Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

Comisia pentru Dezarmare şi Securitate Internaţională a ONU prezidată de România şi-a început lucrările celei de a 73-a sesiuni

Published

on

La 8 octombrie 2018 s-a desfăşurat, la sediul ONU din New York, prima reuniune formală din cadrul celei de-a 73-a sesiuni a Comisiei pentru Dezarmare şi Securitate Internaţională (Comisia I), prezidată de Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga. În cadrul acesteia, au luat cuvântul, alături de ambasadorul român, Preşedintele Adunării Generale a ONU, María Fernanda Espinosa Garcés, Înaltul Reprezentant ONU pentru Dezarmare, Izumi Nakamitsu, precum şi şefii delegaţiilor naţionale din Indonezia (în numele Mișcării de Nealiniere), Norvegia (în numele Statelor Nordice), Africa de Sud (în numele Coaliției pentru o Nouă Agendă), Filipine (în numele ASEAN), Maroc (în numele Grupului Statelor Africane), Tinidad și Tobago (în numele Comunității Caraibiene), Uniunea Europeană, Mexic, Irak, SUA, Egipt și Siria.

În intervenţia sa, ambasadorul Ion Jinga a arătat că: „În ultima perioadă, amplificarea tensiunilor în relaţiile internaţionale a devenit îngrijorătoare, de aceea rolul ONU în promovarea dialogului şi cooperării – în calitatea sa de cel mai important forum multilateral universal – este crucial. Comisia I este organismul unde statele membre ONU se reunesc pentru a evalua progresele, dar şi eşecurile înregistrate în anul precedent în toate domeniile ce ţin de dezarmare şi neproliferare, precum şi pentru a planifica acţiunile viitoare în materie. Dezarmarea şi neproliferarea sunt cele două faţete ale aceleiaşi monede, de aceea ele trebuie promovate în paralel”.

În context, ambasadorul român a salutat iniţiativa „Agenda pentru Dezarmare” a Secretarului General al ONU, António Guterres, care plasează dezarmarea, controlul armamentelor şi neproliferarea în centrul eforturilor de promovare a păcii şi securităţii globale. Precizând că o oportunitate majoră de reducere a diferenţelor între pozițiile statelor membre şi de identificare a unui teren comun de acţiune o reprezintă Conferinţa de Revizuire a Tratatului de Neproliferare programată a avea loc în anul 2020 (2020 NPT Review Conference), a condamnat utilizarea armelor chimice, arătând că cei vinovaţi trebuie să răspundă, pentru a se evita repetarea unor astfel de violări grave ale dreptului internaţional.

Menţionând atmosfera încurajatoare din Grupul Experţilor Guvernamentali pentru prevenirea cursei înarmarilor în spaţiul extra-atmosferic şi consensul din cadrul celei de-a şasea Conferinţe de Revizuire a Implementării Programului ONU privind comerţul ilicit cu arme mici şi uşoare, Preşedintele Comisiei I a subliniat că se impune o abordare integrată a problematicii reglementate de Tratatul privind Comerțul cu Armament (Arms Trade Treaty), alături de aspecte ce ţin de securitatea umană, protecţia civililor şi dezvoltare, astfel încât securitatea durabilă să fie însoţită de dezvoltarea durabilă promovată prin Agenda 2030.

Ambasadorul Ion Jinga s-a referit şi la maniera în care România înţelege să îşi exercite rolul de Preşedinte al Comisiei I: „Ţara mea are o lungă tradiţie de mediator imparţial şi de promotor al păcii prin diplomaţie. Ca parte a tuturor acordurilor multilaterale majore în domeniul limitării armamentelor şi dezarmării, România a dovedit determinare în a facilita identificarea de soluţii la probleme care ameninţă pacea şi securitatea internaţională. De aceea, în calitate de Preşedinte al Comisiei I, ne vom concentra pe trei aspecte esenţiale pentru o sesiune de succes: vom acţiona ca honest broker, vom căuta consensul ori de câte ori acesta va fi posibil şi vom promova o atmosferă de încredere şi colaborare între delegaţii. Sesiunea Comisiei I are loc în sediul ONU şi cred că spiritul ONU – caracterizat de respect reciproc, înţelegere și consens – trebuie să guverneze şi reuniunile noastre”.

