Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

Comisia pentru Dezarmare şi Securitate Internaţională a ONU prezidată de România şi-a început lucrările celei de a 73-a sesiuni

Published

on

La 8 octombrie 2018 s-a desfăşurat, la sediul ONU din New York, prima reuniune formală din cadrul celei de-a 73-a sesiuni a Comisiei pentru Dezarmare şi Securitate Internaţională (Comisia I), prezidată de Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga. În cadrul acesteia, au luat cuvântul, alături de ambasadorul român, Preşedintele Adunării Generale a ONU, María Fernanda Espinosa Garcés, Înaltul Reprezentant ONU pentru Dezarmare, Izumi Nakamitsu, precum şi şefii delegaţiilor naţionale din Indonezia (în numele Mișcării de Nealiniere), Norvegia (în numele Statelor Nordice), Africa de Sud (în numele Coaliției pentru o Nouă Agendă), Filipine (în numele ASEAN), Maroc (în numele Grupului Statelor Africane), Tinidad și Tobago (în numele Comunității Caraibiene), Uniunea Europeană, Mexic, Irak, SUA, Egipt și Siria.

În intervenţia sa, ambasadorul Ion Jinga a arătat că: „În ultima perioadă, amplificarea tensiunilor în relaţiile internaţionale a devenit îngrijorătoare, de aceea rolul ONU în promovarea dialogului şi cooperării – în calitatea sa de cel mai important forum multilateral universal – este crucial. Comisia I este organismul unde statele membre ONU se reunesc pentru a evalua progresele, dar şi eşecurile înregistrate în anul precedent în toate domeniile ce ţin de dezarmare şi neproliferare, precum şi pentru a planifica acţiunile viitoare în materie. Dezarmarea şi neproliferarea sunt cele două faţete ale aceleiaşi monede, de aceea ele trebuie promovate în paralel”.

În context, ambasadorul român a salutat iniţiativa „Agenda pentru Dezarmare” a Secretarului General al ONU, António Guterres, care plasează dezarmarea, controlul armamentelor şi neproliferarea în centrul eforturilor de promovare a păcii şi securităţii globale. Precizând că o oportunitate majoră de reducere a diferenţelor între pozițiile statelor membre şi de identificare a unui teren comun de acţiune o reprezintă Conferinţa de Revizuire a Tratatului de Neproliferare programată a avea loc în anul 2020 (2020 NPT Review Conference), a condamnat utilizarea armelor chimice, arătând că cei vinovaţi trebuie să răspundă, pentru a se evita repetarea unor astfel de violări grave ale dreptului internaţional.

Menţionând atmosfera încurajatoare din Grupul Experţilor Guvernamentali pentru prevenirea cursei înarmarilor în spaţiul extra-atmosferic şi consensul din cadrul celei de-a şasea Conferinţe de Revizuire a Implementării Programului ONU privind comerţul ilicit cu arme mici şi uşoare, Preşedintele Comisiei I a subliniat că se impune o abordare integrată a problematicii reglementate de Tratatul privind Comerțul cu Armament (Arms Trade Treaty), alături de aspecte ce ţin de securitatea umană, protecţia civililor şi dezvoltare, astfel încât securitatea durabilă să fie însoţită de dezvoltarea durabilă promovată prin Agenda 2030.

Ambasadorul Ion Jinga s-a referit şi la maniera în care România înţelege să îşi exercite rolul de Preşedinte al Comisiei I: „Ţara mea are o lungă tradiţie de mediator imparţial şi de promotor al păcii prin diplomaţie. Ca parte a tuturor acordurilor multilaterale majore în domeniul limitării armamentelor şi dezarmării, România a dovedit determinare în a facilita identificarea de soluţii la probleme care ameninţă pacea şi securitatea internaţională. De aceea, în calitate de Preşedinte al Comisiei I, ne vom concentra pe trei aspecte esenţiale pentru o sesiune de succes: vom acţiona ca honest broker, vom căuta consensul ori de câte ori acesta va fi posibil şi vom promova o atmosferă de încredere şi colaborare între delegaţii. Sesiunea Comisiei I are loc în sediul ONU şi cred că spiritul ONU – caracterizat de respect reciproc, înţelegere și consens – trebuie să guverneze şi reuniunile noastre”.

