Reprezentanții OSCE nu au putut intra în Crimeea

Moscow Police Make Mass Arrests At Planned Race RiotPurtătorul de cuvânt al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Natacha Rajakovic, a declarat, joi, că observatorii trimiși în Crimeea nu au putut ajunge în peninsulă, dar nu se vor întoarce din drum.

Aproximativ 40 de observatori ai OSCE care au încercat să ajungă în Crimeea din Ucraina au fost opriți de bărbați înarmați să intre pe peninsulă. “Sunt blocaţi, dar nu se întorc din drum”, a declarat purtătorul de cuvânt al OSCE, potrivit ZiuaNews.ro.

Natacha Rajakovic a explicat că observatorii au fost împiedicați să intre de două grupuri de persoane înarmate. Reprezentanții OSCE sunt blocaţi, începând de la ora locală 13.00, la un baraj instalat pe un drum de acces către această regiune din sudul Ucrainei aflate de la 28 februarie sub controlul forţelor ruse, transmite presa internațională.

În același timp, Pavel Gubarev, liderul manifestanților pro-Rusia din Donetsk a fost arestat la domiciliu și nu i se permite să ia contact cu protestatarii.

De asemenea, o informație apărută în ultimele zile pe Twitter a fost confirmată de LA. Times care a publicat și un filmuleț cu o navă rus scufundată. Cei care au publicat știrea susțin că rușii au scufundat intenționat nava scoasă din uz, pentru a bloca accesul forţelor navale ucrainene la Marea Neagra.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.