refugiaților sirieni, anunță Ciprul: Stabilitatea în această ţară nu a fost restabilită integral, dar trebuie să creăm condițiile care permit revenirea tuturor persoanelor în Siria

ROMÂNIA11 hours ago

Într-o eră marcată de o transformare digitală rapidă, misiunea ICI București este să dezvolte soluții inteligente care să răspundă nevoilor societății moderne, subliniază directorul general al institutului

ROMÂNIA12 hours ago

Ministerul Economiei și ROMCHIMICA își unesc forțele pentru tranziția energetică a industriei chimice. Ștefan-Radu Oprea: Menținerea competitivității economice este esențială în acest proces

NATO13 hours ago

România și Olanda au organizat, la Haga, Conferința “NATO Cyber Defence Pledge”, Odobescu subliniind creșterea rolului securității cibernetice în apărarea NATO

INTERNAȚIONAL13 hours ago

Franța își irită aliații invitând Rusia la marcarea a 80 de ani de la Debarcarea din Normandia. Parisul se apără afirmând: “Contrar Kremlinului, Franța nu face revizionism politic al istoriei”

ALEGERI EUROPENE 20241 day ago

“Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”: Clipul electoral lansat de Parlamentul European a fost vizionat de peste 190 de milioane de ori

REPUBLICA MOLDOVA1 day ago

De la Berlin, Maia Sandu confirmă negocierile pentru un acord de securitate UE – Republica Moldova

ROMÂNIA12 hours ago

Ministerul Economiei și ROMCHIMICA își unesc forțele pentru tranziția energetică a industriei chimice. Ștefan-Radu Oprea: Menținerea competitivității economice este esențială în acest proces

ROMÂNIA1 day ago

Mai mulți copii palestinieni răniți vor fi tratați în spitalele din România, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

INTERNAȚIONAL3 days ago

Președinta Georgiei consideră că noua lege privind ”influența străină” întoarce țara ”în trecut” și își arată intenția de a o respinge

ROMÂNIA3 days ago

Premierul Marcel Ciolacu: Transformarea Portului Constanța în principalul hub logistic la Marea Neagră are relevanță sporită în contextul lansării procesului de reconstrucție a Ucrainei

ROMÂNIA5 days ago

Lansarea Strategiei Naționale împotriva Traficului de Persoane pentru 2024-2028. Marcel Ciolacu: Blamarea traficanților nu este suficientă. Avem o strategie sinergică care ne va ajuta să combatem fenomenul

INTERNAȚIONAL1 week ago

Klaus Iohannis a fost distins în SUA cu premiul Distinguished International Leadership “ca o recunoaştere a rolului de lider al României, în ultimii 20 de ani, ca membru NATO şi partener SUA”

ROMÂNIA1 week ago

Nicolae Ciucă afirmă că România trece printr-o situație „deosebit de complicată”, fiind necesară adaptarea strategiilor de țară și ralierea la temele europene

NATO2 weeks ago

Iohannis și Biden au decis “să continue dialogul” privind candidatura liderului român la șefia NATO: Nu se rupe Alianța cu doi candidați. Alianța este puternică

COMISIA EUROPEANA3 weeks ago

La Maastricht, Ursula von der Leyen și-a apărat mandatul în fața contracandidaților la șefia Comisiei Europene, criticându-i pe “reprezentanții lui Putin care încearcă să distrugă UE”

NATO3 weeks ago

Stoltenberg a discutat cu Zelenski la Kiev: Ucraina se află pe o „cale ireversibilă” către NATO, iar sprijinul va continua

Trending