Comisia pentru revizuirea Constituției își reia activitatea pe 27 ianuarie

legislationMembrii Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru revizuirea Constituției vor fi convocați în data de 27 ianuarie pentru a pune proiectul în acord cu observațiile Comisiei de la Veneția, Consiliului Legislativ și ale uniunilor profesionale.

Comisia își propune să finalizeze lucrările până la data de 31 ianuarie, ulterior draftul final al proiectului de revizuire a Legii fundamentale urmând a fi tradus în limba engleză și transmis Comisiei de la Veneția pentru un punct de vedere oficial, informează Agerpres.

Proiectul va fi, de asemenea, transmis și Curții Constituționale pentru exprimarea unui aviz, intrând ulterior pe traseul legislativ.

“În ideea că majoritatea parlamentară a Uniunii Social Liberale va dezbate în Parlament și va vota această Constituție, rămâne problema adoptării ei prin referendum și în sensul acesta decizia pe care noi am luat-o este de a organiza un referendum pentru modificarea Constituției odată cu alegerile europarlamentare de la sfârșitul lunii mai”, a declarat Antonescu, într-o conferință de presă, la sfârșitul ședinței USL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.