—–

Cea de a 73-a sesiune a Comisiei pentru Dezarmare şi Securitate Internaţională a ONU cuprinde o agendă bogată, structurată în trei segmente distincte: Dezbaterea Generală, în intervalul 8 – 17 octombrie; Discuţii Tematice pe cele şapte domenii ce intră în competenţa Comisiei I, care vor avea loc în perioada 17 – 31 octombrie (Arme nucleare; Alte arme de distrugere în masă; Spaţiul cosmic; Arme convenţionale; Alte măsuri de dezarmare şi securitate internaţională; Dezarmare regională şi securitate; Infrastructura instituţională a dezarmării); şi Adoptarea Rezoluţiilor şi Deciziilor, în intervalul 1 – 8 noiembrie 2018. Reuniunea din 8 octombrie a fost precedată de o întâlnire organizatorică desfășurată la 4 octombrie, în cadrul căreia Comisia I a adoptat agenda şi programul de lucru, precum şi componenţa panelului la nivel înalt ce va avea loc la 17 octombrie.

 

.

COMUNICATE DE PRESĂ

Pavilionul Multifuncțional din incinta Institutului Cantacuzino, un proiect sustenabil realizat de Leviatan Design și Ubitech Construcții, a fost recepționat

Published

on

© Screenshot Leviatan Design - Facebook Video

Pavilion Multifuncțional din incinta Institutului Cantacuzino, un proiect sustenabil realizat de Leviatan Design și Ubitech Construcții, a fost recepționat marți, 6 decembrie, potrivit unui anunț pe Facebook.

„Suntem încântați să anunțăm recepția unui nou proiect de tip Design & Build, realizat de Leviatan Design și Ubitech Construcții. Este vorba despre proiectul Pavilion Multifuncțional din incinta Institutului Cantacuzino, în cadrul căruia Leviatan Design a asigurat serviciile de proiectare arhitecturală, inginerie structurală și inginerie de instalații, iar procesul de execuție a lucrărilor a fost asigurat de Ubitech Construcții”, a anunțat pe Facebook, compania Leviatan Design.

Proiectul realizat de cele două companii are un regim de înălțime D+P+3E și o suprafață desfășurată de peste 3.000 m² și asigură toate cerințele necesare pentru o bună desfășurare a activităților administrative.

Potrivit sursei citate, pavilionul administrativ din incinta Institutului Cantacuzino beneficiază de un sistem de fațadă ventilată, cu un design ultra modern, iar pe terasă a fost montat un sistem de panouri solare cu protecție la supraîncălzire, care asigură prepararea apei calde menajere și o parte din necesarul de agent termic pentru sistemele de climatizare.

„Atingerea obiectivelor de sustenabilitate a fost posibilă în cadrul acestui proiect printr-o foarte bună coordonare și colaborare între specialiștii celor două companii, precum și prin utilizarea tehnologiilor moderne și a metodologiei de lucru BIM”, mai precizează Leviatan Design.

De asemenea, pavilionul dispune și de sisteme care asigură un aport constant de aer proaspăt, prin ventilare mecanică controlată dublu flux cu recuperare de căldură.

Mai mult, construcția fiind eficientă din punct de vedere energetic, are un impact minim de carbon, necesită costuri reduse de mentenanță și oferă un nivel ridicat pentru bunăstarea ocupanților, pavilionul se înscrie cu succes în categoria construcțiilor sustenabile.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

New Strategy Center, în parteneriat cu Munich Security Conference, a organizat dezbaterea ”Black Sea Alert: Mapping the Challenges of the Region”. A fost subliniată nevoia unui răspuns cuprinzător și unitar

Published

on

© MSC / Kuhlmann via new Strategy Center/ Facebook

New Strategy Center, în parteneriat cu Munich Security Conference (MSC), a organizat la 29 noiembrie o dezbatere pe tema „Black Sea Alert: Mapping the Challenges of the Region”, în marja Munich Leaders Meeting din București, desfășurat între 28-29 noiembrie.

Dezbaterea New Strategy Center, desfășurată înaintea reuniunii miniștrilor de externe din cadrul NATO, de la București, a adus împreună oficiali și experți atât din statele NATO, cât și din Ucraina, pentru a discuta despre importanța strategică a Mării Negre în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost evidențiate principalele provocări la adresa securității aliate și a fost subliniată nevoia de un răspuns cuprinzător și unitar în fața amenințărilor comune, precum securitatea energetică, alimentară sau libertatea de navigație.

Formatul Munich Leaders Meetings reunește un grup exclusiv de până la 75 de participanți la nivel înalt pentru a discuta provocările actuale ale politicii externe și de securitate, punând un accent deosebit pe un context regional specific.

Întâlnirile au loc de până la două ori pe an în diferite capitale din lume. Este prima dată când Munich Security Conference organizează un astfel de eveniment in sud-estul Europei. În acest fel are loc un schimb deschis și interactiv între factorii de decizie la nivel înalt și experții seniori din întreaga lume.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Aspen – GMF Bucharest Forum 2022: Noua arhitectură politică și economică europeană dezbătută în marja reuniunii miniștrilor de externe NATO din România

Published

on

© Aspen Institute Romania

Institutul Aspen România, în parteneriat cu German Marshall Fund of the United States, cu sprijinul NATO, Comisiei Europene și USAID, organizează cea de-a 11-a ediție a evenimentului Aspen – GMF Bucharest Forum 2022: A World in Flux – Towards a New European Architecture, cel mai amplu eveniment public internațional cu tematică geopolitică și geoeconomică găzduit în România, care va avea loc în zilele de 29-30 noiembrie 2022, în București (hotel Marriott, sala Constanța).

