Vladimir Putin a discutat situația din Ucraina cu Consiliul de Securitate al Rusiei

vladimir putinPreședintele rus Vladimir Putin a avut vineri o ședință operativă cu conducerea Consiliului de Securitate al Rusiei, pentru a discuta în special situația din țara vecină, Ucraina, care se confruntă de mai bine de două luni cu tensiuni și violențe ce au dus și la pierderea de vieți omenești.

“Au fost examinate o serie de probleme social-economice. Participanții au discutat și situația din Ucraina”, a declarat, potrivit RIA Novosti, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Putin, fără a oferi alte detalii, informează Agerpres.

Discuțiile din cadrul aceleiași reuniuni au mai vizat situația legată de reglementarea crizei siriene, în contextul rezultatelor recentei conferințe Geneva-2 de la Montreux (Elveția), precum și pregătirea apropiatelor Jocuri Olimpice de la Soci, a menționat Peskov, potrivit sursei citate.

La reuniune au fost prezenți, între alții, premierul rus Dmitri Medvedev, șeful administrației prezidențiale, Serghei Ivanov, ministrul de externe Serghei Lavrov și cel al apărării Serghei Șoigu, precum și directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB, fost KGB) Aleksandr Bortnikov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.