Băsescu, la Dublin: PPE trebuie să câştige alegerile pentru Comisia Europeană

rp_traian-basescu1-1024x681.jpgPreşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, în cadrul unui discurs susţinut la a doua sesiune plenară a Summitului Partidului Popular European de la Dublin, că PPE trebuie să câştige alegerile pentru Comisia Europeană şi că este sigur că acest lucru se va întâmpla.

„PPE a fost cel care și-a asumat criza, cel care a avut forța, inteligența și determinarea să treacă Europa pe malul celălalt al crizei. Toate semnele ne arată că o creștere economică sustenabilă a început, dar ea nu se regăsește în situația cetățenilor noștri”, a declarat Traian Băsescu, potrivit ZiuaNews.

Preşedintele a notat că alegerile europene nu vor fi doar un moment al confirmării că populația UE a înțeles ce a făcut PPE în timpul crizei, ci și un moment decisiv de a spune NU xenofobilor, euroscepticilor și ultranaționaliștilor.

„Riscul ca solidaritatea noastră să fie afectată constă în pătrunderea în PE a unui mare număr de eurosceptici. De aceea, cred că prima misiune a PPE este să se asigure că va câștiga din nou alegerile pentru PE. Eu nu văd altă formațiune europeană capabilă să asigure o creștere durabilă, să creeze locuri de muncă și, mai ales, să iubească Europa unită așa cum o iubesc popularii“, a adăugat Traian Băsescu.

El i-a mulțumit președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru asistența acordată României în timpul crizei, el amintind că ţara noastră a fost una dintre statele aflate într-o situație dificilă, dar cu asistența executivului european a reușit să depășească acea perioadă.

Traian Băsescu a ajuns la Dublin încă de joi, când a participat la prima sesiune plenară a Summit-ului PPE, precum şi la dineul oferit de prim-ministrul Irlandei, Enda Kenny. Joi dimineaţă, înainte de a pleca din ţară, preşedintele Traian Băsescu a precizat că la Dublin nu va avea alt rol decât cel de invitat. “La Dublin, voi fi doar unul care va asista, pur şi simplu, la un eveniment, la Congresul PPE. Fiind cu calitate de invitat, nu am un rol, ci doar semnalul politic că sunt un preşedinte care provine dintr-un partid membru al PPE”, a explicat şeful statului.

În cadrul Congresului, Jean-Claude Juncker a fost ales candidatul PPE la presedintia Comisiei Europene.

 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.