—–

Cea de a 73-a sesiune a Comisiei pentru Dezarmare şi Securitate Internaţională a ONU cuprinde o agendă bogată, structurată în trei segmente distincte: Dezbaterea Generală, în intervalul 8 – 17 octombrie; Discuţii Tematice pe cele şapte domenii ce intră în competenţa Comisiei I, care vor avea loc în perioada 17 – 31 octombrie (Arme nucleare; Alte arme de distrugere în masă; Spaţiul cosmic; Arme convenţionale; Alte măsuri de dezarmare şi securitate internaţională; Dezarmare regională şi securitate; Infrastructura instituţională a dezarmării); şi Adoptarea Rezoluţiilor şi Deciziilor, în intervalul 1 – 8 noiembrie 2018. Reuniunea din 8 octombrie a fost precedată de o întâlnire organizatorică desfășurată la 4 octombrie, în cadrul căreia Comisia I a adoptat agenda şi programul de lucru, precum şi componenţa panelului la nivel înalt ce va avea loc la 17 octombrie.

 

.

COMUNICATE DE PRESĂ

New Strategy Center a organizat Conferința ”Unmanned Systems Forum”: Conflictul din Ucraina este în mare măsură și un război al dronelor

Published

on

© NSC

Cea de-a doua zi a Conferinței internaționale  “Unmanned Systems Forum Smart Approach, Fast Development”, organizată de New Strategy Center (NSC), cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, a început cu un panel dedicat aspectelor juridice în ceea ce privește provocările cu care se confruntă industria sistemelor de aeronave pilotate de la distanță (RPAS), moderat de dl Augustin Lupu, președinte, Asociația UVS România, România. În calitate de speakeri au participat doamna Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei pentru apărare națională, Senat, Parlamentul României, domnul Remus Dogaru, Autoritatea Aeronautică Civilă, șeful Departamentului Național de Certificare/Direcția de Navigabilitate, România, și Comandorul Florin Bălan, directorul Autorității Aeronautice Militare Naționale, România.

Panel VII

S-au discutat evoluțiile legislative recente cu privire la reglementarea folosirii sistemelor fără pilot, la nivel european și național. Dronele comerciale au cunoscut o dezvoltare exponențială in ultimul deceniu, iar  relevanța acestora a crescut odată cu războiul din Ucraina, unde sunt folosite nu doar drone militare, ci si cele comerciale, adaptate conflictului. Discuțiile au relevat și necesitatea îmbunătățirii legislației pentru achiziționarea echipamentelor militare, inclusiv de sisteme fără pilot, fiind  nevoie de adaptarea birocrației la viteza cu care tehnologia din domeniu evoluează.

Panelul VIIIa

Intitulat “Critical Infrastructure on the Economic Exclusive Zone of Romania. How Can We Better Protect Energy Projects?”, a fost moderat de dl Laurențiu Pachiu, vicepreședinte, Grupul pentru politici energetice, România și a găzduit următorii vorbitori: Contraamiralul de flotilă Liviu Coman, Loctiitorul pentru Operații si Instructie al Șefului Forțelor Navale Române, și generalul de brigadă Anton Rog, director, Centrul Național CyberInt, Serviciul Român de Informații. Discuțiile au vizat multitudinea de provocări din domeniul naval și cel cibernetic, mai ales cele care vizează infrastructura critică energetică.

Aceeași temă a fost abordată într-o a doua sesiune, VIIIb,  intitulată “Critical Infrastructure on the Economic Exclusive Zone of Romania. How Can We Better Protect Energy Projects? Lessons Learned from Other States”, de data aceasta din perspectiva experienței altor țări si a mediukui privat. Panelul a fost moderat de domnul Ionel Pavel, Senior Associate Expert, New Strategy Center, iar alături de acesta au fost prezenți domnul Alexandru Maximescu, Vicepreședinte, OMV Petrom, România, Clément Therme, Non-resident Fellow la Institutul Internațional pentru Studii Iraniene (Rasanah) din Arabia Saudită, și domnul Jakub Godzimisrki, Profesor cercetător, Institutul Norvegian de Afaceri Internaționale – NUPI.

