Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

A patra ediție a hackathon-ului ”Jeu parle français” a reunit participanți din Europa Centrală și de Est pentru a dezvolta jocuri video educative și recreative. Cine sunt câștigătorii

Published

on

Între 13 și 17 septembrie 2023, a avut loc cu succes a patra ediție a hackathon-ului ”Jeu parle français”, într-o versiune hibridă, adunând participanți din mai multe țări din Europa Centrală și de Est pentru a dezvolta jocuri video educative și recreative, atât online prin intermediul Discord, cât și în format fizic la Universitatea națională de științe si tehnologie POLITEHNICA din București, România.

Potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro, evenimentul a fost creat și organizat de Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) în colaborare cu Centrul Regional Francofon pentru Europa Centrală și de Est (CREFECO) și Serious Evo International, cu sprijinul valoros al Agenției Universitare a Francofoniei pentru Europa Centrală și de Est și al Universității Naționale de Știință si Tehnologie POLITEHNICA din București.

”Evenimentul s-a desfășurat în condiții optime, cu o implicare puternică a Universității naționale de știință si tehnologie POLITEHNICA din București, care a găzduit întregul hackathon. Echipele, prezente atât fizic, cât și online, au beneficiat de un suport de calitate. Participanții au creat jocuri de înaltă calitate, toate având ca temă centrală dezvoltarea durabilă”, mai precizează comunicatul.

În total, 11 echipe au participat, dintre care 6 în format fizic (2 din Albania și 4 din România) și 5 online pe Discord (1 echipă din Georgia, 1 din Moldova și 3 din România). Echipele au fost acompaniate de traineri din diferite domenii conexe jocurilor video, printre care putem numi : Lavinia Enache, Nizar Djalal Adnani, Lamine Talakela, Amine Adnani, Alexandru Bratosin, Gregory Rondin, Karim Koriche, Mounib Mazouzi și Hary Zouhair.

Echipele câștigătoare au fost stabilite de un juriu de experți, care a evaluat fiecare proiect pe baza unor criterii precum creativitatea, calitatea pedagogica și relevanța pentru tema dezvoltării durabile. Câștigătorii s-au remarcat prin capacitatea lor de a aborda probleme complexe într-un mod distractiv.

Echipele câștigătoare sunt:

  • Locul I – Les éco-acteurs (Albania) – Martin Vila (Universitatea Epoka Tirana); Krisea Ziu (Universitatea de Medicină, Tirana); Kamela Sinomati (secția bilingvă a Liceului Asim Vokshi, Tirana);
  • Locul al II-lea – Petits et grands à la fois (Albania) – Tesi Nikolla (Universitatea Politehnică, Tirana); Elektra Kadriaj (Universitatea de Arte Frumoase, Tirana); Arbri Stafa (Universitatea de Medicină, Tirana);
  • Locul al III-lea – Victor Stoian (Colegiul Național Tudor Vladimirescu, Targu-Jiu).

Jocurile video vor fi disponibile pe platforma jeuparlefrancais.org.

Hackathon-ul s-a desfășurat între 13 și 17 septembrie 2023, atât online prin Discord și Zoom, cât și în format fizic la Universitatea Naționala de Știință și Tehnologie POLITEHNICA din București, România.

”Jeu parle français” este un hackathon anual care își propune să promoveze inovația pedagogică prin intermediul jocurilor video și să consolideze comunitatea talentelor francofone din Europa Centrală și de Est.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

COMUNICATE DE PRESĂ

ICI București, parte din inițiativa ”România Cunoașterii”: Vom colabora cu experți de top și contribui la dezvoltarea unor strategii inovatoare pentru progresul României

Published

on

© ICI București - Facebook

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București a participat la lansarea proiectului „România Cunoașterii”, care a avut loc marți, 14 mai 2024, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din București, informează cu comunicat al ICI București, remis CaleaEuropeana.ro

Acest proiect de amploare națională este inițiat de Academia Oamenilor de Știință din România, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București.

Proiectul „România Cunoașterii” are ca scop principal dezvoltarea României prin educație, știință, cercetare și tehnologie, esențiale pentru progresul economic și social. Acesta își propune să stabilească un forum național de dezbatere și un think-tank care să aducă împreună personalități remarcabile din diverse domenii, atât din țară, cât și din străinătate. Participanții includ oameni de știință, cercetători, academicieni, experți, decidenți politici și specialiști, toți colaborând pentru a găsi soluții durabile pentru dezvoltarea României.

„Ne bucurăm să facem parte din inițiativa „România Cunoașterii”. Această platformă ne permite să colaborăm cu experți de top și să contribuim la dezvoltarea unor strategii inovatoare pentru progresul României”, a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general ICI București.

