Emmanuel Macron, mesaj din SUA: Franța își va mări participarea la coaliția internațională din Siria

Aflat în vizită de stat în SUA,Emmanuel Macron, președintele Franței, a spus că țara sa dorește să își mărească participarea la coaliția antijihadistă împotriva Statului Islamic în Siria.

FOTO: Emmanuel Macron/ Twitter

”Suntem pe deplin angajaţi, ne continuăm efortul şi ne vom mări angajamentul în cadrul coaliţiei internaţionale”, a subliniat şeful statului francez într-o conferinţă de presă, notează Agerpres.

”Voinţa noastră în aceste ultime luni de acţiune împotriva Daesh (acronimul arab pentru Statul Islamic) este de a putea oferi toate mijloacele pentru finalizarea operaţiunilor noastre”, a adăugat el. ”În funcţie de necesităţile ce vor fi menţionate de comandament, noi vom contribui cu puţin mai multe mijloace franceze în cadrul coaliţiei internaţionale” în Siria, a mai spus Emmanuel Macron.

Franţa a participat alături de SUA şi Marea Britanie la raidul aerian împotriva unor facilităţi siriene asociate capabilităţilor de arme chimice ale regimului de la Damasc în data de 14 aprilie, ca represalii la un presupus atac cu arme chimice al forţelor guvernamentale siriene la 7 aprilie în fieful rebel Douma, provincia Ghouta orientală. 

Emmanuel Macron, președintele Franței, a început luni o vizită în Statele Unite unde este primit de către omologul său american, Donald Trump.

Cei doi lideri au cinat luni alături de soțiile lor la Mount Vernon, fosta reședință a primului președinte al SUA, George Washington.

A doua zi după “dineul privat”, președintele francez Emmanuel Macron a fost primit la Casa Albă de omologul său american Donald Trump, fiind prima vizită de stat în SUA a liderului francez.

În a treia zi a vizitei sale şeful statului francez s-a adresat membrilor Camerei Reprezentanților și Senatului din Congresul american, reuniţi în sesiune comună, devenind primul președinte al Franței, după 11 ani, care a susținut un discurs în clădirea Capitoliului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.