Barack Obama: Referendumul din Crimeea ar fi “neconstituţional”. John Kerry: “Crimeea este parte a Ucrainei”

putin obama whitehouse.gov.Referendumul privind unirea regiunii Crimeea cu Rusia ar fi “neconstituţional” şi ar încălca reglementările internaţionale, afirmă preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, conform CNN, preluat de Mediafax.

“Referendumul din Crimeea ar încălca dreptul internaţional şi este neconstituţional. Orice decizie privind Crimeea trebuie să aibă acordul Administraţiei centrale de la Kiev”, a spus Obama.

“Dacă Rusia va continua să încalce dreptul internaţional, Statele Unite şi aliaţii lor vor continua să aibă o atitudine fermă”, a insistat liderul de la Casa Albă.

John Kerry: “Crimeea este parte a Ucrainei”

Crimeea este “parte a Ucrainei”, a afirmat secretarul de Stat american, John Kerry, pledând pentru continuarea dialogului cu Rusia pentru “normalizarea situaţiei din Ucraina”, relatează AFP.

“Crimeea este parte a Ucrainei, Crimeea este Ucraina”, a subliniat Kerry.

“Ne rezervăm dreptul de a lua măsuri suplimentare pe lângă ceea ce am anunţat astăzi (joi)”, a avertizat Kerry, pledând din nou pentru “detensionarea” crizei din Ucraina.

Parlamentul din Crimeea, dominat de politicieni proruşi, a cerut joi aderarea regiunii ucrainene la Rusia şi organizarea unui referendum pe această temă pe 16 martie. Decizia a fost luată cu 78 de voturi pentru, niciunul împotrivă şi opt abţineri.

 

 

 

.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.