Avocatul francez dupa care se spune ca a plagiat Ponta ii va analiza premierului lucrarea de doctorat

ponta gov.roAcuzaţiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta sunt analizate de către avocatul francez William Bourdon. Anul trecut Victor Ponta a fost acuzat că a copiat ”mai multe zeci de pagini” dintr-o lucrare semnată de juristul francez. Reprezentanţii casei de avocatură deţinută de William Bourdon au explicat pentru gândul că analizează cazul şi vor decide în următoarea perioadă ce măsuri vor lua.

În septembrie 2013, Adrian Papahagi, cel care a semnat şi plângerea penală pentru plagiat, declara că a indentificat noi elemente de plagiat în cartea  “Răspunderea în dreptul internaţional umanitar” care în mare măsură reprezintă teza de doctorat a premierului Victor Ponta. Mai precis, Papahagi susţine că Victor Ponta a copiat pasaje extinse din lucrarea „La Cour pénale internationale”, publicată de avocatul francez William Bourdon în anul 2000. Papahagi susţine că, în urma propriei analize, a constatat că Ponta a plagiat „câteva zeci de pagini după lucrarea juristului francez, William Bourdon”.

Juristul francez este la curent cu acuzaţiile de plagiat la adresa lui Victor Ponta. Amelie Lefebvre, asociata lui William Bourdon, a explicat pentru gândul că avocatul francez „analizează” în acest moment ce măsuri va lua. „Ştim despre această situaţie. Am văzut şi noi şi am comparat textul din română cu cel din franceză. Am luat legătura cu editorul, care însă răspunde foarte greu. Domnul Bourdon va analiza situaţia şi va lua o decizie în acest caz”, a precizat pentru gândul Amelie Lefebvre.

Judecătorii Curţii Supreme vor decide în cadrul procesului care începe astăzi dacă procurorii vor ancheta plagiatul de care este acuzat premierul Victor Ponta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.