Ana Birchall: Românii cu credite în euro le pot converti în lei

ana birchall facebookParlamentul European a adoptat o directivă care va schimba  situaţia creditelor din țările Uniunii Europene şi implicit a celor din România. Astfel, românii vor putea  transforma creditele contractate în monede străine, în credite în lei, fără comisioane şi garanţii suplimentare. Directiva  17/2014/UE a fost transpusă de deputatul PSD, Ana Birchall, și susținută de 133 de parlamentari, într-un proiect de lege depus în Parlamentul României.

Conform acestei directive, băncile vor fi obligate să accepte transformarea creditelor din euro în lei. Această măsură se va aplica şi creditelor în alte monezi, toate putînd fi convertite în lei, iar cetăţenii vor putea plăti dobânzi mai mici.

“Prin această modificare legislativă românii care au credite în monede străine se eliberează de majorarea ratelor bancare care îi sufocă lunar datorită fluctuaţilor de curs valutar.Apreciez foarte mult faptul că Directiva 17/2014/UE a fost adoptată şi publicată în Jurnalul UE, fiind astfel obligatorie transpunerea ei în legislaţia naţională a statelor membre UE. Acum ţine numai de Parlamentul României să adopte propunerea legislativă iniţiată de mine în acest sens (cu numărul de înregistrare BP 51/2014).” se arată într-un comunicat al deputatului.

În acest moment, Parlamentul urmează să dezbată și să adopte în regim de urgență aceastâ directivă propusă de deputatul PSD, astfel încât să se ia cât mai repede o decizie favorabilă care să ajute milioanele de românii care au ratele majorate, de la lună la lună, din cauza fluctuaţiilor de curs valutar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.