Alegeri europarlamentare 2014. PC, liste comune cu PSD şi UNPR la europarlamentare. Maria Grapini, pe lista de candidaţi

maria grapini gov.roPartidul Conservator va candida la alegerile europarlamentare 2014 pe liste comune cu PSD şi UNPR, anunţul oficial fiind făcut de preşedintele partidului, Daniel Constantin. Totodată, liderul PC a anunţat că Maria Grapini va fi retrasă de la conducerea Ministerului pentru IMM-uri, pentru a candida pentru un loc în Parlamentul European, alături de preşedintele PC Prahova, Laurenţiu Rebega, potrivit Gandul.info.

“Suntem consecvenţi ideii că ar fi trebuit să avem liste comune şi la alegerile europarlamentare, înţeleg totuşi că există opinii divergente în partidul celorlalţi aliaţi, vom vedea dacă şi PNL se va alătura acestei liste”, a declarat preşedintele PC.

Întrebat dacă i s-a reproşat ceva ministrului Maria Grapini, Daniel Constantin a explicat că decizia ca ea să candideze la europarlamentare a fost luată tocmai datorită activităţii.

“Doamna Grapini a fost aleasă pentru că reprezintă un segment extrem de important de votanţi ai PC, care a militat pentru clasa de mijloc, pentru familie, pentru IMM-uri. Dânsa a coordonat foarte bine acest minister, are o notorietate şi a lucrat foarte mult cu partea de Comisiei Europeană, ceea ce o recomandă pentru a ocupa un loc eligibil în Parlamentul European”, a precizat liderul PC.

Despre cine îi va lua locul Mariei Grapini nu s-a discutat, susţine Daniel Constantin.

“Este prematur să discutăm acest lucru. Vom discuta atunci când primul ministru va decide că cei care sunt miniştri şi vor candida la europarlamentare să părăsească guvernul. Nu s-a discutat deocamdată”, a explicat el.

Partidul Conservator va propune o altă persoană pentru poziţia de ministru delegat pentru IMM, mediu de afaceri şi turism.

Maria Grapini ocupă postul de ministru din decembrie 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.