Franta si Germania se alatura Marii Britanii in demersurile de limitare a imigratiei

merkel hollandeGermania si Franta s-au alaturat Marii Britanii in demersul de a limita imigratia in interiorul Uniunii Europene, stabilind premisele unor discutii tensionate in cadrul summit-ul privind Parteneriatul Estic de la Vilnius.

Berlinul si Parisul impartasesc temerile premierului britanic David Cameron cu privire la faptul ca valul de imigranti romani si bulgari asteptat in 2014, ca urmare a liberalizarii pietei muncii, s-ar putea constitui intr-un sprijin pentru partidele populiste si de extrema dreapta in alegerile care vor avea lor anul viitor pentru Parlamentul European, scrie Financial Times, potrivit Ziare.com.

Noua coalitie a cancelarului Angela Merkel s-a angajat sa ia masuri impotriva “solicitarilor nejustificate de ajutoare sociale” in scopul descurajarii imigratiei, in timp ce Franta a cerut masuri de control mai stricte pentru muncitorii straini pe perioade determinate.

Cameron va prezenta la Vilnius planul sau pentru revizuirea politicii privind imigratia. Intentia sa de a stabili limite pentru acest fenomen a fost criticata de tarile din Europa de Est, in timp ce comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, Laszlo Andor, a avertizat Marea Britanie ca risca sa devina “tara cea rea”.

Financial Times o citeaza pe Monica Macovei, parlamentar european, care critica politicile anti-imigranti din UE.

“Nu poti avea dreptul sa isi stabilesti companiile in Bucuresti si Sofia pentru a beneficia de costurile scazute de productie fara a accepta lucratori din Romania si Bulgaria in tara ta”, a spus Macovei.

Sursa: Ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.