Evenimentul se bucură de sprijinul Guvernului României, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naționale, AmCham și Ambasada Republicii Cehe în România, în calitate de parteneri instituționali, dar și al multor altor parteneri internaționali și strategici, precum Munich Security Conference, GLOBSEC sau InnovX-BCR.

Aspen – GMF Bucharest Forum 2022 are loc în timpul Reuniunii Ministeriale NATO de la București și va reuni reprezentanți ai mediului de afaceri, oficiali și comunitatea strategică într-un format tripartit care va facilita analize și abordări sinergice. Astfel, evenimentul va reuni pe aceeși scenă, în București, speakeri și moderatori internaționali de nivel înalt: Jens Stoltenberg, Secretar General, NATO, Mircea Geoană, Secretar General Adjunct, NATO, Maroš Šefčovič, Vicepreședinte pentru Relații Interinstituționale și prospectivă, Comisia Europeană, Jan Lipavský, Ministrul Afacerilor Externe, Cehia, Mevlüt Çavuşoğlu, Ministrul Afacerilor Externe, Turcia, Artis Pabriks, Vicepremier și Ministrul Apărării, Letonia, Julianne Smith, Ambasador SUA la NATO, Dr. Christoph Heusgen, Președinte, Conferința de Securitate de la München, Baiba Braže, Secretar General Adjunct pentru Diplomație Publică, NATO, Edward Luce, Redactor și Editorialist național din SUA, Financial Times, Steven Erlanger, Corespondent Diplomatic Principal în Europa, The New York Times, Arancha González, Decan al Școlii de Afaceri Internaționale de la Paris, Sciences Po & fost Ministru al Afacerilor Externe al Spaniei, Elliot Gerson, Vicepreședinte Executiv, Institutul Aspen US, Thomas Kleine – Brockhoff, Vicepreședinte și Director Executiv al Biroului din Berlin, German Marshall Fund of the United States, Ivan Krastev, Președinte, Centrul pentru Strategii Liberale, Sofia & Membru permanent, Institutul pentru Științe Umane, IWM Viena, Gallina Vincelette, Director regional pentru țările din Uniunea Europeană, Europa și Asia Centrală, Banca Mondială, Deeph Chana, Co-director al Institutului pentru Știința și Tehnologia Securității, Imperial College London, Jeff Bullwinkel, Vicepreședinte Regional, Corporate External & Legal Affairs, Microsoft Europe, Judith Obholzer, Head of Geopolitical Security, Vodafone, Róbert Vass, Fondator și Președinte, GLOBSEC.

Ediția din acest an are loc în contextul multiplelor crize profunde din ultimii ani, printre care și războiul desfășurat pe teritoriul Ucrainei, care a avut un impact puternic asupra întregii lumi, atât din punct de vedere economic, cât și al securității. În timp ce aspectele legate de securitate rămân o prioritate în aceste vremuri de război, conversația și acțiunile de modelare a viitoarei stabilități, a păcii și a progresului în regiune și dincolo de ea nu sunt mai puțin importante. Astfel, în cele două zile de eveniment, reprezentanți ai mediului de afaceri, oficiali și comunitatea strategică vor lua cuvântul, dezbătând subiecte de importanță strategică, precum noua arhitectură politică și economică europeană, perspective de pace în Ucraina și în regiune, reziliența socială ca primă linie de apărare, accelerarea inovării, securitatea energetică și tranziția ecologică, lanțurile de aprovizionare ale viitorului, calea către o economie digitală colaborativă în România, și multe altele.

Aspen – GMF Bucharest Forum a devenit, de-a lungul ultimului deceniu, una dintre cele mai importante dezbateri publice strategice din regiune, urmându-și misiunea de a oferi o platformă de reflecție asupra politicilor economice, de securitate și societale și de promovare a dialogului între guverne, societatea civilă și mediul de afaceri.