România va dezvolta cel mai mare proiect energetic din Zona Economică Exclusivă la Marea Neagră,  Neptun Deep, ce va asigura nu doar consumul anul de gaz al țării noastre, ci poate contribui la independența energetică a regiunii. În acest context, investitorii implicați în acest proiect vor coopera cu instituțiile din România pentru a asigura protejarea întregii infrastructuri de exploatare a gazelor și a platformelor.  Totodată,  experții străini au prezentat, printre altele,  acțiunile pe care le întreprinde Norvegia pentru a-și proteja infrastructura energetică din Marea Nordului și experiența Arabiei Saudite împotriva dronelor, acumulată mai ales după incidentele care i-au afectat în trecut unele rafinări.

Panel IX

Următorul panel, care s-a concentrat pe lecțiile învățate de domeniul aerian din războiul din Ucraina, a fost moderat de dl Greg Melcher, Chief Operations Officer, Center for the Study of New Generation Warfare, SUA și a avut următorii vorbitori: Generalul (rez.) Frank Gorenc, fost comandant al Forțelor Aeriene ale SUA în Europa, comandant al Forțelor Aeriene ale SUA în Africa și comandant al Comandamentului Aerian Aliat al NATO, SUA și Generalul de flotilă aeriană Valerică Vrăjescu, Comandamentul Componentei Operaționale Aeriene, România.

Rusia a desfășurat operațiuni aeriene limitate în războiul cu Ucraina, în ciuda unei superiorități clare. Lipsa conectării dintre forțele aeriene rusești și celelalte forțe armate a dus la aceste rezultate reduse.

După diferite faze ale războiului în care aliații Ucrainei au furnizat preponderent echipament cu scop defensiv, acum, odată cu livrările de tancuri și cu discuțiile legate de livrările de avioane de vânătoare, se intră în faza ofensivă, mult mai dinamică.

Panel X

Următorul panel a fost, de asemenea, legat de domeniul aerian, dar cu un accent mai pronunțat pe apărarea regiunii Mării Negre. Acesta a fost moderat de Colonelul de Flotilă Aeriană (rez.) Mihai Știr, expert asociat New Strategy Center, România, în timp ce vorbitorii au fost domnul Christophe Fontaine, vicepreședinte pentru dezvoltarea conceptului și a capacităților NATO/UE Dezvoltare strategică internațională, General Atomics Aeronautical Systems Inc., SUA, și domnul Or Mastey, specialist UAS, IAI, Israel.

Coordonarea dintre diverse platforme este vitală într-un război modern, iar modul în care se desfășoară războiul din Ucraina ne arată eficiența unei asemenea abordări.

Panel XI

Panelul XI s-a axat pe viitorul războiului cu drone și pe modalitățile de combatere a sistemelor fără pilot. Panelul a fost moderat de dl Marcel Foca, expert senior, New Strategy Center, România. Printre vorbitorii invitați s-au numărat următorii: Col. Cornel Argint, Expert EW & Cyber, Direcția Informații Militare, Ministerul Apărării Naționale, România, dl Frédéric Marchal, reprezentant pentru zona Europa de Est, Cerbair, Franța, dl Adrian Iacob, Director Executiv, Lockheed Martin Global Inc., România.

Participanții au prezentat diverse soluții pentru contracararea pericolului diverselor tipuri de drone și pentru protejarea unor obiective importante de infrastructură critică. În același timp, acțiunile de luptă de pe frontul din Ucraina ne arată cât de importante sunt mijloacele anti-drone, acestea dezvoltandu-se în paralel cu sistemele fără pilot.