Temele abordate în cadrul proiectului includ educația, cercetarea și inovarea, comunicațiile, tehnologia informațiilor și inteligența artificială, dezvoltarea durabilă și reindustrializarea, agricultură ecologică și de performanță, sănătatea, cultură, civilizație și spiritualitate, energie și resurse minerale, resurse umane și politici sociale, ecologie, mediu și schimbări climatice și apărare, ordine publică și siguranță națională

Fiecare domeniu va fi organizat în paneluri conduse de experți de renume, care vor forma „grupuri de analiză și reflecție” ce se vor reuni periodic pentru a discuta și dezvolta idei și soluții. Aceste grupuri de lucru sunt deschise specialiștilor din academii, universități, instituții publice și Parlamentul României.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Decanul Facultății de Stomatologie a Universității Harvard participă, la București, la cea de-a 21-a ediție a Congresului Internațional de Estetică Dentară

Published

on

© SSER

În perioada 16-18 mai, JW Marriott Grand Hotel Bucharest găzduiește cea de-a 21-a ediție a Congresului Internațional de Estetică Dentară, un eveniment de referință în comunitatea stomatologică internațională, organizat de Societatea de Stomatologie Estetică din România (SSER), potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Cu tema „Revoluție în Estetica Dentară”, congresul va atrage aproximativ 2.400 de participanți, atât în format fizic, cât și online, reunind peste 60 de lectori de renume mondial din 12 țări diferite. Printre aceștia se numără Prof. Dr. William Giannobile, decanul Facultății de Stomatologie de la Universitatea Harvard, Prof. Dr. Daniel Edelhoff de la Universitatea Ludwig-Maximilians Munchen, Prof. Dr. Marius Steigmann de la Universitatea din Michigan și Universitatea din Boston, și Prof. Dr. Philipp Sleiman de la Universitatea din Beirut.

Congresul se va desfășura pe parcursul a trei zile, în nouă săli paralele, acoperind teme variate precum parodontologia, protetica dentară, implantologia, estetica dentară, endodonția și ortodonția.

De asemenea, peste 48 de expozanți din industria stomatologică vor fi prezenți, oferind participanților prezentări și activări cu privire la cele mai recente inovații în produse, tehnică și echipamente de profil.

Până în prezent, peste 1300 de medici s-au înscris pentru participarea fizică la congres, iar peste 1100 de medici vor participa în format online.

Această ediție a Congresului Internațional de Estetică Dentară reprezintă o oportunitate excepțională pentru profesioniștii din domeniul stomatologiei de a se conecta, a învăța și a descoperi cele mai noi tendințe și inovații în industrie.

Pentru mai multe informații despre programul Congresului și lista completă a vorbitorilor, vizitați site-ul oficial al evenimentului.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Marian Preda, rectorul Universității din București, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova

Published

on

© USM

Senatul Universității de Stat din R. Moldova i-a acordat vineri, 26 aprilie, titlul onorific de Doctor Honoris Causa rectorului Universității din București, Marian Preda, doctor în sociologie, profesor universitar.

Prin conferirea titlului, la inițiativa Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Sociologie și Asistență Socială, comunitatea academică a USM își exprimă recunoașterea contribuției esențiale în dezvoltarea domeniului socilogiei, cât și pentru susținerea acordată de către Domnia Sa la consolidarea relațiilor de colaborare dintre Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea din București.

 

Ședința Solemnă de decernare a titlului Doctor Honoris Causa a fost deschisă de către rectorul USM, Igor Șarov care a subliniat meritele excepționale ale Dr. Marian Preda în dezvoltarea domeniului sociologiei, prin cercetarea acestui domeniu, a excelenței rezultatelor științifice de rezonanță internațională obținute și a eforturilor susținute privind sporirea gradului de conștientizare în societatea modernă a rolului sociologiei în educația tinerei generații. Igor Șarov i-a mulțumit, în special și pentru pentru susținerea acordată Universității de Stat din Moldova prin implicarea directă și constantă în realizarea și implementarea proiectelor comune și de dezvoltare a USM.

Marian Preda a primit cu emoție titlul onorific de Doctor Honoris Causa, exprimându-și gratitudinea față de această înaltă recunoaștere din partea membrilor Senatului Universității de Stat din Moldova.

„Aș dori mai întâi să exprim recunoștința mea pentru această mare onoare pe care Universitatea de Stat din Moldova mi-o face astăzi prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa. Mulțumirile mele se îndreaptă în special către distinsul domn rector și prieten, Igor Șarov, către colegii de la Departamentul de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Facultății de Psihologie, Științele Educației, Sociologie și Asistență Socială, cei care au înaintat propunerea, și către Senatul Universității de Stat care a aprobat-o. Este un titlu academic care mă onorează, dar mă și obligă. Și prima obligație formală este aceea de a adresa audienței tradiționalul discurs de acceptare a titlului”, a mai subliniat Domnia Sa.