Evenimentul Aspen – GMF Bucharest Forum 2022 se bucură de spirijinul a numeroși parteneri: 

Parteneri Internaționali: Munich Security Conference, The Aspen Institute US, Aspen Security Forum, Aspen Institute France, Aspen Institute Kyiv, Aspen Institute Italia, Aspen Institute Germany, GLOBSEC

Partener Strategic: InnovX-BCR

Parteneri Knowledge: KEARNEY, Valorem Business Advisers

Parteneri Principali: Vodafone, Microsoft, UiPath, Mastercard, ING, E-ON, OMV Petrom, ENEL, Modex, eMAG

Parteneri: Google, Alliance Healthcare, Horváth

Susținători: Cotnari, MOL, Publicis Groupe România

Parteneri Media: TVR, Antena 3 CNN, AGERPRES, Radio România Actualități, Emerging Europe, CaleaEuropeana.ro, DC Media Group, Panorama.ro, Kiss FM, Piața Financiară

Continue Reading

Facebook

COMUNICATE DE PRESĂ15 mins ago

Pavilionul Multifuncțional din incinta Institutului Cantacuzino, un proiect sustenabil realizat de Leviatan Design și Ubitech Construcții, a fost recepționat

U.E.36 mins ago

Balcanii de Vest ar putea deveni ”o nouă poartă energetică” a Europei, susține comisarul european pentru extindere înaintea summitului dedicat acestei regiuni

COMISIA EUROPEANA39 mins ago

Pactul Verde: UE aprobă o lege pentru combaterea defrișărilor și a degradării pădurilor la nivel mondial, determinate de producția și consumul din UE

GENERAL54 mins ago

UE și SUA au convenit să lanseze Inițiativa Transatlantică privind Comerțul Durabil, pe fondul unui răspuns constructiv al Washingtonului la preocupările europene legate de Legea privind Reducerea Inflației

Dan Motreanu1 hour ago

Dan Motreanu solicită Comisiei Europene ”alternative imediate pentru aplanarea crizei îngrășămintelor”: ”Pune în pericol securitatea alimentară a UE”

MAREA BRITANIE2 hours ago

SUA și Marea Britanie se angajează să continue cooperarea pentru a ”sprijini Ucraina în fața războiului de agresiune al Rusiei”

U.E.3 hours ago

Șeful diplomației UE îi răspunde lui Macron: Ieșirea din război se va face prin “garanții de securitate pentru Ucraina. Pentru Rusia, vom vorbi mai târziu”

REPUBLICA MOLDOVA3 hours ago

Președinta R. Moldova, vizită în SUA. Maia Sandu s-a întâlnit cu Nancy Pelosi și Samantha Power: Parteneriatul cu Statele Unite, esențial pentru a face față riscurilor

CONSILIUL EUROPEAN14 hours ago

Șeful Consiliului European era “mai optimist” acum câteva luni privind intrarea României, Bulgariei și Croației în Schengen: Acum, atmosfera este diferită

CONSILIUL UE18 hours ago

Președintele interimar al Senatului i-a prezentat președintelui Consiliului Federal al Austriei argumentele pentru care România merită în Schengen: Trebuie explicate până în ultima secundă

ROMÂNIA20 hours ago

Virgil Popescu dă asigurări: România a devenit independentă de țițeiul rusesc, astfel că embargoul nu va afecta țara noastră

NATO4 days ago

Ucraina nu va primi încă sisteme de apărare aeriană Patriot din partea NATO. Stoltenberg: Trebuie să ne asigurăm că sistemele furnizate deja pot funcționa

NATO6 days ago

Bogdan Aurescu: Reuniunea miniștrilor de externe NATO de la București înseamnă foarte mult pentru prestigiul României și pentru securitatea României

NATO6 days ago

Ministrul turc de externe salută ”pașii pozitivi” făcuți de Suedia și Finlanda, dar anunță că Turcia așteaptă ”măsuri concrete” pentru a le elibera drumul către NATO

NATO6 days ago

NATO a decis, la București, să intensifice sprijinul pentru R. Moldova, Georgia și Bosnia, “trei parteneri valoroși care se confruntă cu presiunea rusă”

NATO6 days ago

Avertismentul NATO după ministeriala de la București: Aliații trebuie să evalueze dependențele euro-atlantice de China și să reducă vulnerabilitățile

NATO6 days ago

Stoltenberg condiționează o eventuală aderare a Ucrainei la NATO de „triumful său ca stat suveran și independent” și de un parteneriat politico-militar mai strâns

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI6 days ago

Marian-Jean Marinescu subliniază nevoia ”cooperării puternice între statele membre și autoritățile locale” din regiunile carbonifere pentru succesul tranziției spre economie verde, avându-i pe oameni în centru

INTERNAȚIONAL7 days ago

Șeful diplomației SUA, în România, la 25 de ani de Parteneriat Strategic: În 1989, democrația a prins rădăcini. Să fim întăriți de amintirea curajului poporului român în cel mai întunecat moment al său

NATO7 days ago

Klaus Iohannis, către miniștrii de externe NATO reuniți la București: Trebuie să implementăm cât mai curând deciziile privind postura de apărare pe flancul estic și la Marea Neagră

Team2Share

Trending