Panel XII

Ultimul panel al Conferinței “Unmanned Systems Forum Smart Approach, Fast Development” s-a axat pe metodele prin care poate fi îmbunătățită cooperarea în cadrul industriei de apărare, în contextul războiului din Ucraina și al impactului tot mai mare al sistemelor fără pilot. Moderatorul a fost domnul George Scutaru, CEO, New Strategy Center, România, iar speakerii invitați au fost Generalul-locotenent Teodor Incicaș, Șeful Direcției Generale pentru Armamente, Ministerul Apărării, România, și domnul Emanuel Popp, Director General, Reprezentanța Autonomous Flight Technologies, România.

Folosirea intensă a dronelor în Ucraina trebuie avută în vedere și de industria de apărare din România,  care va trebuie să investească în cercetarea, dezvoltarea și producerea de sisteme fără pilot, ținând cont și de cererea în creșterea pentru asemenea capabilități din partea Ministerului Apărării Naționale. Totodată, achizițiile de sisteme fără pilot de către MApN pot facilita creșterea cooperării industriale în domeniul militar dintre companiile din România și companii cu o vastă experiență din străinătate.

Concluzii

Cea de-a treia ediție a Unmanned Systems Forum, organizată de New Strategy Center, la Universitatea Națională de Apărare “Carol I”, a adus în discuție multiplele aspecte ale folosirii sistemului fără pilot în contextul războiului din Ucraina. La un an de la declanșarea invaziei ruse, una din lecțiile învățate este faptul ca sistemele fără pilot sunt folosite masiv de ambii beligeranți la scară larga, în buna măsură acest conflict fiind un război al dronelor.

Una dintre lecțiile învățate din războiul din Ucraina este utilizarea pe scară largă a dronelor – de la dronele comerciale de mici dimensiuni până la dronele militare. Astăzi, pe linia frontului, în Ucraina, ambii beligeranți folosesc drone la toate nivelurile pentru a-și dirija focul de artilerie, pentru a-și coordona apărarea sau atacul infanteriei, pentru a executa lovituri asupra punctelor de comandă și control sau asupra țintelor de infrastructură. Nu ne referim la zeci de drone, ci la mii de drone pe ambele părți ale frontului.

Numărul semnificativ de drone folosite, dar și distruse, de ambele părți, este impresionant. Trebuie să avem în vedere, în viitor, că industria de apărare va trebui să se concentreze foarte mult pe producția de drone și de sisteme de combatere a acestora, iar aceasta este una dintre lecțiile învățate, de care România trebuie să țină cont.

O altă concluzie importantă pentru România, dar și pentru țările riverane Mării Negre, este utilizarea dronelor navale. Ucraina a acționat cu succes împotriva navelor rusești cu ajutorul dronelor navale, așa cum reiese dintr-un anunț public făcut de președintele Zelenski, potrivit căruia Ucraina construiește o flotă de cel puțin 100 de drone navale. În urmă cu 10 zile, Rusia a folosit pentru prima dată o dronă navală și a lovit podul Zatoka, pe estuarul Nistrului – foarte important pentru legătura feroviară dintre Odesa și România. Rusia a demonstrat că dispune de astfel de capacități, care pot lovi și alte ținte, cum ar fi nave, sau infrastructura energetică din zona economică exclusivă a unor state.

Trebuie să fim atenți, deoarece astfel de lovituri nu pot fi întotdeauna atribuite cuiva, iar dacă nu sunt asumate public de către statul atacator, este dificil de stabilit trasabilitatea lor. Ca atare, va trebui să investim mai mult pentru a ne proteja infrastructura critică, pentru a ne proteja navele de aceste drone navale, nu doar pentru a ne proteja pe noi înșine de sistemele aeriene fără pilot. De asemenea, trebuie să luăm în considerare dezvoltarea sistemelor subacvatice fără pilot, care pot fi, de asemenea, o armă puternică.

Unmanned Systems Forum a avut loc în momentul în care s-a împlinit un an de la declanșarea atacului neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei, toți participanții subliniind necesitatea sprijinirii în continuare a Ucrainei, pentru ca invazia Rusiei să fie oprită, iar Ucraina să-și recâștige teritoriile ocupate.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

“România – cea mai frumoasă clinică dentară din lume”. Clinicile Trident se alătură campaniei de promovare a turismului românesc

Published

on

Clinicile de estetică dentară Trident se alătură campaniei de promovare a turismului românesc – “România. Cea mai frumoasă clinică dentară din lume” – inițiată de Societatea de Stomatologie Estetică din România (SSER) și Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT), informează un comunicat.

