De ce a crescut popularitatea lui Hitler

adolf hitlerAdolf Hitler, unul dintre cei mai mari criminali in masa din istoria lumii, pare a fi in mintea multor oameni. Dintr-o data, Hitler, desi a murit de 69 de ani, este din nou o personalitate actuala de mare succes. Astfel, la inceputul acestei luni, Amazon si iTunes au anuntat ca pe primul loc in topul vanzarilor este cartea “Mein Kampf” a lui Hitler, din anii ’20, arată Ziare.com.

Cartea de 387 de pagini, care este un manifest anti-semit, cuprinde multe dintre planurile criminale ale lui Hitler, potrivit Standard.

“Mein Kampf” a fost a doua in clasamentul cartilor din sectiunea download de pe University Library Project. De ani de zile, “Mein Kampf” a fost o carte practic uitata, interzisa in unele tari.

Multi factori ar putea explica renasterea sa. Oamenii vor sa citeasca ceva care este interzis. Noile generatii vor sa mearga direct la sursa pentru a afla ce a gandit Hitler.

Congresul Mondial evreiesc a cerut popularului site Amazon sa interzica aceasta carte. Rabinul Abraham Cooper, decan asociat al centrului Simon Wiesenthal din Los Angeles, a declarat ca vanzarea cartii online ar trebui sa ofere versiuni adnotate ale “Mein Kampf”.

Hitler a provocat masacrarea a 6 milioane de evrei, barbati, femei si copii. Noile cercetari arata ca 20 de milioane de oameni au fost ucisi in lagarele de concentrare.

Sursa: Ziare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.