Corespondenţă: Proteste la Vilnius în speranţa semnării Acordului de Asociere cu UE

În timp ce la Vilnius se desfășoară Summitul Parteneriatului Estic, zeci de ucraineni protesteaza impotriva deciziei guvernamentale de a nu semna acordul de asociere.

Video streaming by Ustream

Protestatarii striga: Ucraina este Europa! Ianukovici, semneaza!

Protestatarii se afla la Palatul Marilor Duci ai Lituaniei, acolo unde liderii europeni vor participa la o reuniune in formatul Consiliului European si cer semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana.

Acestia i-au pregatit presedintelui ucrainean Ianukovici, in mod simbolic, un creion urias si sute de pixuri cu care sa acesta sa poata semna Acordul.

 ucraina protest

Presedintele Basescu a anuntat astazi, inainte de plecarea catre summit, ca aceasta reuniune va avea loc pentru “pentru calibrarea pozitiilor legat de Ucraina, astfel ca maine toate statele UE sa vorbeasca aceeasi limba.”

La Chişinău au loc proteste anti-summit

În timp ce la Vilnius se desfășoară Summitul Parteneriatului Estic, un grup de membri și simpatizanți ai celui mai mare partid parlamentar de opoziție vine cu un protest.

Comunistii si-au instalat corturi in fata sediului delegatiei UE la Chisinau, in semn de protest fata de parafarea la Vilnius a acordurilor cu Uniunea Europeana.

Anterior, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a anunțat că „acţiunile de protest vor fi de lungă durată şi nu se vor termina pînă cînd actuala conducere a ţării nu va pleca de la putere”, potrivit Publik.md.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.