“Ce au în comun serviciile premium de medicină dentară, cum sunt cele oferite de clinicile Trident, și atracțiile turistice ale României? Experiența noastră în clinica, dar și datele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism arată că ambele cântăresc greu în decizia străinilor de a ne vizita țara.  De aceea, clinicile Trident se alătura cu bucurie campaniei de promovare a turismului românesc – România. Cea mai frumoasă clinica dentara din lume – inițiată de Societatea de Stomatologie Estetică din România în parteneriat cu Asociația Națională a Agențiilor de Turism”, arată sursa citată.

Parteneriatul propune pachete turistice inedite care cuprind atât servicii medicale stomatologice la cele mai înalte standarde, cât și cazare confortabilă și vizitarea celor mai frumoase atracții ale României.

Ținând cont că medicii stomatologi din Romania sunt recunoscuți la nivel mondial pentru profesionalismul lor, SSER si ANAT au găsit oportunitatea de a îmbina priveliștile de vis ale României cu serviciile medicale.

Cum funcționează campania?

Turismul medical, în special cel stomatologic, este o realitate veche în România. Pe site-ul campaniei, orice persoană din afara țării poate intra în legătură cu specialiști din partea SSER și ANAT pentru a-și personaliza un pachet turistic și medical adaptat nevoilor sale. Prin formularul de pe site, aceștia pot trimite inclusiv radiografii dentare, pot stabili perioada vizitei și numi exact serviciile medicale de care au nevoie.  

Spre exemplu, unul din pachete propune un consult și plan de tratament incluzând un model 3D printat cu soluția propusă de tratament la clinica Trident, vizitarea formațiunilor de pe Vârful Omu și 3 nopti de cazare la un hotel de 4 stele în București, la un preț începând de la 345 de euro.   

“Știm că mulți străini aleg să vină în Romania ca să-și rezolve problemele dentare, așa că decizia lor poate fi transformata într-o oportunitate unică pentru țară în general. Parteneriatul va acoperi nevoile clienților și îi va motiva să descopere România în același timp”, a spus Florin Lăzărescu, fondator al clinicilor Trident și secretar general al SSER România și Europa.  

Fix&Visit la clinicile Trident

Cele doua clinici Trident din București se vor alătura acestui proiect național cu tratamente stomatologice premium, începând din primăvara anului 2023, când sunt așteptați primii pacienți internaționali.  

“Intenționăm să ne primim oaspeții cu aceeași grijă și căldura cu care ne-am obișnuit pacienții vechi și noi din România. Medicii din clinicile noastre sunt excelenți în sub-domeniile lor, fie că e vorba de ortodonție, protetică dentară, odontologie sau estetică facială”, mai spune Florin Lăzărescu.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

eMAG obține o finanțare pe termen lung de aproape 70 milioane de euro pentru primul său hub logistic regional din afara României

Published

on

© Alpha Bank România

Alpha Bank acordă eMAG o finanțare pe termen lung de aproape 70 milioane de euro, pentru primul său hub logistic regional din afara României, se arată într-un comunicat.

Finanțarea obținută de la Alpha Bank de către eMAG, cel mai mare retailer online din România, susține construcția unui centru logistic eMAG de ultimă generație lângă Budapesta, în Ungaria, cu o capacitate de până la 120.000 mp, reprezentând o investiție de peste 100 de milioane de euro.

Este prima investiție logistică la scară largă în afara României și face parte din strategia de dezvoltare a ecosistemului ecommerce al eMAG în regiune. În prima fază, în decembrie 2022, au fost utilizate 30 de milioane euro sub formă de credit-punte.