Prin alăturarea dlui. Marian Preda comunității academice, prestigiul Universității de Stat din Moldova se va consolida în demersul de raliere la învățământul și cercetarea la nivel european. Suntem onoraţi și mândri să vă urăm bun venit în comunitatea academică a Universității de Stat din Moldova!

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
INTERNAȚIONAL44 mins ago

Președinta Elveției anunță că a primit peste 50 de confirmări din peste 160 de delegaţii invitate să participe la conferința privind formula de pace propusă de Ucraina

CHINA2 hours ago

De la Beijing, Xi Jinping și Vladimir Putin evocă “parteneriatul strategic” și faptul că Rusia și China vor “apăra dreptatea în lume”

CONSILIUL UE2 hours ago

Consultări România-Ungaria înaintea președinției maghiare la Consiliul UE: Bucureștiul dorește organizarea primelor Conferințe interguvernamentale de aderare cu R. Moldova și Ucraina

COMISIA EUROPEANA17 hours ago

Comisia Europeană prezintă bilanțul progreselor privind uniunea securității, la patru ani de la adoptarea strategiei în domeniu: UE este acum mai puternică și mai bine pregătită ca nicicând

SUA18 hours ago

SUA alocă o finanțare militară suplimentară de 2 miliarde de dolari pentru Ucraina

ROMÂNIA18 hours ago

Marcel Ciolacu, vizită oficială în Turcia la invitația președintelui Erdogan

COMISIA EUROPEANA18 hours ago

UE ”condamnă cu fermitate atacul josnic” asupra premierului Slovaciei: Astfel de acte de violență nu își au locul în societatea noastră și subminează democrația

ROMÂNIA18 hours ago

Reacția premierului Marcel Ciolacu după atacul asupra omologului slovac: Astfel de acte extreme nu au nicio justificare, iar autorii trebuie să fie trași la răspundere

ROMÂNIA18 hours ago

Klaus Iohannis, după ce premierul slovac a fost împușcat: Condamn actele extremiste care amenință valorile noastre europene fundamentale

INTERNAȚIONAL19 hours ago

Președinta Georgiei consideră că noua lege privind ”influența străină” întoarce țara ”în trecut” și își arată intenția de a o respinge

INTERNAȚIONAL19 hours ago

Președinta Georgiei consideră că noua lege privind ”influența străină” întoarce țara ”în trecut” și își arată intenția de a o respinge

ROMÂNIA20 hours ago

Premierul Marcel Ciolacu: Transformarea Portului Constanța în principalul hub logistic la Marea Neagră are relevanță sporită în contextul lansării procesului de reconstrucție a Ucrainei

ROMÂNIA3 days ago

Lansarea Strategiei Naționale împotriva Traficului de Persoane pentru 2024-2028. Marcel Ciolacu: Blamarea traficanților nu este suficientă. Avem o strategie sinergică care ne va ajuta să combatem fenomenul

INTERNAȚIONAL1 week ago

Klaus Iohannis a fost distins în SUA cu premiul Distinguished International Leadership “ca o recunoaştere a rolului de lider al României, în ultimii 20 de ani, ca membru NATO şi partener SUA”

ROMÂNIA1 week ago

Nicolae Ciucă afirmă că România trece printr-o situație „deosebit de complicată”, fiind necesară adaptarea strategiilor de țară și ralierea la temele europene

NATO1 week ago

Iohannis și Biden au decis “să continue dialogul” privind candidatura liderului român la șefia NATO: Nu se rupe Alianța cu doi candidați. Alianța este puternică

COMISIA EUROPEANA2 weeks ago

La Maastricht, Ursula von der Leyen și-a apărat mandatul în fața contracandidaților la șefia Comisiei Europene, criticându-i pe “reprezentanții lui Putin care încearcă să distrugă UE”

NATO2 weeks ago

Stoltenberg a discutat cu Zelenski la Kiev: Ucraina se află pe o „cale ireversibilă” către NATO, iar sprijinul va continua

ALEGERI EUROPENE 20242 weeks ago

VIDEO Parlamentul European a lansat clipul pentru alegerile europene, cu un mesaj de la o generație la alta: “Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”

INTERNAȚIONAL3 weeks ago

Joe Biden a promulgat ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, iar primele livrări de muniții se reiau imediat: “Nu ne înclinăm în fața lui Putin. Iată ce înseamnă să fii o superputere mondială”

Trending