Ce l-a facut pe Martin Schulz sa spuna despre Victor Ponta, in plenul Parlamentului European “”Nu pot să fiu de acord cu astfel de declaraţii făcute de un premier al unei ţări europene”

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a precizat, luni, în deschiderea sesiunii PE, că declaraţiile făcute de premierul Victor Ponta la adresa europarlamentarului PPE Elmar Brok sunt reprobabile şi că va avea o discuţie cu şeful Guvernului de la Bucureşti pe acest subiect, potrivit Mediafax.

victor ponta martin schulz

“Am auzit că domnul Brok a fost atacat într-un discurs de premierul român. Media a informat că s-a făcut o paralelă între ceea ce a spus domnul Brok despre imigraţie şi declaraţii ale naziştilor. Este o chestiune pe care o voi clarifica cu domnul Ponta, dar trebuie să subliniez că aceste comparaţii cu naziştii sunt total inacceptabile. În plus, domnul Brok este în mod clar un om de o mare integritate”, a declarat liderul socialist.

“Nu pot să fiu de acord cu astfel dedeclaraţii făcute de un premier al unei ţări europene”, a mai spus Schulz.

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a încercat să aibă o intervenţie în acest sens, dar a fost întrerupt imediat de Martin Schulz, care i-a spus că acitit despre acest subiect şi că va avea o discuţie atât cu premierul Victor Ponta, cât şi cu europarlamentarul PPE Elmar Brok.

Mai multe in stirea Mediafax.

In vara anului trecut, Martin Schulz si-a exprimat ingrijorarea fata de situatia politica din Romania si fata de respectarea valorilor europene, in perioada celei de-a doua suspendari a Presedintelui Traian Basescu, dupa intalnirea cu Premierul Victor Ponta. Ulterior, in toamna, Presedintele PE a venit in Romania, unde a primit titlul de doctor Honoris Causa la SNSPA, insotindu-l si pe Victor Ponta la Targu Jiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.