Compania se angajează, de asemenea, să respecte standardele de certificare BREEAM Excellent pentru clădirile verzi, pentru optimizarea consumului de energie și limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

„Alături de cei peste 40.000 de selleri înregistrați pe eMAG Marketplace, suntem în prezent platforma universală de cumpărături pentru 9 milioane de clienți din România, Ungaria și Bulgaria. Fuziunea recent încheiată cu Extreme Digital ne întărește poziția în Ungaria, unde suntem cea mai importantă platformă de comerț electronic, potrivit GKid și cea mai mare companie românească. Investiția în centrul logistic de peste 100.000 de metri pătrați de lângă Budapesta, cel mai mare din Europa Centrală și de Est, accelerează dezvoltarea ecosistemului nostru în întreaga regiune și permite extinderea transfrontalieră pentru sellerii din platforma eMAG Marketplace. Suntem încântați că Alpha Bank, partenerul nostru  financiar de lungă durată, împărtășește încrederea noastră în potențialul de creștere al comerțului electronic în anii următori”, a declarat Tudor Manea, CEO eMAG.

„Alpha Bank a fost și rămâne un partener onest al mediului de afaceri românesc, care sprijină expansiunea clienților săi și pe piețele externe astfel încât campionii naționali să poată deveni lideri regionali. Apreciem și susținem ambițiile clienților noștri pentru o dezvoltare la nivel regional prin investiții sustenabile și promovarea unui model de business care are la bază respectul pentru mediu și responsabilitatea pentru viitor. Sperăm ca exemplul eMAG să fie preluat pe o scară largă de către reprezentanții mediului de business românesc”, a declarat Sergiu Oprescu, Președinte Executiv al Alpha Bank România și Director General al Rețelei Internaționale Alpha Bank Group.

„În calitate de lider în creditarea afacerilor în Grecia, finanțarea de către Alpha Bank a primului proiect de hub logistic al eMAG în Europa Centrală și de Est, reiterează angajamentul băncii noastre de a finanța proiecte cu valoare adăugată care accelerează formarea jucătorilor regionali și contribuie la sprijinirea unei creșteri economice durabile”, a declarat Yannis Emiris, Director General Wholesale Banking al Alpha Bank.

Alpha Bank dorește să mulțumească tuturor consultanților care au contribuit la reușita acestui proiect și Anei Radnev, CMS (Lender Legal Advisor), pentru soluțiile multi-jurisdicționale oferite.

Alpha Bank este prima banca privată străină care a intrat pe piața din România, în 1994, construind în această perioadă relații pe termen lung cu marile corporații. 

În ultimii ani, eMAG și Alpha Bank au colaborat pentru implementarea de soluții menite să ofere clienților retailerului soluții inovatoare de plată, cum ar fi: lansarea serviciului Instant Money Back în premieră europeană (urmată de implementări similare, inclusiv în Ungaria); POS Sharing la showroom-urile eMAG; Rate OFF-US implementate cu VISA; integrarea de POS-uri în rețeaua easybox dezvoltată de Sameday; SoftPOS-uri pentru curierii Freshful etc.

Despre eMAG

Companie românească fondată în anul 2001, eMAG este un pionier al pieţei de comerţ online din România, iar în 2022 a devenit cel mai valoros brand românesc şi prima companie de ecommerce care ocupă primul loc în clasamentul Brand Finance. De peste 20 de ani, compania investește constant în servicii digitale bazate pe tehnologii dezvoltate în România, care ajută clienții să economisească timp și bani, și a creat un ecosistem regional, exportând cu succes modelul local în Bulgaria și Ungaria. Cu o gamă tot mai mare de produse furnizate împreună cu partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, oricând și oriunde. Clienții beneficiază de servicii cu valoare adăugată, cum ar fi aplicația mobilă, livrare rapidă la easybox, abonamentul cu livrare gratuită Genius în 4 aplicații de comerț electronic (eMAG, Tazz, Fashion Days, Freshful), 30 de zile timp de retur, rambursare rapidă prin Instant Money Back, deschiderea pachetului la livrare, servicii flexibile de plăți ca  Buy now, pay later sau Slice it. Pentru mai multe informații despre eMAG, accesați about.emag.ro.   

