Alegeri europarlamentare 2014. Ponta: Unii eurodeputaţi PSD nu mai doresc să candideze pentru un nou mandat

victor pontaPreşedintele PSD, Victor Ponta, a avut, luni, după şedinţa BPN al partidului, o întrevedere cu europarlamentarii social-democraţi, el precizând, la sfârşitul acesteia, că unii dintre actualii eurodeputaţi nu mai doresc să candideze pentru un nou mandat.

“Pe 31 ianuarie o să anunţăm lista. Unii o să fie (pe listă – n.r.), alţii nu, nu mai doresc. Pe 31 pot să vă spun sigur”, a precizat Ponta.

Comitetul Executiv al PSD se va reuni în 31 ianuarie pentru a valida alianţele pe care partidul le va face în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, dar şi pentru a aproba lista candidaţilor.

În actuala legislatură europeană, PSD, în alianţă cu PC, a avut 12 mandate, în prezent (după excluderea lui Adrian Severin) având 11 eurodeputaţi: Cătălin Ivan (şeful delegaţiei PSD), Ioan Mircea Paşcu, Victor Boştinaru, Minodora Cliveti, Corina Creţu, Viorica Dăncilă, Ioan Enciu, Daciana Sârbu, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Adriana Ţicău, Sabin Cutaş.

Alegerile pentru Parlamentul European urmează să aibă loc în 25 mai. România va avea în viitorul Parlament European 32 de mandate, faţă de 33 în prezent.

Sursa: Realitatea.net
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.