Băsescu: Memorialul Holocaustului reflectă ce s-a putut întâmpla mai rău şi mai urât omenirii

photo (2)Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, după vizitarea Memorialului Victimelor Holocaustului din Israel, că acesta este “un loc care îl impresionează, pentru că reflectă ce s-a putut întâmpla mai rău şi mai urât omenirii, ca urmare a abordărilor extremiste”.

«Yad Vashem-ul» este un loc care pe mine mă impresionează pentru că el reflectă ce s-a putut întâmpla mai rău și mai urât omenirii ca urmare a abordărilor extremiste.

«Yad Vashem-ul» te impresionează, în primul rând, pentru că este simplu, Poate la fel de simplu cum niște ticăloși în istoria omenirii, în istoria Europei au gândit să extermine un neam, o națiune, și națiunea nu era alta decât poporul sfânt. Cred că «Yad Vashem-ul» de aici, de la Ierusalim, Muzeul «Yad Vashem» de la Washington, Monumentul Holocaustului din București, sunt simboluri a ceea ce omenirea nu trebuie să facă niciodată plecând de la discriminare. Sunt simboluri care ne arată unde se poate ajunge atunci când oamenii urăsc alți oameni, atunci când politicieni iresponsabili încearcă să parvină la putere stimulând ce este mai rău în om: capacitatea de a-și urî semenii. Mă voi întoarce aici întotdeauna cu pioșenie, cu respect și mă bucur că o comunitate românească a avut contribuții importante la mobilarea cu exponate specifice, au fost donate din diverse sinagogi, de la Bârlad, de la Rădăuți, de la București și din alte părți, și completează imaginea a ceea ce este un lăcaș de cult, o sinagogă, un loc în care credincioșii își găsesc liniștea și își descarcă sufletul. Vă mulțumesc mult pentru ospitalitate și voi reveni aici întotdeauna cu respect pentru ceea ce simbolizează Muzeul «Yad Vashem» din Ierusalim.” a declarat seful statului, dupa vizitarea Muzeului Memorial al Martirilor şi Eroilor Holocaustului „Yad Vashem”.

Basescu efectueaza de duminica pana marti vizite de stat in Israel si Teritoriile Palestiniene.

Mai multe informatii despre vizita presedintelui puteti afla din corespondenta speciala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.