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală. Bancă sistemică, cu o prezență națională de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii și produse moderne.

Continue Reading

Facebook

ROMÂNIA24 mins ago

Bogdan Aurescu va susține, la Bruxelles, furnizarea cât mai rapidă de echipament militar și instruire Ucrainei și înăsprirea sancțiunilor la adresa Rusiei

U.E.2 hours ago

UE salută decizia Curții Penale Internaționale de a emite un mandat de arestare împotriva lui Putin: Este un început de tragere la răspundere a liderilor ruși pentru crime și atrocități

G716 hours ago

G7: Este regretabilă lipsa de reacție a Consiliului de Securitate al ONU în privința testelor cu rachete ale Coreei de Nord

U.E.19 hours ago

Germania își închide ultimele trei centrale nucleare la 15 aprilie

U.E.19 hours ago

Liderii țărilor din UE ar urma să solicite companiilor „să utilizeze pe deplin” mecanismul de achiziție în comun a gazelor naturale

U.E.23 hours ago

Serbia și Kosovo au convenit asupra pașilor pentru normalizarea relațiilor în cadrul procesului mediat de UE

ROMÂNIA24 hours ago

Klaus Iohannis, în vizită la Masdar City. România și Emiratele Arabe Unite vor continua să facă pași în a se susține reciproc în tranziția verde și digitală

INTERNAȚIONAL2 days ago

Acordul care permite exportul în siguranță al cerealelor din porturile ucrainene a fost prelungit, anunță Turcia și ONU

INTERNAȚIONAL2 days ago

Turcia face eforturi pentru o nouă prelungire a acordului privind exportul de cereale din Ucraina prin Marea Neagră

MAREA BRITANIE2 days ago

Fostul premier britanic Tony Blair consideră că revenirea Regatului Unit în UE este „o chestiune pentru o generație viitoare”

NATO3 days ago

Războiul Rusiei în Ucraina, “semnal de alarmă” pentru industria de armament din Europa. MBDA, grupul care produce sistemul MAMBA amplasat de Franța în România, lansează un apel la cooperare europeană

ROMÂNIA4 days ago

Nicolae Ciucă, la semnarea proiectului privind gazoductul Tuzla-Podişor: Un pas decisiv, penultimul în seria demersurilor pentru exploatarea gazelor de la Marea Neagră în perimetrul Neptun Deep

POLITICĂ4 days ago

Premierul Nicolae Ciucă: Este necesară elaborarea unui plan comun de acțiune în țările francofone contra dezinformărilor Rusiei

MAREA BRITANIE4 days ago

R. Moldova va primi un nou sprijin de 10 milioane de lire sterline pentru modernizare din partea Regatului Unit

ROMÂNIA4 days ago

”România, stat-far al Francofoniei”. Klaus Iohannis: Ne propunem să transformăm România într-un centru regional de formare în limba franceză a diplomaților și funcționarilor publici din țările francofone

Eugen Tomac4 days ago

Eugen Tomac a cerut Comisiei Europene să vină cu un plan concret pentru a sprijini R. Moldova în fața încercărilor de destabilizare din partea Rusiei

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI5 days ago

Rareș Bogdan le cere liderilor UE ”să decidă plata unor compensații” pentru fermierii români care ”au pierdut enorm după declanșarea invaziei ruse în Ucraina”

INTERNAȚIONAL6 days ago

AUKUS: De pe coasta Pacificului, liderii SUA, Regatului Unit și Australiei au lansat programul submarinelor cu propulsie nucleară pentru a garanta securitatea globală

U.E.1 week ago

Israelul vrea să accelereze ”livrările de gaz către Europa prin Italia”, anunță Benjamin Netanyahu după discuții cu Giorgia Meloni

Cristian Bușoi2 weeks ago

Cristian Bușoi prezintă contribuția comisiei pe care o prezidează în PE la măsurile adoptate de UE în domeniul energetic în contextul războiului rus din Ucraina: Lumea, așa cum o știam, s-a schimbat

Team2Share

Trending